KAS KAYBI NEDEN OLUR VE NASIL ÖNLENİR?

konu açamadığım için buraya yazmak zorunda kaldım bir bilen yardımcı olursa sevinirim. Hem sağlığımı korumak hem biraz kilo almak için ağırlık çalışıyorum haftada 3 gün, bu programa haftada 1-2 gün koşu veya bisiklet eklesem kilo almama engel olur mu? Koşu ve bisiklet gerçekten sağlık dostu antremanlar çünkü onlardan vazgeçmek istemiyorum. not: ağırlık çalışmaya yeni başladım

tam aradığım yazı, ağırlık antrenmanından sonra yarım saati geçmeyecek şekilde cardio yapılmasında bir zarar görülmüyormuş anladığım kadarıyla.

Tüm bunlara rağmen kas yakılıyorsa veya vücut büyümüyorsa durum hormonal de olabilir.Testosteron seviyeniz referans değerlerin altındaysa ilişkili olarak vücut daha az protein sentezi yapacaktır.İster istemez bu da kasların daha geç büyümesine yol açacaktır.Bazı insanların daha hızlı kas yaparken bazılarının daha yavaş büyümesi testestoron seviyesi ve beslenme ile ilişkili bir durumdur.
Spor+Beslenme+Uyku+Stressiz bir hayat

Merhaba arkadaşlar ben bir spor salonuna yazıldım lakin hoca herkese aynı antreman programını veriyor be etkisiz diyebilirim vücudum hızlı bir sisteme sahip evde 4 kg dambilla kol ve göğüs yapmama ragman spor salonunda ise yaramıyor boy 1.77 kilo 70 önerebileceğiniz bir program var mı? teşekkür ederim.

kası yorduğunuz zaman kasın istediği besinleri kasa göndermezseniz (protein,bcaa), kas yapacam diye haftanın 7 günü ağırlık çalışırsanız (kaslarında dinlenmesi lazım ) , kilo verecem diye ağırlık çalışmayıp sadece kardio yaparsanız o kaslar biter....

Back
Yukarı