LOR peyniri ne şekilde tüketiyorsunuz? yemesi zor olduğundan yeni fikirler bulalım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gakkos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gakkos

Üye
EVET ben yerken çok zorlandığğıım lor peyniri suyla birlikte yutuyorum siz neler yapııyorsunuz?

mandalina ile denedim süper gidiyo
veya meyveli yoğurtlar var onlardan koyuorum kaseye üstüne lor peyniri birazda muz kattınmı tadı süper oluyo

ben antremandan sonra makarna ile yiyorum 100 gr lor 100 gr makarna karıstırıyorum yatmadan once ise 100 gr ekmekle yiyorum tadı berba ama ne yapalım muthis bi besin

Ben de ya su ile, ya da 2-3 yumurta beyazı ve 1 yumurta sarısı ile yaptığım omlete katarak yiyorum. Domates ile denedim fazla yavan geldi. Bir de ajvar, pinjur, paprika gibi soslarla güzel oluyor.

Soguk su ile guzel gidiyor. Tatli misirla denedim cok kotu degildi. Cilekle cok guzel gittigini duydum.

Bazı lor peynirlerindeki tuz oranı çok fazla ,
dikkat ederek almak lazım ,
tuz da su tutttugundan kaş yapayım derken göz çıkartmak mümkün.

Lor peynirini yatmadan önce gözlerimi kapatıı yiyorum pekte zor gelmıyor ama yumurtanın beyazını o şekilde yiyemiyorum :S

Yatarken 250 ml light sütü shaker içine koyup 100 gr lor peyniri ilave ediyorum. Sonra 1-2 dakika karıştırıyorum. Ayran gibi oluyor. Tavsiye ederim.

burakula01, peki loru suya koyup da tuz derisimini dusurmek mumkun mu, yoksa iyice yenmez bir hale mi geliyor lor?

aneximandros,Açıkcası hiç denemedim ,
Lor ile suyu karıştırmayı veya süt ile ,hiçbir fikrim yok ,
Markası tam hatırlamıyorum ama aldıgım Lor peyniri çok tuzluydu ,
Bu yüzden bir daha da almadım ,
Lor alırken araştırmak lazım ,
Lor peynirlerinin arkasında veya üzerinde besin değerleride yazmıyor,
Bu da aleyimizi bir durum.
Yada besin değerleri yazıyorsa eğer ben hiç rastlamadım .
Ama tadından algıladıgım oldukça tuzlu olduğu idi.

ben 100gr üzerine bi yemek kaşığı bal dökerek yedim.Değişik bi tat ama çok yediğn zaman tıkanıyosun,yanında sıvı almak şart :)

En midesiz benim galiba :) Sade olarak kaşık kaşık götürüyorum hiç zorlanmadan

Aynen bende kaşık kaşık yiyorum ve bence tadı cok guzel neden sızlere tad kötü geliyor anlamıyorum.bu arada ben lorun besın degerlerıne baktım 100 gr da 16 gr prot. 17 gr yag vardı. 17 gr yag sizcede çok degilmi?ben bu aralar kesik tüketiyorum 100 gr da 19 prot. 0 yag 0 tuz var...
bu arada loru guzel hale getırcekseniz maydonozu kıyın uzerıne karabıber ve lor koyup karıstırın... bildiniz börek içi oluyor..

Ben genelde o gün ne yiyeceksem karıştırıyorum içine...makarna-pilav vs. farketmiyor...

Aynen bende kaşık kaşık yiyorum ve bence tadı cok guzel neden sızlere tad kötü geliyor anlamıyorum.bu arada ben lorun besın degerlerıne baktım 100 gr da 16 gr prot. 17 gr yag vardı. 17 gr yag sizcede çok degilmi?ben bu aralar kesik tüketiyorum 100 gr da 19 prot. 0 yag 0 tuz var...
bu arada loru guzel hale getırcekseniz maydonozu kıyın uzerıne karabıber ve lor koyup karıstırın... bildiniz börek içi oluyor..
mesajı gordukten hemen sonra gittim baktım (markaya gore degisebilir tabikide ama cok fark olucagını sanmıyorum) 100grda 19gr protein 2.2 gr yag vardı.

yörsan lor peynirinin tadı güzel 100 gr da 19 gr protein var
migroslarda satılıyo fakat pahalı
500 gr lor 3.50 lira

arkadaşlar ben forumda okumuştum ama hangi arkadaşın tarifiydi hatırlamıyorum kusuruma bakmasın hakkınıda helal etsin okursa onun tarifini zenginleştirerk ben uyguluyorum güzel oluyor.

5yumurta akı+ 2 tam yumurta +lor+kıyılmış maydanoz+baharat bunları çırpın ardından tavaya yağ yerine yağsız süt koyun ve sütü bir süre pişirin ardından lorlu yumurtayı dökün ve pişirin doğrusu mükemmel oluyor hemde yağ oranı düşük pro oranı 60gr kadar oluyor

Back
Yukarı