Kilo alıp kas yapmak ?

186 boy 66 kiloyum
Kilo almak istiyorum cok zayif gorunuyorum. Ayni zamanda evde kas yapmak istiyorum.

Oncelikli sorum kilo almaya calisip ayni zamanda kas calisilir mi ?

Nasil beslenmeliyim ?

Kilo alinca vucudum hacimlenecek omuzlarim genisleyecek mi ?

Evde calisarak birseyler yapilir mi ? Yani cok bir sey beklemiyorum zaten. Kilo alayim vucudum fit olsun biraz guc kazanayim istiyorum.

Sorularını tektek cevaplayayım, öncelikle kilo almak isteyen birinin -yağ oranı 5-6 falan değilse ki bu gerçekten imkansız gibi bir şey- yapması gereken minimum yağ maksimum kas kütlesi arttırmaktır yani sağlıklı kilo almanın yolu spordan geçmektedir, https://gencvefit.com/kalori-hedefi-koyma siteden kilo alabilmek için günlük alman gereken kalori miktarını hesapla ve ona göre beslen sağlıklı yağlar tüket (margarin, tereyağı, mısır ve ayçicekyağı vs tüketmemeye bak - badem, ceviz, fıstık gibi kuruyemişler ve zeytinyağı gibilerini tüket) her gün protein alımını iyi tutmaya çalış, karbonhidrata gelirsek zaten en çok tüketeceğin o olacak bunun da kalitelisini ( yulaf, bulgur vs.) tüketmeye çalış, kilo aldıkça vücudun hacimce büyüyecek ve fitness veya bodybuilding ile uğraştığını senin o halini bilenler anlayacak, evde vücut ağırlığınla veya bench sehpası ve ağırlık setine falan sahipsen istediğin vücuda ulaşabilirsin ama sıksık bacak çalışmayı da unutma.

Back
Yukarı