Lat Pulldown - Hangi Tutuş, Hangi Kası Ne Kadar Çalıstırır

Pump Forever

Özel Üye
Miami Univeristesinin arastırmasından yola cıkılmıs:

-1. Geniş tutuş öne Lat Pull Down
-2. Ters tutuş öne Lat Pull Down (bilek içleri bize dönük tutuş)
-3. Dar tutui öne Lat Pull Down
-4. Geniş tutui enseye lat pull down

- LAtissimus Dorsi (Ana Kanat Kası ) açısından en fazla adele aktivitesini saglayan hareket 1 nolu harekettir. Geri kalan 3 harekette ise birbirine yakıın aktivite vardir
- Perctorials major (ana gögüs kasi acisindan) fayda sırasına göre : 3-2-1-4
- Rear deltoid (Arka omuz) açısından : 3-1-2-4
- Teres major (Kanat kasına yadrdımcı sırt kası) : 1 nolu birinci, digerleri esittir
- Tricepts kasları acisından: 1-4-3-2

Burdan yola çıkarak, GEniş tutuş lat pull down, yukardan asagiya cekis hareketleri arasinda , sirt ve kanat acisindan fayda olarak ilk siradan yer almaktadir..

Bana sorarsaniz, Kanati hangi bolge ile calistiriyorsaniz o antreman gununde...

Kanat&Bicepts: 1 no'lu hareketi en basta uygulayin.. bu yeterli olacaktir
Kanat&Tricepts: 1 no'lu hareketi en basta, 4 no'lu hareketide, kanat anremaninin son hareketi, olarak uygulayin
Kanat&Gögüs: 1 no'lu ilk hareket, 3 no'lu kanat icin son hareket
KAnat&omuz: 1 no'lu ilk hareket, 3 no'lu kanat icin son hareket

Lat Pulldown hareketini, geniş tutuş olarak uyguladıgımda sırtımın iki yanı ve kanat bölgesinde bariz bir çalışma hissediyorum.

Ayrıca benim merak ettiğim barfiks makinesinde geniş zar zor 8-9 tekrar çıkarıyorum.

LatPulldown ile barfiks çekmemize etkisi olabilirmi ?

Latpulldown ile barfiks temelde ayni hareketlerdir. Bu nednele lat pull down dan sonra barfix yapman ve ya tam tersi ikinci yaptigin harekette bir guc dususune dogal olarak neden olacaktir.

Bu arada pump forever aramizda olamasanda bu guzel yazin icin cok tesekkur edeim.

bende resimleri ekleyeyim dedim.

LAtissimus Dorsi

Latissimus_dorsi.png
LatissimusDorsiSide.gif

Pectoralis major

PectoralisMinor.gif
pectoralis_major.jpg

Rear deltoid
shoulder-pic-3.jpg

teres majo linkteki resim biraz büyük olduğundan eklemedim
linke tıklayın görmek için alttaki resimde anlamanız zor
http://muscleventures.com/video/images/TeresMajor-1.png 733px × 1.156p bir resim
INTrotation_TERES_MAJOR.jpg

Triceps biliyorsunuzdur ama yinede ekleyeyim
triceps.jpg

biceps
bicepscurl_muscle_middle.jpg

muscles-voluntary1.jpg

Son düzenleme:
kaslar arası negatif pozitif kasılma ilişkisi var, bu şu demek agonist antagonist kaslar birlikte çalışır, biri asıl işi yaparken diğeri hareketin kontrollü yapılması için kasılarak hareketi kontrol eder, şöyle düşünün dumbell curl yaparken biceps asıl işi yapan agonist kastır, ama ortamda triceps onu kontrol ederek hareketin düzgün bir şekilde yapılmasını sağlar, eğer triceps sıfır kontraksiyon gösterseydi sadece biceps çalıştığını varsayarsak dumbelli fırlatır savurur gibi bir aktivite meydana gelirdi, umarım yardımcı olmuştur bu bilgi.

illaki dengeleyici görevi görecektir. ama curl yaparken tricepsin gelişimi için ya da onu yoracak ve bir sonraki idman çalıştıramayacak kadar önemsenecek bir gerilim-kasılma olacağını düşünmüyorum ki zaten yıllardır da öyle bir durum yaşamadım.

Back
Yukarı