Kreatin'e Genel Bakış

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wrestler
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kreatine Sadece enerji sistemi ile alakalı bi durumdur arkadaşlar. yok kilo aldırır yok %30 güç artışı sağlar gibi saçma sapan şeylere kanmayın. Anlaşılabilir seviyeye indirerek anlatmaya çalışayım.

Atp leri parçalayarak enerji ürettiğimizi hepimiz biliyoruz. ATP ( ADENOZİN TRİ (3) FOSFAT ) ' yi tanımlamak gerekirse yapısında Adenin - Riboz - ( Fosfat(p)-fosfat(p)-fosfat(p)) şeklindedir. Biz enerji üretirken bu 3 fosfattan 1ini koparırız ve 7300kcal 'lik bir enerji açığa çıkar. Bu kopan fosfat sonucu ATP 3fosfatından birini yitirdiği için ADP + P olur. fakat unutulmaması gereken nokta biz o fosfatı koparıp fosfatı kullanmıyoruz. Fosfatlar Arasındaki zayıf hidrojen bağları kopması sonucu açığa çıkan enerjiyi kullanıyoruz.

Daha sonra ayrılan o FOsfat(P) radikal Creatine ler tarafından tutulup bağ kuruluyo ve CP olarak hücrede bekliyorlar. daha sonra o ADP ler tekrar CP den fosfatı alıp ATP olup kullanılabilir enerji haline geliyorlar. Anaerobik solunumla yapılan çalışmalarda çok önemli bir olay. Fakat Creatine işte bu. Başka bişey değil.

. Biz enerji üretirken bu 3 fosfattan 1ini koparırız ve 7300kcal 'lik bir enerji açığa çıkar. Bu kopan fosfat sonucu ATP 3fosfatından birini yitirdiği için ADP + P olur.

1 atpden 7300kcal çıkmaz, 7300cal de çıkmaz. 1 mol atpden 7300cal çıkar. Ayrıca bu lise bilgilerinden nasıl oluyorda dünyada proteinden sonra en popüler supplementin işe yaramaz olduğu sonucunu çıkarabiliyorsun merak ediyorum...

creatin zamanında cok kullandım ögrencilerimede kullandırttım ancak emin olun iyi bir ürün degil markası felan ne olursa olsun performans artırımı için nox plode ve nanavapor gibi ürünleri tercih edin paranız çöpe gitmesin

4 aydır bu sporu yapıyorum. 1.5 ay önce Aminoacid ve Whey proteini kullanmaya başladım. Bu süreçte faydalarını da gördüm. Bu 2'liyi kreatinle desteklemeye gerek var mı yoksa kullandıklarım yeterli mi acaba?

2.5 aylıkken supplementlere başlamışsınız.Fayda görmüşsünüz.Almasanızda şu an ki faydayı görürdünüz emin olun.Forumda 6 aydan önce supplementlere gerek yok diye çok yerinde bir mottomuz var.Hiç gerek yok kullanmanıza.En az 1 sene daha bekleyin.

Tavsiye için teşekkür ederim. Fakat öyle yada böyle başladık bir türlü götürüyoruz.
6 aydan önce tavsiye edilmiyormuş da neden şu anki durumumun üzerine en az 1 yıl beklemem gerekiyor onu pek anlayamadım ? Normalde 6 ayken bana niye 1.5 sene :)

16 yasındayım creatine aldım daha kullanmadım ama kas yırtılması filan denmis bolum 2de ne yapmalıyım?

selam herkese bu yüklemeli metodu ayda 1 defamı yapılmakta aydınlatırsanız sevinirim

ilk 5 gün 4*5gr daha sonra yaklaşık 2 ay boyunca antremandan sonra glisemik indeksi yüksek bir karb.içecek ile beraber 5gr..

off günlerde aç karnına su ile ya da asidik olmayan bir sıvı ile alınabilir..

1 ay ara verilecek..

daha sonra yüklemesiz tekrar başlangıç..

not :eğer 2 ay ara verildiyse tekrar yükleme yapılmalıdır deniliyor..

cycle yani dönemleme tam olarak şart değildir ama daha etkili bir yeni başlangıç için önemlidir..

Yukarıda bir kullanım şekli yazılmış birde benim kullanım şeklimi açıklıyım inş. yardımcı olurum.

İlk hafta 4x5gr kullanım, diğer 5hafta antremandan 1 saat önce 5gr

5hafta ara sonra aynı şekilde(yükleme dahil) devam

ilk 5 gün 4*5gr daha sonra yaklaşık 2 ay boyunca antremandan sonra glisemik indeksi yüksek bir karb.içecek ile beraber 5gr..

off günlerde aç karnına su ile ya da asidik olmayan bir sıvı ile alınabilir..

1 ay ara verilecek..

daha sonra yüklemesiz tekrar başlangıç..

not :eğer 2 ay ara verildiyse tekrar yükleme yapılmalıdır deniliyor..

cycle yani dönemleme tam olarak şart değildir ama daha etkili bir yeni başlangıç için önemlidir..

nasıl kullanılması gerektiğini anlamış deilim yardımcı olacak varmı :S

yukardaki mesajımdan da anlayamadıysan sana birşey demiyorum..
videolu sesli anlatım bulman lazım..

tepkimin sebebi yazdığın mesajın "hemen üzerinde" zaten kullanımın anlatılması..

creatine yağsız kas miktarını artırır yağ oranını artırmaz

Back
Yukarı