Kasın çalıştığı nasıl anlarım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi gunler arkadaşlar. simdi antreman yapıyoruz amacımız kasları çalıştırma ama nasıl çalıştığını anlayacağız ? Belirtileri neler ? Aynı gün anlayacağımız gibi ant 1 gün sonrada anlayabilirmiyiz teşekkürler.

Öncelikle merhabalar. Çalıştırdıgın ilgili kasın düzgün olarak çalıştıgını antrenman sırasında pump olmasından yani pompalanmasından anlayabilirsin :D

Sorunuzun aslında yanıtı net bir şekilde cevabı yok. Ama en önemli nokta, her hareketin doğru ivmede, sıkıştırma, açı ve tutuşla ilgili püf noktaları var. Bunun için proların youtube videolarını izlemek gerekli. Ama bir tanesinin değil. Bodybulding.com da her hareketin doğru pozisyonda nasıl yapıldığını çok iyi anlatan tekil videolar var. Bunları defalarca izlemelisin. En azından ben böyle yapıyorum. Doğru pozisyon, duruşu yakalamak ancak tekrarlarla mümkün.

Şiştiğini hissedersin. Mesela kol antrenmanından sonra eline çay bardağı verseler kaldıramayacak durumda olmalısın. Bicepslerini sıkmadan omzuna dokunmaya çalış parmaklarında eğer dokunamazsan bil ki çok iyi biceps çalışmışsın :)

Ya bunlarin hepsi bende oluyor yalnız hareketi yaparken yanma olmuyor . Ama olsun çalışmış oluyorsa sıkıntı yok demek ki. Ama istediğim verimi alamıyorum anlamadım gitti

Doğru ağırlığı seçmemiş olabilirsin. Doğru ağırlık, doğru tekrar sayısı. Mesela bu gün kol antremanım vardı.
1 Set: 30 Tekrar Hafif kilo
6 Set: 5 Tekrar Ağır Kilo

ilk 30 tekrarı yaparken 20 den itibaren yanma hissi, acı hissi başlıyor, 30 doruk noktasına ulaşıyor. Ağırlığı bile zor bıraktım. Hafif kilo, ısınma turu gibi düşünebilirsiniz ama 30 tekrarı çok hızlı yapmıyorsun. O zaman bir halta yaramaz.
Ama 5 tekrarlarda bu yanma hissi 30 daki kadar hissedilmiyor.

Hareket öncesi ısınma turu, tüm anterman bitiminden hemen sonra esneme egzersizleri.

Değerli üyemiz;
Konu başlığınız kilitlenmiştir.

Kilitlenme sebebi ;

* Günlükler bölümüne açtığınız başlık günlük niteliğinde değil soru niteliğindedir.10.07.2011 tarihinde yapılan duyuru gereği günlükler bölümüne açılan soru başlıkları artık doğru bölüme taşınmamakta ve içeriğine bakılmaksızın kilitlenmektedir. (ayrıca bkz : Forum Kuralları Madde-26)

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı