Lifalif Denilen Şey (Yulaf Ezmesi)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cagatay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende aldım sırf sevgili pump forever yiyor diye.2 kasık alıyordum.midem bulanıyordu.kendi kendimi motive etmeye

calısıyordum hadi fırat bak pump forever yiyor .vs.. diye ama baktım olacak gibi degil yiyemiyorum ben :cry:

kaşık kaşık götürüyorum walla... :D bence güzel bi de elimde Doğa Çıtır Müsli den vardı ikisini karıştırdım kurutulmuş meyve kompleksi oldu resmen

Ben lifalif'i sütle kaseye doldurup içine yarım muz doğrayarak yiyorum, aksi takdirede yemek gerçekten zor. Tavsiye ederim.

en rahat yoğurt yada cornflakese sütle karıştırılıp yeniliyor...bazende omlete katkı olabilir tabi ama omlet ekmek gibi oluyor :)

lifatif yemenin yolu

500 gram lifatifi ,dr oetker in Vitalis markasıyla piyasada satılan buğdaylı-ballı yada çikolata parçacıklı lifiyle bir kovada karıştır.lazım olunca kovvadan kaşık kaşık al. yemeye doyamassın kendim araştırdım ve buldum...başka birşeye ihtiyacın kalmaz.

Ben de aldım bugün denemek için.Tad denen bir şey yok.Diyet yaptığım için pek uygun değil zaten bana.Ama diyet bitince bu başlıktaki yeme önerilerinden bazılarını uygularım artık.

ozky dedi:
Ben de aldım bugün denemek için.Tad denen bir şey yok.Diyet yaptığım için pek uygun değil zaten bana.Ama diyet bitince bu başlıktaki yeme önerilerinden bazılarını uygularım artık.

ozky

yoğurt ve az pekmezle karıştırp ye tadının çok değiştiğini eminim göreceksin!

Şampiyonların kahvaltısı eti lifalif :)

asrin78 dedi:
ozky dedi:

ozky

yoğurt ve az pekmezle karıştırp ye tadının çok değiştiğini eminim göreceksin!

Yoğurtla da deneyeceğim ama pekmez olmaz,diyetteyim :(

ben lifalifi gece yatmadan önce yiyorum bi kase kadar pekmezli sütle kilo alımında yardımcı olurmu acaba bana ? bide içine protein tozu katıyorum biraz

Zonepro dedi:
ben lifalifi gece yatmadan önce yiyorum bi kase kadar pekmezli sütle kilo alımında yardımcı olurmu acaba bana ? bide içine protein tozu katıyorum biraz

çok zayıfsan kilo almak için tüketebilirsin..
ancak yatmadan evel tüketilen karbo türevleri yağlanma riskini çok yükseltir..
kaliteli kütle oluşturmak istiyorsan karbo alımını gün içersinde artırararak ve yayarak tüketmelisin..
diğer bir deyişle kilo almak için sadece yatmadan evel karbonhidrat tüketmen yapılanma yerine yağlanmaya sebebiyet verebilir..

arkdaşlar ben şeftali yada elma atıp robottan geçiyorum..sonrada tarçın..süper bi tatlı oluyor..denemenizi öneririm pişman olmassınız..

hemen hemen tüm pro.ların menülerinde yulaf ezmesi vardır (oatmeal) çok önemli bir karbonhidrat ve lif kaynağıdır..
iğrenç bi tadı yok allahtan ki sadece tadı yok ;)

bi şekilde kendi yöntemini bularak yeme yoluna bakmak lazım..

bu lifalif mavi kutu besin degerlerinde 100 gr de 22 gr seker yazıyor gibi gordum . yanlıs mı gordum yoksa bu seker bize zararlı degil mi ? sekere taktım kafayı . konserve mısırda da var . ne yapcaz ? forumda bir yerde gunluk 75 gr civarı seker tuketmemizde sakınca olmayabilecegini okumustum . bu konuda bilgisi olan arkadaslar bir daha goruslerini aktarabilir mi?

Yaklaşık bir sene önce bunu yemeye çalışmıştımda 100 gram yulafı zor bitirmiştim. Yenicek şey değil valla, çiğnedikçe ağızda büyüyor ve bi yerden sonra çenem ağrımaya başlamıştı. At gibi hissetmiştim kendimi, derste kişnememek için kendimi zor tutmuştum :P

bu arada usteki soruma kendim cvp buldum . kutunun ustunde ekstradan seker eklenmemistir . seker urun iceriklerinden gelmektedir gibi birsey yazıyor yani bunun icindeki seker icindeki meyvelerden kaynaklı sanırım . ayrıca dr oetkerin vitalis cikolata aromalısının tadı cok lezzetli diye hatırlıyorum zaten onceki postlarda da bu urun onerilmis.

bu lifelife ocamı söndürcek her sabah 1 kutu rahat yiyorum:) yanına süt yumurta sublement derken hesabıma göre kahvaltım 7 ytl yi buluyor:) öğlenle akşamı toplarsak bb baya palıya patlıyor:)

Back
Yukarı