Öncelikle ne için bench press ağırlığını kasıyorsun? Vücut geliştirmek için mi? Powerliftingte mi kendini geliştirmek istiyorsun?Merhaba Herkese;
Bazı hareketlerde ağırlık artıramaz hale geldim ve kilo almaya karar verdim.
Şimdi ben kilo alsam 70 Kg olan Bench pressim arttı diyelim tekrar kilo verirken Bench Press ne kadar düşer misal ?
Öncelikle ne için bench press ağırlığını kasıyorsun? Vücut geliştirmek için mi? Powerliftingte mi kendini geliştirmek istiyorsun?
Her ne olursa olsun sadece kilo alırsan büyük bir gelişim yaşayacağını sanıyorsan birazcık üzmek zorundayım. Düzenli antrenman yapan kişi sadece kilo almaya başlarsa antrenman sırasında performans iyileşebilir, ağırlık bir tık artabilir fakat beslenmende prot/yağ/carb oranın düzgün değilse bu bile uzun sürmez, neticede yağlanıp eklemlerini zorlarsın. Son soruna gelecek olursak - tam bir ahiret sorusu.
Sana tavsiyem hedefini belirlemen, en ideali - senseini, mentorunü bulmak. İmkanın yoksa kendin araştır, hedefine uygun beslenme tarzını öğren, kaynak çok. Eğer vücut şekillendirmek için çalışıyorsan ağırlığa takılma, antrenman hacmi nedir onu araştır. Öğrendiklerini uygulamaya geçir ve sabırlı ol.
Ps. Bir de daha çok(gerçekten çok- antrenman geçmişin, şimdiki programın, beslenmen, hedeflerin vsvs) bilgi vererek net sorular sor.
Kilo verirken oluşan kalori açığı ve karbonhidrat azaltimindan %10 civarı düşüş oluyor.Burdaki soru aslında kişisel bir soru değil.
Sabit Kiloda Kas geliştirmek bir yerden sonra imkansız hale geliyor ağırlık artırmak açısından.
Hem Powerlifting hemde diğer sporlarda ağırlık artırılmalı zaten.
Kalorileri artırmak enerjiyi artırır yani buda ağırlık artışı olarak yansıyabilir (Tecrübeye Göre).Kilo Almaktan Kastım da +200-+300 kalori civarı.
Asıl soru da kilo verirken sizin ağırlıklarınız düştü mü ne kadar düştü tecrübe edenlerden duymak istedim.
Ağırlıkların düşmesi şart değil. Keza sabit kiloda kas ve güç kazanılmaz diye bir kaide yok.Burdaki soru aslında kişisel bir soru değil.
Sabit Kiloda Kas geliştirmek bir yerden sonra imkansız hale geliyor ağırlık artırmak açısından.
Kalorileri artırmak enerjiyi artırır yani buda ağırlık artışı olarak yansıyabilir (Tecrübeye Göre).Kilo Almaktan Kastım da +200-+300 kalori civarı.
Asıl soru da kilo verirken sizin ağırlıklarınız düştü mü ne kadar düştü tecrübe edenlerden duymak istedim.
Burdaki soru aslında kişisel bir soru değil.