komplex karbonhidrat icin hangi besini tercih ediyorsunuz ? (Anket)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OvO
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Tercih Ettiginiz Komplex Carb

• Total voters
    405

OvO

Üye
tabikide burdaki besinlerin hepsini tüketiyoruz fakat gün icinde agırlıklı olarak birini tercih ediyoruzdur .

2. side seceneklerdeki patates "tatlı patates" degildir türkiyedeki patatesi kastediyorum .

Kalorisi düşük, karbonhidrat oranıda yüksek, temin etmesi ve pişirmesi basit bu sebeplerden dolayı kepekli makarna.Esmer pirinç te iyi fakat onun kalorisi daha yüksek makarnaya göre.

Ekmek neden yok ?
Tam tahıllı
tam buğday
çavdar
kepek
light
en baba k.hidrat kaynağı ekmektir yahu benmi yanlış biliyorum :D

Ekmek genel anlamda fitness dunyasinda karbonhidrat olarak kullanilmamakta, IIFYM ekolu disinda ekmegi (tam tahil olsa bile) kompleks karbo olarak enerji almak adina pek kullanmazlar.

Ben sahsen ekmek konusunda ilimli olsamda yenilmesi taraftari degilim, ne demek istedigimi bir ara ekmegi tartiya koyarsaniz anlarsiniz.

50 gram ekmek ve 50 gram bulgur apayri doyum seviyesine ulastirir insani.

Ekmek genel anlamda fitness dunyasinda karbonhidrat olarak kullanilmamakta, IIFYM ekolu disinda ekmegi (tam tahil olsa bile) kompleks karbo olarak enerji almak adina pek kullanmazlar.

Ben sahsen ekmek konusunda ilimli olsamda yenilmesi taraftari degilim, ne demek istedigimi bir ara ekmegi tartiya koyarsaniz anlarsiniz.

50 gram ekmek ve 50 gram bulgur apayri doyum seviyesine ulastirir insani.
O zaman yulaf almak şart oldu.

Peki kepekli makarna yulaf ezmesinden dahamı faydalı?
Yani Gİ oranı açısından ve kalori açısından baktığımız zaman?
Glisemik indeks - Vikipedi

burda yazana göre en ideali meyveler ve kepekli ekmek.
Kan şekerini en hızlı biçimde yükseltende yani antrenmandan sonra alınması gereken glikoz olarak gözüküyor.Üzüm suyunda glikoz var bildiğim kadarıyla+ kolada glikoz şurubu içeriyor.

Herkes yulaf tüketiyor ama yulafa dair GI bulamadım.
Fakat makarna ve bulgur orta seviyede GI olarak.
Düşük seviyede olanlar genelde meyveler yani fruktoz içerenler ve kepekli besinler.Süt vb. protein kaynakları çok düşük zaten.

Doğrusu kafam şimdi iyice karıştı yulafmı tüketeyim sabahları yoksa tam tahıllı veya light ekmekmi
Light ekmek lif açısından çok zengin ve kalorisi düşük.Buna bağlı olarakta GI ' si düşüktür.
+Kalori değerleride düşük yağ 1gr dan az 100gr da,50gr temiz karbonhidrat ve 10gr a yakın protein alıyoruz.
Bulguru öğleden sonraki öğünlerde tercih edebilirim.

Son düzenleme:
Ekmegin icersinde bugday tanelerinin tamaminin olmasi tam tahilli yazmaya yetiyor. Piyasada bulunan ekmeklerin neredeyse hepsi beyaz un iceriyor. Gercekten %100 cavdar ekmegi alirsaniz zaten tas gibi olup kesmesi bile zor olur ve oldukca yogun ve kucucuk ekmek bile agirdir. Bunun disinda ekmek bircok katki maddesi, maya vs. icerir yulaf, bulgur gibi kaliteli kaynaklar varken ekmegi ideal karb. kaynagi olarak dusunmek dogru olmaz. Tek avantaji pratik olmasi olabilir.

Ayni durum kepekli makarna icinde gecerli. Durum bugdayina belirli bir oranda kapek karistirinca kepekli makarna oluyor. GI degeri biraz daha dusuk olsada hala bulgur ,yulaf, esmer piric(turkiyede pek bulunmuyor) varken tercih etmem.

