Kilo verirken yağ yakımı ilk nerden başlar en son nerelerde devam eder ?

Merhaba arkadaşlar ben şuan diyetteyim fazla kilolardan kurtulmak için.benim merak ettim yağ yakımı ağırlıklı olarak nerde başlar yani ilk kolay eriyen bölgeler hangileridir ve en son hangi zor bölgeler erir.bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
saygılar..

mekik karın yağlarını eritir mi eritmez mi, bence bu daha onemli bir soru. bazı kaynaklar erittiğini bazı kaynaklar erimenin sadece kardio antremanlarıyla olabilecegini iddia ediyor.

Kardiyodan sonra yapılan mekik kas üstündeki yağları az da olsa yakabilir.

Birincisi mekik gibi BB türü Training Cardio dan önce yapılır.

İkincisi bölgesel zayıflama diye birşey yoktur. Zayıflamanın tek yolu Calory Deficit yani beslenmeyle ilgili.Vücudun nereden zayıflayacağını ise genetik belirler.

Öncelikle ifadem yanlış oldu bunun için özür dilerim. Kardiodan sonra yapılan mekik demişim. Demek istediğim ''koşu ve bisikletten sonra yapılan mekik kas üzerindeki yağları yakmaya yardımcı olur'' idi. Bunun nedenide Koşu ve Bisikletten sonra Nabız atım hızı ve vücuttaki kan dolaşımı artar ve vücut genel olarak yağ yakmaya başlar. Bundan sonra nabız atımını yavaşlatmadan(Bu kişinin yaşına göre değişir.) yapılan her egzersiz yağ yakımını etkiler. Mekik yaparkende kas üzerindeki yağ yakımı etkilenir. Ama bu etkide genetik etmenlerin rolü büyüktür ve etkilediği sürede tabi ki kısıtlıdır. Yani 15dk. koşu 15dk. bisikletten sonra 2 saat mekik yapınca göbeğiniz 2 haftada erimez. Belli bir süreden sonra yapılan hareketin vücuda etkisi olmayacaktır.

Son düzenleme:
Arkadaşlar insanın dnasına göre değişmiyormuydu benmi yanlış hatırlıyorum.Senin genlerinde ne yazıyorsa yağ yakımın oradan başlar seviyesi indirgendiğinde ideal seviyeye yada genlerine bağlı olarak diğer bölgelere geçebilir .Bazen orantısız insanlara rastlarız zayıf denilebilecek birinin arkabölgesinde oldukça büyük olabilir.
Kendim olarak konuşursam ençok terleyen yağ ve su atılan bölge yüzüm.

bencede genetikle çok ilgili mesela ben kilo verdim kollarım pek değişmedi ama belim baya inceldi karnım da zor eriyen yerlerden

arkadaşlar yanlız birşey farkına vardım yüzüm oldukça eridi iskelete vurucak neredeyse, ama kardiyo işlemine devam etmem lazım karın bölgesi için, sizce napabilirim?

Arkadaşlar 1 aydan beri diyetteyim hem diyet hem kardio yapıyorum boy 1,78.Diyete başladığımda kilom 95 küsür dü.bu sabah itibariyle.89 kiloyum.sanki pek bir fark yok gibi.yada bana öyle geliyo.acaba 80 kg altına düştüğüm zaman mı tam olarak belli etmeye başlarım?

Arkadaşlar 1 aydan beri diyetteyim hem diyet hem kardio yapıyorum boy 1,78.Diyete başladığımda kilom 95 küsür dü.bu sabah itibariyle.89 kiloyum.sanki pek bir fark yok gibi.yada bana öyle geliyo.acaba 80 kg altına düştüğüm zaman mı tam olarak belli etmeye başlarım?

arkadaşım bende senin gibiydim, 80 e indim ve farkı şuan görebiliyorum, tam hız devam etmeni temenni ediyorum weightlifter

ilk olarak omuzdan başlar bel ve karın çevresinde zorlaşır.

bu olay kişinin vücut tipine baglı olması lazım insan kilo alırken ilk nerde yağlanma oluyorsa kilo verirkende aynı şekilde örneğin: ilk mide bölgesi yağlanan bir kişinin kilo verirkende burdan vermesi gerekiyor. Tamamen vücut tipiyle alakalı

Back
Yukarı