Kirmizi et pisirme için tava onerisi ?

DaiMoNer

Üye
Merhaba arkadaşlar, yemek programimda bazen tavuk bazen kirmizi et yiyorum.Et yağsız tuzsuz ancak bu şekilde pisirmek istiyorum su, yag katmadan hangi tavada pişirebilirim ? Seramik tava aldim tefalden etin yarısı pismeden yaniyor :d

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Merhaba arkadaşlar, yemek programimda bazen tavuk bazen kirmizi et yiyorum.Et yağsız tuzsuz ancak bu şekilde pisirmek istiyorum su, yag katmadan hangi tavada pişirebilirim ? Seramik tava aldim tefalden etin yarısı pismeden yaniyor :d

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İzgara tava yada tost makinesi :)

Teflon tavalarda oluyo altini kisicaksin bide savaş cebecinin bi videosu var et hazirliyo kendine ordaki şey güzledi
 
kesinlikle döküm tava almalısın özellikle ırmızı et için mükemmel. ve etini bir egec önceden sütte bekletirsen mükemmel olur
süt rendelenmiş soğan defne yaprağı kekik olabilir bunlarla marine et beklet bir gün
döküm tavanın kullanış şekli farklıdır yanlız iyice netten araştır et nasıl pişirilir diye
tamamen ızgara tadında etleri evde yapmak artık mümkün
 
İzgara tava yada tost makinesi :)

Teflon tavalarda oluyo altini kisicaksin bide savaş cebecinin bi videosu var et hazirliyo kendine ordaki şey güzledi
Savaş hocanin tavasini bulamadim gerçekten super o yanmiyor tavugu yine teflonda yapabiliyorum ama kırmızı et olmuyor

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
kesinlikle döküm tava almalısın özellikle ırmızı et için mükemmel. ve etini bir egec önceden sütte bekletirsen mükemmel olur
süt rendelenmiş soğan defne yaprağı kekik olabilir bunlarla marine et beklet bir gün
döküm tavanın kullanış şekli farklıdır yanlız iyice netten araştır et nasıl pişirilir diye
tamamen ızgara tadında etleri evde yapmak artık mümkün
Onerdiginiz bir marka model varmi hocam fiyat degil.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Teflon tavada kirmizi et pisirilmez,kirmizi eti lezzettli yapabilmenin yolu icindeki suyunu hapsetmekten gecer,bunun icinde eti mühürlemek gerekir mühürleyebilmek icinde cok yüksek isilara ihtiyac duyulur bunuda ancak döküm tava ile saglayabilirsiniz,her üzeri izgara gibi görünen tava döküm tava degildir,döküm tavayi elinize aldiginizda agirligindan döküm olup olmadigini anlarsiniz,döküm tava digerlerine göre biraz daha pahalidir,özelligiyse gec isinip gec sogumasi ve yüksek isilara cikabilmesidir.eti pisirirken eger suyunu salmissa aldiginiz et 100 tl lik etde olsa kayis gibi olucaktir lastik gibi olucaktir.
 
Teflon tavada kirmizi et pisirilmez,kirmizi eti lezzettli yapabilmenin yolu icindeki suyunu hapsetmekten gecer,bunun icinde eti mühürlemek gerekir mühürleyebilmek icinde cok yüksek isilara ihtiyac duyulur bunuda ancak döküm tava ile saglayabilirsiniz,her üzeri izgara gibi görünen tava döküm tava degildir,döküm tavayi elinize aldiginizda agirligindan döküm olup olmadigini anlarsiniz,döküm tava digerlerine göre biraz daha pahalidir,özelligiyse gec isinip gec sogumasi ve yüksek isilara cikabilmesidir.eti pisirirken eger suyunu salmissa aldiginiz et 100 tl lik etde olsa kayis gibi olucaktir lastik gibi olucaktir.
Hocam onerdiginiz bi marka model varmi tefala gidecegim bugun tam istediğim özellikleri yazmissiniz

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Döküm tavada extradan yag su ilavesine gerek yoktur,ayrica saglikli yag diye tabir ettigimiz yaglar misal zeytinyagi yüksek isilara dayanikli yaglar degildir bu sebepten zeytinyagi ile kizartma yapmak yarardan cok zarar verir.yüksek isilarda bu tip yaglar özelliklerini kaybederler.[DOUBLEPOST=1419607205][/DOUBLEPOST]Tr de olmadigim icin bir marka önremicem fakat tefal önermiyorum,tefal in adi var kendi yok malesef.
benim kullandigim asagidaki resimdeki gibi birsey,5 kg civarinda ve fiyati 300 tl civari
 

Eklentiler

  • 48_0.jpg
    48_0.jpg
    45,6 KB · Görüntüleme: 578
Son düzenleme:
mutlaka vardir,carsiya pazara ciktiginda bi sor sorustur,herkez ne bilsin Burda.ama eline alir Almaz aahaaanda iste bu diyeceginden eminim:)
 
Ben essensodan bu yaz aldım dostum gayet memnunum. Bu arada bir adet ızgara fırçası alırsan bir çay kaşığı riviera ( riviera sızma zeytin yağına göre yüksek ısıya daha dayanıklıdır ) zeytinyağını tavaya döküp fırçayla her yerine yedirebilirisin. Ardından etlerini mühürleyip pişirebilirsin.
 
Esseden aldim tam istediğim şekilde pisiyor fakat hep az pisilmis oluyor yani mühürleme yapınca ortasi çiğ kaliyor uzun sure kalincada yaniyor haliyle idare ediyoruz :))

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
türk malı olarak lava markası var türkiyede üretiliyor çokta kaliteli hem tava hem tenceresini kullanıyorum mükemmel
hem et hem tavukl hem kebap hepsini mükemmel yapıyor
 
Bizim evde atadan kalma kalaylı bakır kazan var . Belli müddetlerde beş altı kilo eti kavurma yapar ordan parça parça yerim. Sizinde böyle bi sansınız varsa tavsiye ederim.
 
Back
Yukarı