Merhabalar ben bir şey danışıcaktım. Diyet yapıyorum kilo vermek için aynı zamanda spor da tabii genelde koşuyorum ama bu aralar sıkılmaya bailadım koşarken ciddi anlamda gözüm hep saatte oluyor. Belki de şarkılarımdan sıkılmışımdır ama başka öneri veya yorumlarınız varsa bekliyorum
Uyarı: Koşu bantlarında koşu yapmak sağlıklı değildir. Günün birinde veyahut yaşlandığınızda dizinizde birtakım problemler cereyan ederse sorumlusu o koşu bandıdır. Bunu unutmayın. Koşu sokakta, parkurlarda, çimlerde vs. yapılması gereken bir eylem.
Alternatif: Bisiklet aletini kullanabilirsiniz.
Çözüm Önerileri:
1- Bisikletin kalori, mesafe vs. gibi verilerinin gösterildiği ekrana kişisel tabletinizi veya telefonunuzu koyun ve en sevdiğiniz diziden bir bölüm izleyin.
2- Müzik repertuarınızı geliştirin. 2-3 saatlik bir müzik araştırması yapın. Eskiden duyduğunuz ve beğendiğiniz parçaları bulmaya çalışın. Dinlediğiniz tür her ne ise o türe ait yeni müzikler ekleyin/keşfedin.
3- Diğer türleri denemekten çekinmeyin.
4- "Epic" müzik türü ile tanışın. Genelde çoğu kişi bilmez, bilse de kullanmaz. Ben en ağır kilolarımı kaldırırken, en yorucu antrenmanlarımı yaparken hep epic müzik kullanırım. Epic müziği tasvir etmek gerekirse; bir çok enstürüman kullanarak bestelenen ve içerisinde genelde söz bulunmayan genelde filmlerde "dünyayı kurtarma", "imkansızı başarma", "zorluklara göğüs germe" gibi anlarda çalan müziklerdir epic müzikler.
5- Hayal edin. Bisikletin pedallarını çevirmeye odaklanmayın. Bisikletin pedallarını çevirmeyi refleksleştirin ve cardio yaparken cardio yapıyor oluşunuza odaklanmayın. Gözlerinizi kapatın ve hayaller aleminde gezintiye çıkın.
6- Spinning, dans gibi aktivitelere katılın.
7- Vücut ağırlığınız ile yaptılacak, setler arasında az dinlendiğiniz bir antrenman programı benimseyin veya var olan programınıza böyle bir program daha ekleyin. Eğer bu programları nereden bulacağınıza dair bir fikriniz yoksa elimde yazdığım milyonlarca program var. Sizlerle paylaşabilirim seve seve.
Müzik yelpazesi çok geniş ve her türden dinleyen bir insanım. Belki playlistlerim içerisinde güzel şarkılar keşfedebilirsiniz.
Spotify: Kaya D. Vatansever