Arkadaşlar herkese merhaba. Geçtiğimiz kış ayında 2 ay kadar Hardline 3Whey Matrix kullandım. Kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra saçlarımda gözle görülür bir dökülme artışı yaşadım. Normalde de hiç dökülmeyen birisi değildim ancak bu ürünü kullanmaya başladıktan sonra aşırı bir artış gözlemledim. Supplementler.com'daki ürün yorumlarında da saç dökülmesi problemini yazan arkadaşlar olmuş.
Daha önce kreatin haricindeki aynı içeriğe sahip whey kullanmıştım. Ama kesinlikle böyle bir durum gözlemlemedim. Keza bıraktıktan sonra da hala ON Whey kullanıyorum , bir problem kalmadı. Kendim yalnızca kreatin hiç kullanadım. Konuyla ilgili biraz araştırma yaptım , yabancı sitelerde kreatinin saç dökülmesini tetiklediği hakkında net konuşanlar dahil baya yorumlar var. Bir tanesinin linkini de koyacağım.
Kreatinin erkek tipi dökülmede etkili olan DHT (Dihidrotestosteron) 'u arttırdığı deneylerler ile falan da kanıtlanmış yazıyor bilmiyorum ne kadar doğru.
Kreatin kullanıp böyle bir durum gözlemleyen oldu mu? Sanmıyorum ama 3Whey Matrix ile alakalı bir durum olma ihtimali var mı?
Not: Kesinlikle Hardline kötüleme amaçlı bir konu değildir , aksine firmanın ürünlerini (CLA - Karnitin vs.) kullanıp fazlasıyla memnun kalmış birisiyim.
Link ;
http://www.reddit.com/r/Fitness/comments/1vfvdk/creatine_and_hair_loss/