MeTaLLiCaT
Üye
Herşeyi geçtim Richard ne ayak adam Lock küçükken ziyaret ediyo aynı tip adaya ilk düştüklerinde aynı adamın zaman yolculuğu yaptığından haberi yok yada ayakmı yapıyo yoksa nedir blah blah blah error verdim
o zaten apayrı bir olayBence de çok güzel bir bölümdü.
Hatch'in yapım hikayesini ve amacını da öğrenmiş olduk.
Hele final sahneleri nefes aldırmadı.
Ben asıl Desmond'un olaya nereden nasıl dahil olacağını çok merak ediyorum.
Sezon güzel bir finalle son buldu.
Final bölümünde birçok sorunun cevabı aydınlanırken, bir o kadar da yeni soru çıktı ortaya.
Bakalım bütün olayları final sezonunda birbirine nasıl bağlayacaklar.
Final bölümü sonrasında benim en çok kafamı kurcalayan ve 6. sezonun başlamasına kadar kurcalayacak olan sorular şunlar:
- Jacob öldü mü? (Bu kadar basit olmamalı)
- Jacob'u ateşe iten Locke değil de, black smoke'un Locke suretine bürünmüş şekli mi?
- Hidrojen bombası gerçekten patladı mı? (Finalde bombanın patladığını görmedik, sayede beyaz bir ışık kapladı her yeri)
- Her bölümün sonunda siyah zemin üzerinde gelen LOST yazısı, final bölümünden sonra beyaz zemin üzerinde siyah yazı olarak geldi. Kesin bir anlamı var bunun. Acaba nedir?
- Desmond'un 6. sezondaki rolü ne olacak?
.. ve aklıma gelmeyen daha nicesi..
Jacob'un sureti ilk çıktığında yanında bir adam vardı.Jacob balığını yerken onu ne kadar öldürmek istediğini ve bir yolunu mutlaka bulup öldürücem gibi bişeyler dedi.Jacob ölmeden 1-2 dk önce locka bir yolunu bulmuşsun dedi.Buda ilginç geldi bana.
tebrik ederim, çok iyi bir noktayı yakalamışsın... bence jacob'un öldürülmesi senin bahsettiğin kişi tarafından gerçekleştiriliyor...
Bu konuya bende katılıyorum ama şöyle bir çelişki var...Eğer o Locke değilde o siyahlı adam ise Jacob un yerini zaten bilmesi gerekiyor bunun için Richard dan yardım alması gerekmez..Ve Richard onu heykele götürüncede Jacob un orda yaşadığını öğrenince büyük bir şaşkınlığa düşmesi gerekmez sanki.. ? Locke - Harika bir ayak ama bunun Jacob ile ne ilgisi var anlamadım diyor. Richard - Jacob burda yaşıyor diyince Locke in yüzündeki şaşkınlık ifadesine tekrar bakmanızı isterim..
tebrik ederim, çok iyi bir noktayı yakalamışsın... bence jacob'un öldürülmesi senin bahsettiğin kişi tarafından gerçekleştiriliyor...
hiç bu açıdan düşünmemiştim![]()
Dizide birçok yerde "dead is dead" vurgusu yapılıyor, yani ölen ölmüştür.
Bize de sürekli Locke'un ölüsünü gösteriyorlar.
Bence de Locke öldü, tıpkı Jack'in babasının veya Charlie'nin ölmesi gibi.
Bu karakterlerin daha sonra canlı olarak gözükmeleri black smoke ya da başka bir şeyin bu kişilerin suretine girmesi ya da tamamen başka bir yanılsamayla ilgili bence.