hoterme dedi:
gilikojen birikiyosa antrenman sonunda neden güçde azalma ve yorgunluk olsun ben onu kullanırım enerji olarak zaten de onu kulanıyoruz ağırlık çalışmalarında depolar bitiyo ve yogunluk ve kuvetde azalma başlıyo şişmenin sebebide o değil. interneten araştır vardır. ben sadece yanlış bilgi olduğu için uyardım sadece küstahlık olarak nitelendirme sakın burda hata düzeltirlir biligi verilir ok yanlış anlama beni
İki cevabına bir arada cevap vereyim.
Öncelikle küstahlık ediyorsun diyen yok sana, bu kompleksinin nedeni nedir anlamadım?
(Kompleks kelimesinin açıklaması; kimse sana küstahlık ediyorsun demediği halde, kendini savunma gereği hissetmen)
Glikojen birikmesi, antrenmandan hemen sonra olmaz, tıpkı, hipertrofinin antrenmandan hemen sonra olmadığı gibi. (Bunu anlıyor musun?)
Vücudun adaptasyon süreci zamana yayılır, dinlenme-beslenme-onarım sırasında, kaslarda normalin üzerinde bir glikojen birikimi sonucu oluşan kastaki şişkinlikten bahsederek, kaslarında fazla şişkinlik olmasını istemeyen bayanların, genel olarak tavsiye edilen, 12-15 tekrarlı antrenman yerine, 6-8 tekrarlı antrenman yapmalarını önerdim.
Bunu yaparken, teorik bir öneride bulunduğumu belirttim.
Ancak kaslardaki glikojen birikmesi, gerçek bir olgudur, sen eksik bilgi ve anlayışsızlık neticesinde, aslında "laktik asit" demek istedin diyerek, bana kendi bilgisizliğini dayatmak istedin.
Dediğim gibi, kaslarda laktik asit, antrenmandan sonra değil, antrenman esnasında birikir.
Diğer mesajında ise, hipertrofi antrenmanında 6 tekrarda vardır, 14 tekrarda vardır demişsin,
Maalesef Türkçesi zayıf bir insanla anlaşmak büyük mesele oluyor.
Neden dersen,
Ben hipertrofi antrenmanı demedim,
Hipertrofi için ideal tekrar aralığı dedim;
Burada kilit kelime, "ideal tekrar aralığı"
Bu ise, saygın vücut geliştirme kaynaklarında 8-12 tekrar olarak belirtilir.
6 tekrarda hipertrofi sağlar, zaten bu sebeple 6-8 tekrarlı setler yapılmasını tavsiye ettim.
Vücut geliştirme kadar, okuduğunu anlayabilmek ve düşündüklerini ifade edelebilmenin önemli olduğuna inanıyorum.
Bunu bir düşün istersen...