Koşu sırasında karaciğer sıkıştırması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan vcpr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

vcpr

Üye
Arkadaşlar haftada 4 5 gün 10 km üzeri koşu yapiyorum. Özellikli ilk 1 2 kmde sıkıştırma şeklinde karaciğerden oldugunu tahmin ettigim sağ taraftan bir agri geliyor. Gaz sikistirmasi gibi. Tempoyu azalttigimda agri da azaliyor. Sonra tamamen gectikten sonra yeniden hizlanabiliyorum ancak bir sure sonra tekrar edebiliyor. Bu agrinin ve çözümünün ne oldugu ile ilgili bilginiz varmi?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dalak şişmesi olmadığından emin misin ? Gerçi dalak şişmesi genelde sol tarafta olur.
Evet dalak olsa sol tarafta olur. Ağrı sağ tarafta. Gaz sıkıştırmasından şüpheleniyorum ama nasıl engellenebilir onu bulmaya çalisiyorum

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşlar hortlatıyorum ama k.bakmayın sorun bende de var :( kiloluyum hafif tempoda koşu yapıyorum yavaş başlıyorum öncesinde biraz bisiklet sürüyorum ısınmıyor da değilim 500m-1km sonra bi bakıyorum ki sağ kaburgamın alt tarafında yani karaciğerimin oralarda içten içe ağrı bastırıyo . o bölgeyi hafif sıkmak ve durmak zorunda kalıyorum sonra geçiiyor tekrar koşayım diyorum bir anda hortluyor ağrı anlamadım gitti ya :S öncesinde çok su içmiyorum yada yemek yemiyorum .. yemek yedikten 3-4 saat sonra koşuyorum . afedersiniz wcye gitmişim midem barsağım normal hasta da değilim lütfen bilen varsa yada tecrubeli birisi yardım etsin bu yüzden spor yapamaz oldum :S kg alıyorum sürekli otur otur:cool:[DOUBLEPOST=1410524556][/DOUBLEPOST]arkadaşlar hortlatıyorum ama k.bakmayın sorun bende de var :( kiloluyum hafif tempoda koşu yapıyorum yavaş başlıyorum öncesinde biraz bisiklet sürüyorum ısınmıyor da değilim 500m-1km sonra bi bakıyorum ki sağ kaburgamın alt tarafında yani karaciğerimin oralarda içten içe ağrı bastırıyo . o bölgeyi hafif sıkmak ve durmak zorunda kalıyorum sonra geçiiyor tekrar koşayım diyorum bir anda hortluyor ağrı anlamadım gitti ya :S öncesinde çok su içmiyorum yada yemek yemiyorum .. yemek yedikten 3-4 saat sonra koşuyorum . afedersiniz wcye gitmişim midem barsağım normal hasta da değilim lütfen bilen varsa yada tecrubeli birisi yardım etsin bu yüzden spor yapamaz oldum :S kg alıyorum sürekli otur otur:cool:

Bendede var aynı sorun açıldıkça düzelir

Bazen sağda oluyor bazen solda

Alışkın olmamaya bağlıyorum havalar biraz soğusun başlıcam kardiyoya o zaman görücez bakalım ağrımı yaman ben mi :)

kandüsyonsuzluktan old.nu sanmıyorum ya sol tarafta olsa tamam dalak ağrısı ama sağda bu ya karaciğer yada safra ağrısı böbrek old.nu sanmıyorum çünkü arkaya doğru ilerlerdi ağrı eskiden de kondüsyonsuz old. olurdu ama bu çok farklı devam ettiremiyorum dalak şişse biraz tempo düşürürsün nefes kontrolüyle düzelir ama bu işkenceye dönüyo yaw :/

kandüsyonsuzluktan old.nu sanmıyorum ya sol tarafta olsa tamam dalak ağrısı ama sağda bu ya karaciğer yada safra ağrısı böbrek old.nu sanmıyorum çünkü arkaya doğru ilerlerdi ağrı eskiden de kondüsyonsuz old. olurdu ama bu çok farklı devam ettiremiyorum dalak şişse biraz tempo düşürürsün nefes kontrolüyle düzelir ama bu işkenceye dönüyo yaw :/

Kimseye doktorculuk oynamak istemem.Endişen varsa doktora gidersin olup biter.Ama ben sana yinede yüzde 90 ne olduğunu anlatayım

Kondisyonsuzluktan dolayı çok sık sık nefes alıyoruz ve kendimizi zorluyoruz.Bunun üzerine birde doğru nefes almayı bilmiyoruz vücutta buna alışkın değil

Akciğerin altındaki diyafram kası karın boşluğuna baskı yapıyor bu baskı ordaki kasları ve dokulara olduğu için sağ veya sol tarafta (ikiside normaldir) ağrı şeklinde bize dönüyor

Yani durum gayet normal.1-2 ay sıkı kardiyo yap.Eğer düzelmesse doktora git
[DOUBLEPOST=1410528611][/DOUBLEPOST]Son olarak aynı sorunu olanlar bu videoyu izlesin. http://www.vucutgelistirmetv.com/kosu-sirasinda-sancilariniz-nasil-gecer.html

;)

Bende genelde kiloluyken olurdu kilo verdikten sonra hiç yaşamadım

Kimseye doktorculuk oynamak istemem.Endişen varsa doktora gidersin olup biter.Ama ben sana yinede yüzde 90 ne olduğunu anlatayım

Kondisyonsuzluktan dolayı çok sık sık nefes alıyoruz ve kendimizi zorluyoruz.Bunun üzerine birde doğru nefes almayı bilmiyoruz vücutta buna alışkın değil

Akciğerin altındaki diyafram kası karın boşluğuna baskı yapıyor bu baskı ordaki kasları ve dokulara olduğu için sağ veya sol tarafta (ikiside normaldir) ağrı şeklinde bize dönüyor

Yani durum gayet normal.1-2 ay sıkı kardiyo yap.Eğer düzelmesse doktora git
[DOUBLEPOST=1410528611][/DOUBLEPOST]Son olarak aynı sorunu olanlar bu videoyu izlesin. http://www.vucutgelistirmetv.com/kosu-sirasinda-sancilariniz-nasil-gecer.html

;)
kardeşim tşk ederim yorumun için bilgi sahibi olan bilgilerini paylaşmak durumunda old. için kimseyi doktorculuk oynuyor diye suçlayamam herşey diploma demek değil zaten ben akedemik ilim istemiyorum tecrubelerde çok şey ifade eder .. herşey için tşk ediyorum.. lakin şunu da bilmelisin ki EŞEKTEN DÜŞMÜŞÜN DERDİNDEN EŞEKTEN DÜŞMÜŞ ANLAR diye müthiş bir atasözümüz var tşk ederim.

kardeşim tşk ederim yorumun için bilgi sahibi olan bilgilerini paylaşmak durumunda old. için kimseyi doktorculuk oynuyor diye suçlayamam herşey diploma demek değil zaten ben akedemik ilim istemiyorum tecrubelerde çok şey ifade eder .. herşey için tşk ediyorum.. lakin şunu da bilmelisin ki EŞEKTEN DÜŞMÜŞÜN DERDİNDEN EŞEKTEN DÜŞMÜŞ ANLAR diye müthiş bir atasözümüz var tşk ederim.

Bir şey değil inşallah bende düzelticem aynı sorunumu :) Yavaş yavaş başladım kardiyoya üstesinden gelicez ikimizde inşallah 1-2 aya :)

İyi antrenmanlar,kolay gelsin

Back
Yukarı