Leg Press 340 kg

Tebrik ederim. Ben 38 yaşında lafına takıldım. Arkadaşlar 38 değil 60 yaşında bile, kardeşimiz gibi bu sporun hakkını vererek yapan insanlar tanıyorum. Herkese sakatlıktan uzak, spor dolu bir hayat dilerim.

bir şey sormak istiyorum bu kadar fazla ağırlık ileride eklem rahatsızlıklarına yol açmazmı yani bunu yapmak ne kadar sağlıklı çünkü dizdeki eklemlere inanılmaz derecede yük biniyor.

skılful benı yanlıs anlama ama spor saglıktır dıye bı salona yaılmıs arkadaslar varıdr armızda apor evt saglıktır am bır zamndan sonra proflasmaya basladıgında cok buyuk bır yuk bıner vucuduna sakatlıklar vs. am kanser gıbıdır alıstgın zaman bırakamazsın enwer34un kaldırdıgı agırlık ıyı tebrık edrım ama leg preste calısmak kolay degılmı yanı bunun rekoru ne kı merak ettım ben de basarım o kıloları gıbı geldı

ne kadar cokmus ama yınede senın kaldırdıgında kucumsenemez tekrar tebrık ederım

en son yaptigim 20 sene önce 200 6 tekrardi simdi mayis ayinda basladim uzun aradan sonra 160 6 tekrar anca cok sIk devam edemiyorum is güc

ıyıymıs senınkıde ben anlamadım zaten nasıl artıgını 150 kılo ıle sete gırıyordum hafıfı gelmıye basladı sonra arttırdım arttırdım bır gun oylesıne maksımal aldık cıktı ama omuzlarıma kan oturdu :( o zamn

leg press ile sguat arasında ne kadar oran var tahminen yani 100 kilo sguat yapan ne kadr leg press yapar bu 340 kg sguat kaça tekabl eder

sanırım salondaki bütün ağırlıkları toplamışsınız yandaki leg press bomboş :D

tebrikler...

Öncelikle tebrik ederim. Ben de bu kiloyu 12 tekrar yapabiliyorum. Rekor denemedim hiç belki 400 ü görürüm.

Size sölemek istediğim hareketin yapılışı ile ilgili.

Bacaklarınızı o kadar bükmeyin, bele yüklenirsiniz. Zaten bir yerden sonra bacağa değil bele yükleniyor.

Ayrıca bu harekette ellerim hep dizimdedir, Ayaklarımı ilk koyduğum yerde tutmaya dikkat ediyorum, çünkü ayak ufak bir şekilde sağa veya sola kaydığı zaman dize inanılmaz bir yüklenme oluyor.

Ayrıca o kadar ağır kiloyu bastıktan sonra 20-25 sn yerinizden kalkmayın. Soluklanın, kalp atışınızın normale dönmesini bekleyin. Aniden kalktığınızda bayılabilirsiniz.

Yukarda yazdıklarım kendi tecrübelerimdir.

İyi sporlar :)

bir yerden sonra bacağa değil bele yükleniyor demişsiniz ama bence bu hareketi doğru yapıp yapmamayla alakalı bir durum. bacaklar yeteri kadar kuvvetli olsa bele yüklenileceğini sanmıyorum. örneğin bacaklar 400 kiloyu kaldıracak güçte değil ise bele yük verilmeden bacağınızın kaldırabileceği maksimum kilo basılmalıdır. ben 360 kg basıyorum leg press makinesinde ve bele hiç yük verilmiyor. eğer ileriki zamanlarda kilo arttırdığımda bele yük gittiğini farkedersem o kiloyla çalışmayı bırakır ve ağırlık azaltırım.

bacakları çok kırarsanız hareketin doğası gereği bir noktadan sonra kalça minderden uzaklaşıyor ve arkadaşın dediği gibi bu sefer bel de işin içine giriyor. bence çok iyi bir noktaya değinmiş. bence kalçanın minderden uzaklaşmasına ramak kala hareket bitirilmeli.

Back
Yukarı