Kas Gruplarının Gelişim Süreci

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Leopras
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Sizce en hızlı gelişen kas grubu hangisi ?

• Ön ve Arka Kol

Votes: 101 35,1%
  • Trapez-Omuz

Votes: 45 15,6%
  • Karın Kasları

Votes: 23 8,0%
  • Göğüs

Votes: 70 24,3%
  • Bacak Kasları

Votes: 49 17,0%

• Total voters
    288
  • Poll closed .
genetik ...)

bu gerçekten çok önemli...

bi arkadaşımız vardı ,lise dönemlerinde üst muazzam estetik , ince bel , kolar o biçim , üçgen sırt vb ,ama "bacaklar piliç "gibi...çocuk bu konuda yapmadığı olay kalmadı "10 larca set squat, leg extensiyon, koşular vb" ...ama bacaklar hala "piliç" ...)

geri kalan bölgeyi "taze enerji ile başa almak" genelde en çok uygulanan yöntemlerden birisidr, ya da "tek ihtisas programlar"ı , ama yine de genetik çok önemli...ancak sizin ve olacak çocuklarınızın, ve torunlarınızın bu gelişmemiş bölge üzerinde yıllarca çalışmaları halinde sonunda nesiller sonra "alt torunlar" bu konuda daha şanslı olacaklardır...)

Arkadaşlar ben kas grubu hakkında kesin bi bilgiye uşalamadım bazı kişilerde biceps hızlı gelişirken bazısında kalf hızlı gelişiyo mesela bendede az çalışmama rağmen trapez çok fazla gelişiyo ve diğer bölgeler gelişmemiş gibi duruyo bu kişiden kişiye değişen bişeymi yoksa genel olarak söyleyebileceğimiz hızlı yada yavaş gelişen kas grupları varmı ?

Resmimden anlaşılacağı gibi :D benim biceps ım daha çok büyüdü

Resmimden anlaşılacağı gibi :D benim biceps ım daha çok büyüdü

cidden ya senin bicepsler nasıl bu kadar büyüdü 45cm falan var galiba bence sen söylemion ama kesin kimyasal kullanıyosun .kimyasal olarak ne kullanıon solede bizde faydalanalım bana aspirin veya talcid kullanıosun gibi geldi

:D :D hocam adam zayıf zaten kendine göre söylemiş yani diğer bölgelerine göre söylemiştir ama fotoğraftan bişey gözükmediği aşikar :)

neyse konumuza dönersek bende bicepsler çok hızlı gelişme gösteriyor hiç ölçü almadım ama gözle görebiliyorum [yalnız sağlak olduğum için preacher curll de son tekrarlarda sağa sola yatıyor bar o sanırım kollar eşit güçlü olmadığından] ama diğer bölgelerimde öyle bi gelişme görmezken bicepsler sürekli şişiyor e benimde çalışmayı en çok sevdiğim bölge olduğu için haftada 2 gün yapıyorum hemde küçük kas grubu olduğu için çabuk dinlenir düşüncesiyle bunu yapıyorum. belkide diğer bölgelerim (kanat,karın) yağlı olduğundan değişimi göremiyorum görsemde 3 ayda çok az bi değişim gördüm kas açısından bu bölgelerde ama biceps şiştikçe şişiyor

işin kısası bende biceps başkasında kanat olabiliyor :) genetik ve çalışmayı sevdiğin ve özen gösterdiğin bölge daha çok şişer

genetikle alaklı bir durum bende en cok bacaklar zaten güclüydü cocuklugumdan beri profesyonel bisiklet kullandıgım icin omuzlarım cabuk gelisti oldu bitti genistir omuzlar bende birde arka kolum ön koldan cok daha güclü

Benim en az sonuç aldığım yer göğüs kasları, çok özen göstermeme ve nizami çalışmama rağmen gelişim diğer tüm kaslara göre yarı yarıya daha yavaş.
ya biyerde yanşıl yapıyorum, yada daha fazla zorlamam gerek anlamıyorum.
Gerçi son seti kaldıramayacak kadar ağır çalışıyorum daha ne yapabilirim bilmiyorum.

Göğüslerim en hızlı büyüyen kas grubu

bende en hızlı göğüs ve triceps gelişiyor, en yavaş omuz,kalf,ön kol diye sıralayabilirim diğerleride ikisinin ortası bir hızda. bu yüzden göğüs ve tricepsi haftada 1 kez girip dengelemeye çalışacağım.

Antrenmandan sonra 24 saat içinde çalıştığınız kaslar dokununca acıyorsa, beslenmeniz de uygunsa kas mutlaka büyür. Ama acı yoksa büyümez. Doğru mu öğrenmişim? :) Bende hiç ağrı olmuyor, acı oluyor.

Büyük oranda doğru. Ama genelleme yaparsan yanlış.

DOMS (kas ağrısı) olmadan da kas gelişebilir. Diğer bir yandan DOMS varken kası daha düşük volüm ile sık çalıştırırsan da gelişir. Ağrı daha çok kasta değil de eklemlerde oluyor zaten. Sakatlanma riskini arttırabilir. Ağrı varsa çalıştırmamak gerek. Hissiyat ağrı değl de acı ise, amaca uygunsa düşük volüm ile çalıştırılabilir tekrar.

en çok göğüse oy basılmış ama en geç gelişen bölgelerimdem biri de göğüs bölgemdir özellikle major kısmı..en çabuk gelişen bölgeler de kuşkusuz triceps ve özellikle biceps
İşte bu yorumu arıyordum ben de. Kesinlikle kol kası (biceps ve triceps) en çabul gelişen bölge. Hatta vücudumdaki tek kelişen bölge biceps ve tirceps zaten. Sadece kolum gelişiyor benim zaten :D

Back
Yukarı