Sağlıklı Kilo Vermek..
Öncelikle ne doktorum nede beslenme üzerine özel bir eğitim aldım fakat diyetisyen abimden ögrendigim ve kitaplardan ögrendigim bilgilerle sizleri aydınlatmak istiyorum. Kilo vermek kolaydır fakat düzgün ve sağlıklı kilo vermek biraz daha zorlayıcı olabilir. Bir çok kişi bu yuzden işin kolayına kaçar. Az yemek hiç bir zaman çözüm değildir. Az yemek güçsüz düşmenize metabolizmanızın yavaşlamasına,
immune sistemin çökmesine sebep olacaktır. Tabi diyetteyseniz her zamankine göre biraz daha az yemeniz gerekicektir ancak bu demek degilki sürekli aç gezicekiniz.
Diyete başlamak:
1-) Öncelikle kendi beyninize kilo verceginizi inandırın ve diyette oldugunuzu düşünmeyin, sağlıklı beslendiginiz ve bu beslenmenin size ömür boyu sağlık açısından ve fiziksel açıdan yardımcı olacagını unutmayın.
2-) Unutmayın ki diyetin ilk haftaları alıştıgınızdan az yediginiz için açlık duygusu çekebilirsiniz ama azmedin çünkü bir süreden sonra açlık duygusu geçicek ve yeni beslenme programınıza adapte olacaksınız.
3-) Unutmayın ki kilo vermek sadece fizikel güzelliginizi değiştirmiyecek. Kalp-damar hastalıklları, gut , vitaminsizlik , halsizlik gibi bir konuda iyi gelecek.
4-) Özellikle body forumu oldugu için söylüyorum bir çok bodybuilding yapan arkadaş 0 yağ 0 şeker 0 karbonhidrat alıyor. Unutmayın ki vücudun bunlarada ihtiyacı var.
5-) Ve en önemli şey aslında kilo aldıran şey yemek degildir yemegin porsiyonudur. Herşeyi kararında yerseniz size fazla kilo olarak dönmeyecektir. Kendinizi zaman zaman ödüllendirin gidin hamburger pizza tatlı yiyin ( Haftada 1-2 )
6-) Internette gezinen tek besine dayaları diyetlerin çogu sizi ve metabolizmanızı rahatsız edecek diyetlerdir. Sağlıksızdır uygulamanızı tavsiye etmiyorum.
7-) Kilo vermek için diyet yapmaktansa beslenme tarzınızı değiştirin ömür boyu öyle beslenin. Sürekli kilo alıp vermek vücudunuzu yoracaktır.

Bu diyet yapmakta zorlanan insanlar için ideal bir yöntemdir, Küçük bir not defteri alın ve bu deftere bir süreligine gün içinde yediklerinizi yazın akşam deftere yazdıklarınıza bakın ve o gün doğru bir beslenme mi uygulamışsınız kendinizle tartışın.
9-) Kısa sürede fazla kilo vermeyin. Büyük Prof.ların tavsiye ettigi değer haftada max 2 kilo. Ancak bir çok diyetisyene göreyse haftalık kilo verimi max 3.5 kg kadar olmalıdır.
10-) Azmedin, başarın kendinizde o iradeyi görün kilolarınızı verdikçe daha mutlu olacak ve en önemlisi daha sağlıklı olacaksınız.