Lor peyniri yemenin güzel yolları?

Benim gibi yiyecek ve içecekte seçici biri için lor tüketimi oldukça kolayken birçok kişinin lor yerken bu kadar zorlanması beni şaşırttı.

Ben büyük marketten açık lor alıyorum. Yağ oranını bilmiyorum ama tuzsuz ve gayet saf bembeyaz dümdüz kalıp. Daha bu sabah 400 gram yedim. Bıçakla dörde böldükten sonra her dilimi bir kerede küt küt küt diye atarım ve boğazımda takılma esnasında da çay alırım bir yudum.

Ben çayı şekerli içiyorum bu yüzden ikisi birden ağzımda birleşince tat açısından da süper bir noktaya geliyor. Şekersiz çay içenlerin de pek sorun yaşayacağını sanmıyorum. Belki de ben sağlıksız lor alıyorumdur ve bu yüzden daha lezzetli geliyor olabilirim ya da lor en sevdiğim besinlerden olduğu için de olabilir bilemiyorum ama lor tüketimi benim için çok kolay. Keşke yumurta beyazını da aynı iştahla yiyebilsem.
 
bende seninle aynı sıkıntıyı çekiyordum gerçekten yerken küfrederek yiyordum fakat forumda şöyle pratik bir tarif buldum hemen paylaşayım;
bir kaba 100 gram lor peynirini koy.1 yemek kaşığıda yoğurt ekle.göz kararı soğuk su ilave et ve mixerden geçir.hoş bir ayran oluyo :) tuz eklersen daha güzel oluyo ama gece yatmadan önce içtiğim için genelde tuz ilave etmiyorum ben.

Sizin bu mesajı okuyunca hemen uygulamaya geçtim ve çok hoşuma gitti. Yalnız aklımda yanlış kalmış, su yerine süt kullandım başından beri :).

Müthiş bir köy ayranı tadı oluşuyor ve protein deposu oluyor aynı zamanda.
 
Back
Yukarı