Korku Filmi İzlemek Zayıflatıyor

Korku filmi seyretmenin 30 dakika yürüyüş kadar kalori yaktığı belirlendi. Film ne kadar korkunçsa yakılan kalori miktarı da o kadar çok oluyor. Westminster Üniversitesi’ndeki bilim adamları tarafından yapılan araştırmada gençlere korku filmleri seyrettirildi ve onların kalp atışları, ne kadar oksijen alıp karbondioksit verdikleri ve ne kadar enerji harcadıkları izlendi. Deneklerin 90 dakikalık film sonunda ortalama 113 kalori yaktıkları belirlendi. Bu da 30 dakikalık bir yürüyüşe tekabül ediyor. En çok kalori yaktıran filmin, Jack Nicholson’un baş rolünde olduğu The Shining (cinnet) filmi olduğunu belirlendi. Filmin 184 kalori yaktırdığı tespit edilirken bunu 161 kaloriyle Steven Spielberg’in Jaws filmi takip etti. İnsanların korku filmi seyretmekle küçük bir çikolatadan alınan kaloriyi tamamen yakabilecekleri bildirildi.

NOT: Hızlı kalori yakmak için korku filmi izlerken yürümeyi denemeyin. Ben cinnet'i izlerken yürüyüş bandında takla attım :D

Aynen he. Korktuğumuzda, heyecanlandığımızda vs. kalp ritim hızı tavan yapıyor.

Bence lüzümsüz bilim haberlerinden birtansi daha :) 2saat korku filmi izlemek 100 kalori ise 2 saate oturan vücut 100 kalori yaktığı içindir :) yağ yakımı için en etkili yöntem enerji harcaanmadı sçenğş bence :)

Burdan ectomorph arkadaşlara sesleniyorum korku filmi izlemeyin :)

Bence lüzümsüz bilim haberlerinden birtansi daha :) 2saat korku filmi izlemek 100 kalori ise 2 saate oturan vücut 100 kalori yaktığı içindir :) yağ yakımı için en etkili yöntem enerji harcaanmadı sçenğş bence :)

Şöyle düşünsene bi de hem koşu bandındasın karşında korku filmi var kalp atışı tavan yapar :D

Öyle bi imkanım olsa denerdim heralde

korku filmi kalori yaktırır diye indirgememek lazım aslında zira farkında olmadan ne kaloriler yakıyoruz gün içinde. örneğin duş alırken baya yüksek kalori harcarız. su içmek için mutfağa gittiğimizde, üstümüzü değiştirdiğimizde vs gün içindeki rutin aktivitelerde önemsemediğimiz ama ciddi bir kalori yakımı mevcuttur

Ben de dedim herhalde altımıza yapıyoruz da oradan zayıflıyoruz. :)
Kabul ediyorum ergen esprisi oldu ama başlık aklıma başka birşey getirmedi, demek ki hala içimde yaşayan çocuk ölmemiş. :)

Back
Yukarı