Son düzenleme:
Ekmegin icersinde bugday tanelerinin tamaminin olmasi tam tahilli yazmaya yetiyor. Piyasada bulunan ekmeklerin neredeyse hepsi beyaz un iceriyor. Gercekten %100 cavdar ekmegi alirsaniz zaten tas gibi olup kesmesi bile zor olur ve oldukca yogun ve kucucuk ekmek bile agirdir. Bunun disinda ekmek bircok katki maddesi, maya vs. icerir yulaf, bulgur gibi kaliteli kaynaklar varken ekmegi ideal karb. kaynagi olarak dusunmek dogru olmaz. Tek avantaji pratik olmasi olabilir.

Ayni durum kepekli makarna icinde gecerli. Durum bugdayina belirli bir oranda kapek karistirinca kepekli makarna oluyor. GI degeri biraz daha dusuk olsada hala bulgur ,yulaf, esmer piric(turkiyede pek bulunmuyor) varken tercih etmem.
Dediğinizi anlıyorum ama arkasındaki besin değerleridemi yalan ? 100 gramındaki 50gr k.hidrat 8gr protein 0.44 gr yağ vs.

birde bulgur kulağa hoş geliyor ama sabah kahvaltıda da bulgur yenmezki.
Yulaf olarakta eti litalif dışında tercih edebileceğimiz bir şey varmı?
Birde ekmeğin bir diliminin kaç gr olduğu paketinde yazıyor.Yulafın bu ayarlamasını nasıl yapacağız?Mesela 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi kaç gr ye tekabül ediyor?

Tabi besin degerleri dogru. Yani olaya makro besinlerin alimi olarak bakarsaniz ideal bir bicimde ekmek gereksinimi karsiliyor. Fakat icerdigi katki maddeleri,maya, vs. nedeniyle bulgur yulaf kadar saglikli oldugunu soylemek zor. Ayrica piyasadaki ekmeklerin cogunun icerisinde yuksek oranda beyaz un oldugundan GI degeride gorece yuksek.

Acikcasi sabah kahvaltisi icin yulaf daha ideal. Doga nin da yulaf ezmesi var. Baska markalarda denemistim ama en iyiler doga ile eti digerlerinde kabuk vs. cok oluyor.

Tabi besin degerleri dogru. Yani olaya makro besinlerin alimi olarak bakarsaniz ideal bir bicimde ekmek gereksinimi karsiliyor. Fakat icerdigi katki maddeleri,maya, vs. nedeniyle bulgur yulaf kadar saglikli oldugunu soylemek zor. Ayrica piyasadaki ekmeklerin cogunun icerisinde yuksek oranda beyaz un oldugundan GI degeride gorece yuksek.

Acikcasi sabah kahvaltisi icin yulaf daha ideal. Doga nin da yulaf ezmesi var. Baska markalarda denemistim ama en iyiler doga ile eti digerlerinde kabuk vs. cok oluyor.
Yulaf ezmesi alacağım , yulafın GI'sine dair bilginiz var mı ? Markette bakarım heralde büyük ihtimal litalif alırım.
Bir su bardağı litalif kaç gr ye tekabül eder yani bunun gramaj hesaplamasını nasıl yapacağız?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:16 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:23 ----------

Birde ben GI'sinin yüksek olduğunu sanmıyorum lif bakımından yüksek gramaja sahip ekmeklerin .ama neyse alacağım yulaf, yalnız hassas tartı yok işte ölçüm işini nasıl halledeceğiz bakalım.

Son düzenleme:
14uvx47.jpg

bende yulaf aldım hadi bakalım ilk antrenman p.tesi :D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:33 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:03 ----------

Yulaf nedir bilmeyen adama , yulaf yedirtiyor bu spor :)

Yulaf ezmesi alacağım , yulafın GI'sine dair bilginiz var mı ? Markette bakarım heralde büyük ihtimal litalif alırım.
Bir su bardağı litalif kaç gr ye tekabül eder yani bunun gramaj hesaplamasını nasıl yapacağız?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:16 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:23 ----------

Birde ben GI'sinin yüksek olduğunu sanmıyorum lif bakımından yüksek gramaja sahip ekmeklerin .ama neyse alacağım yulaf, yalnız hassas tartı yok işte ölçüm işini nasıl halledeceğiz bakalım.

Bardaktan bardağa değişiyor. Bizim evdeki su bardağı 80-90 grama tekabül ediyor. Bi paket yulafı kaba boşaltıp bardakla tekrar pakete doldurarak aşağı yukarı bi hesap yapabilirsin.

Back
Yukarı