deathlifter
Üye
yörsanın böreklik lorunu tavsiye ederim, lezzet olarak gayet iyi, sek gidiyor.
besin değerleri:
protein 19, yağ 2, karb 3
besin değerleri:
protein 19, yağ 2, karb 3
markalı olanlara bakabilirsen daha iyi markalılarda bile anormal değerlere sahip lorlar var meselsa 14 protein 17 karb 19 yag gibi. markasizlari tahmin etmek imkansiz.
Yörsanın lorunu kullanıyordum 3 paket aldım en son ve 3 pakettende(üretim tarihlri aynı) birçok siyah siyah küçük maddeler çıktı bende yemeğe son pakete kadar dayandım son pakette artık fena tiksindim,başka lor arıyorum hiçbiyerde yok dev marketlerde ne yağsız peynir ne lor bulamıyorum.Açıkları soruyorum yağlı dıyorlar,bimdeki murat bey zaten protein değerinden yüksek loru.
Sakıpağa var üzerinde besin değerleri yazmıyor.
Üstelık bunlar 4 tl ye yakın fiyatta yani kilo normal peynirle aynı
Üstelik ısparta da ben bakkaldan 1kg çokgüzel bir pakette(3kglık tutacaklı yoğurt kabı gibi)
3.5 tl ye alıyordum yörükoğlu marka.yağsız ve tuzsuzdu yörsan değerlerine yakındı galıba tam hatrlamıyorum.Üstelik Bakkaldan alıyordum hemde 3.5 tl bu lorların fiyatları nasıl bukadar oluyor?
İzmirde lor alabilceğim yer söyleyen olursa çok iyi olur.lor aramaktan girmediğim bakkal falan kalmadı çoğu büyük markette bile yok.
buzdolabında açık halde saklamayın paketi açtıktan sonra. paketi naylon buzdolabı poşetleri olur ya saydam o poşetlere koyun ağzına da mandal bağlayın. o zaman sorun olmuyor. 1-2 gün daha fazla dayanır ama zaten 3-4 günde tüketmek lazım.arkadaşlar lor peynirini maksimum 2 günlük bekletin hemen küfleniyor
Lorda kazein olduğunun kanıtını ancak sütle karşılaştırarak verebilirim. Sütte kazein olduğunu biliyoruz, şimdi aşağıda solda sütün sağda lor peynirinin(cottage cheese) besin tabloları var. Yukarıdan ikinci sıradaki mavi renkli tablo amino asit profili. Dikkat edersen neredeyse aynı. Tabloyu nutritiondata.self.com u kullanarak oluşturdum. Teyid etmek için girip, "cottage cheese" ve "milk" yazarak ayrı ayrı sonuçları görebilirsin. Karşılaştırma yapmak için hesap açmak gerekiyor. Lor iyi bir kazein kaynağı ve yatmadan önce besini.öncelikle merhaba herkese,
bu konu altına yazılmış birkaç mesajda gördüm, arkadaşlar lor'un içeriğindeki casein'den dolayı yavaş sindirildiğini söylemiş; ancak benim bildiğim (ve gördüğüm kadarıyla ) lor peyniri, peynir altı suyundan (whey oluyor yani) üretiliyor, dolayısıyla normal peynirlerle aynı şekilde üretilmiyor.
normal peynirlerde casein vardır doğrudur, ancak bunun lor için geçerli olduğunu sanmıyorum. ancak eser miktarda olabilir. lor'daki protein içeriği büyük ölçekte whey'dir; o yüzden bence sindirimi çabuk olur.