LOR PEYNIRI YEME HILESI

Lor peyniri yiyemeyenlere mujde !!

Arkadaslar ben lor peynirini aylar boyunce yemege calistim maydanozla sade bilmemne gerçekten kotu zamanlardi agzimi burusturarak yerdim fakat buldugum salata tarifiyle bayila bayila yiyorum iste tarif*

100gr lor peyniri ben kebir kullaniyorum icinde 20gr protein var
1 domates kup kup dogranmis
1 salatalik kup kup dogranmis
biraz zeytinyagi
biraz tuz

arkadaslar gordugunuz malzemeleri cukur salata kabina bosaltiyorsunuz guzelce karistirip afiyetle yiyorsunuz yardimci olabildiysem ne mutlu :)

Whey mi kazein mi tartışması vardı diğer grupta , yurt dışında teknikler başka ondan öyle bundan böyle falan deniyor ama muallak bu lor.

Bende üzerine az barbekü sos dökerek yiyordum ama baydı son zamanda

hakikaten ben de defalarca lor aldım, türlü türlü denedim, bir kaşıktan fazlasını yiyemedim hiç. her seferinde o loru çöpe atmak zorunda kaldım.konu sahibinin dediği gibi, 200 gr lor koydum, 1 domates, 1 salatalık, zeytinyağı ve tuz. valla baya hoşuma gitti, tek seferde değil de, iki öğünde yemeklerin yanına yemeyi düşünüyorum.proteini geçtim, insan zevk için yer bunu :)

Kır yumurtayı o zeytinyagı zaten 4-5gram yağ içeriyordur salatadaki.2 yumurtayı kır 2 beyaz 1 sarı,teflon tavada 2-2.5gram da yağ sıvı yağ kat,hem yumurtadan gelen protein hem lor,hem yumurtadaki doymuş yağ kolestrol(+yönde güçlenme sebebi).Hem loru yiyebilmiş olursunuz hem de yerken yüzünüz ekşimez.+ olarak yumurta sarısındaki lysin ve arginin de büyüme hormonuna destek verir uykudayken.

yumurta ile de deneyelim...
yalnız kararsız kaldım şu konuda,
1 kilo lor, 5 tl. içinde sanırsam 150 gram protein vardır. 1 kilo taze çökelek ise 10 tl. içinde 350 gram protein var. çökelek daha yenilebilir. en azından çocukluğum çökelekle geçti, çok çok sevdiğim bişey. hele ki bir de bizim baharatçılar çarşısından kuru çökelek bulsam, içinde 540 gram protein var. tavada salça ve soğanla kavurrunca 10 kilo bile yerim.
acaba lor ve çökelek arasnda protein kalitesi bakımından fark var mı? hangisi daha kaliteli ?

dün loru domates salatalıkla karıştırıp yedim, çok hoşuma gitti, baya yedim.. bugün de yedim. sanırım iki günde dolapta bozulmuş olabilir. samimi söylüyrum sabahtan beri 1500 kere tuvalete çıktım.

Lorun boyle bir etkisi olacagini dusunmuyorum 2 gunde bozulmaz cunku belki siz alirken tarihi geciktir yada baska birseyden kaynaklanmistir ?

yumurta ile de deneyelim...
yalnız kararsız kaldım şu konuda,
1 kilo lor, 5 tl. içinde sanırsam 150 gram protein vardır. 1 kilo taze çökelek ise 10 tl. içinde 350 gram protein var. çökelek daha yenilebilir. en azından çocukluğum çökelekle geçti, çok çok sevdiğim bişey. hele ki bir de bizim baharatçılar çarşısından kuru çökelek bulsam, içinde 540 gram protein var. tavada salça ve soğanla kavurrunca 10 kilo bile yerim.
acaba lor ve çökelek arasnda protein kalitesi bakımından fark var mı? hangisi daha kaliteli ?
Evet .Lorla cokelek farki nedir ?

Evet .Lorla cokelek farki nedir ?
inan yapılışı arasında ne fark var ben de bilmiyorum. ama çökeleğin protein yönünden daha zengin olduğu söyleniyor. ben küçükken babam 40-50 kilo kuru çökelek alırdı kışa girerken, kış boyunca her sabah kahvaltıda yerdik. tavada yağ salça ve bir de sanırım kuru soğan ekliyorduk, kavurup yerdik. çayla süper olur. eğer denildiği gibi 100 gramda 54 gr protein varsa. insan daha ne ister. bi fırsat bulsam bunların satıldığı bir pazar var oraya gideceğim de gidemedim.[DOUBLEPOST=1413352489][/DOUBLEPOST]
Lorun boyle bir etkisi olacagini dusunmuyorum 2 gunde bozulmaz cunku belki siz alirken tarihi geciktir yada baska birseyden kaynaklanmistir ?
çözemedim ama ayıptır söylemesi hala içimde fırtınalar kopuyor.

Bim a101 ve diğer marketlerde düşük yağ oranlı lor bulamadım en son bimden almıştım aylar önce tekrar baktımda loru değiştirmişler %15 yağlı lor getirmişler siz nerden alıyorsunuz loru?

1 kase yoğurdun içine lor peynirini dök,karıştır.Üstüne nane ekle. Good Job

Back
Yukarı