Kasık fıtığı ve body building

Selamlar arkadaşlar ben çocukluğumdan beri futbol altyapısında oynadım ve çeşitli sporlar yaptım hiçbirini yaparken sorun çıkmadı. Çeşitli nedenlerden futbolu bıraktım. Yeni ve devamlı bir spor olarak da bunu seçtim. İlk iki ay hersey istediğim gibi gidiyordu. Bir gün antrenman sonrası eve geldim yarım saat sonra kasıklarimda şiddetli bir ağrı başladı bende uyudum ve geçti. Ertesi gün yine oldu dinlenince gecti. Bende doktora gittim ultrasona girdim ve iki taraftan da 2 milimetre fıtık olduğumu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Body building yaptığımı söyledim doktor da bacak çalışma yeter dedi ama istediğim cevabı alamadım. Ertesi gün bacak çalışmadım karın çalıştım ve yine kasigim ağrıdi. Salondaki antrenöre sordum o da karın ve bacak çalışma diğerlerini çalışabilirsin ama bir ağrı olursa çalışmayı hemen bırak dedi. Pek guvenemedim. Aklımda bı kaç soru var:

1- Bacak ve karın çalışmadan yaptığım antremanları sonrası kasigim ve çevresinde ufak bir ağrı oluyor bu fıtığın büyümesine neden olurmu?

2- ameliyat sonrası bacak ve karın çalışırsam fıtığa dikilen yama patlarmı?

3- önerileriniz neler?

Valla bendede vardi hem kistlesmis hemde fitik disardan belli oluyordu yani fakat karin bacak calisiyordum pek agri yapmiyordu sonra ameliyat oldum 2ay sonra basladim tekrarda spora .fakat ameliuattan sonra beslenmeyi iyi yaptigim icin yaranin ilesmesi cabuk surdu.yinede agri oluyorsa dikkatli ol.ameliuattam sonrada 1.5 ay falan bacak karin calismadim sonra yavas yavas basladim bacagada

Valla bendede vardi hem kistlesmis hemde fitik disardan belli oluyordu yani fakat karin bacak calisiyordum pek agri yapmiyordu sonra ameliyat oldum 2ay sonra basladim tekrarda spora .fakat ameliuattan sonra beslenmeyi iyi yaptigim icin yaranin ilesmesi cabuk surdu.yinede agri oluyorsa dikkatli ol.ameliuattam sonrada 1.5 ay falan bacak karin calismadim sonra yavas yavas basladim bacagada

2 haftadır salona gitmiyorum yaklaşık 2 aydır da bacak ve karın çalışmadım. Dün 50 tane şınav çektim. Bugün sabah kalktığımda kasığımda ağrı var ama hamlama mı fıtık mı bilemedim. Sence nedir

Back
Yukarı