Kas kaybının başlama süresi (antrenman sonrası aç kalma durumunda)

Feanor08

Üye
Arkadaşlar merhaba. Antrenmandan sonra besin(özellikle protein) alınmazsa vücutta kas kaybının başladığını biliyorum fakat bilmediğim bunun kaç saat açlıktan sonra başladığı. Mesela ben suppllement kullanmıyorum antrenmandan sonra yumurta beyazı yedim ve bildiğime göre de kana karışma süresi 3-4 saat civarı. Şimdi bu proteinler kana karışıp kaslara gidene kadar ben kas kaybına uğrar mıyım? Eğer böyleyse bunu önlemek için suppllement kullanmak dışında ne yapabilirim? Şimdiden teşekkürler.

24 saat myofibrillar hipertrofi devam ediyor.

Günde çift idman yapmıyorsan veya hergün sert idman yapmıyorsan antrenmandan hemen sonra birşey tüketmen şart değil.

Ayrıca kasları 2-3 saat içinde mi inşa ediyoruzda bu kadar kısa sürede erisin gitsin?

Antrenmandan sonra kana hızlı karışan birşey tüketmezsen kas kaybı olur sözü bu spordaki gelmiş geçmiş en büyük hurafe ve insanları bu spordan soğutan şeylerin başında geliyor, salondakilerden biliyorum adamlar deliriyor supplement olmadığı zaman duşa bile girmeden koşa koşa eve gidiyor yemek yiyecez diye, hemen yeme imkanı olmayan da yapamayacam diyip sporu bırakıyor.

Son düzenleme:
Kas yıkımı her halükarda olucaktır katabolizma bir nevi anabolizmanın (koşullar sağlandığında) tetikleyicisidir. Önemli olan bu katabolizma / anabolizma (yıkım / yapım) döngüsünde ibreyi anabolizma lehine tutmaktır. Bu da dengeli beslenme ve pozitif nitrojen dengesi ile olur.

Back
Yukarı