• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

lynx_engin yaş 21 boy 1,70

2 senedir bu sporu yapıyorum
boy:1,70cm
kol :39cm
omuz :121,50cm
bel :79 cm

Eklentiler

• Görüntü061.jpg
    Görüntü061.jpg
    115,4 KB · Görüntüleme: 1.157
  • Görüntü065.jpg
    Görüntü065.jpg
    110 KB · Görüntüleme: 1.114
  • Görüntü068.jpg
    Görüntü068.jpg
    115,6 KB · Görüntüleme: 865
  • Kopyası Görüntü010.Ö.jpg
    Kopyası Görüntü010.Ö.jpg
    93,7 KB · Görüntüleme: 917
  • 0707211834.jpg
    0707211834.jpg
    69,6 KB · Görüntüleme: 1.241
aslına bakarsan bana göre 2 sene için normal bir gelişme olmuş..
ama cok daha iyi olabilirdi..
bu görüşüm senin iki sene önce bu spora nasıl bi durumda başladıgına baglı olarakta degişir..
o yüzden kendin hakkında daha detaylı bilgiler verip, elinde varsa geçmişteki fotograflarınıda koyarsan daha iyi yorumlar alabilirsin.. umarım daha iyi olursun.. 2 sene bu sporla uğraştıysan (sonuç ne olursa olsun.. ki iyi ) azim ve istikrar sende mevcut demektir.. o yüzden daha iyi olacagına inanıyorum
başarılar!

Engin 2 senedir sürekli mi yapıyorsun bilemem ama muhtemelen bu sporu her amatörün olması gerektiği gibi steroidsiz yapıyorsun. Ancak 2 senede yani 24 ayda yani 730 günde :) daha iyi bir gelişme olabilirdi diye düşünüyorum. Vücuduna bakınca bu vücudu doyurmadığını düşünüyorum. Kas kütlen eksik. Nasıl başladın bu spora bilmiyorum ama sanırım başladığından bugüne değien büyük birşey yok ?

Amacın ne bilmiyorum, sen amacını söylemeden de sana fayda sağlayacak yorumlar alamazsın. Yani ne istiyorsun ? Fit mi, irilik mi, parçalı olmak mı? Ne ?

Anatomin kas koymaya musait diye düşünüyorum. Ancak henüz kas koymamışsın. Belin ince bu estetik için bir artı ancak omuzların yeterince geniş değil, geniş görünmesine sebep anatomik avantajın. Ayrıca trapezde de eksiklik var. Kollarda da triceps eksiğin var sanırım, triceps pozu verirsen daha iyi anlaşılır. Ayrıca göğsünde musait ama değerlendirememişsin, yandan göğüs pozuyla ne kadar geri kaldığını görebiliriz. Bacaklar nasıl bilemiyorum.

2 senelik altyapın ilerleyen günlerde sana çok büyük fayda sağlayacaktır. Bu forum sende büyük fark oluşturabilir eğer istifade etmesini bilirsen. Yaptığın vücutta eksikliklerin çok 2 seneyi daha verimli geçirebilirdin. Antrenmanları nasıl geçiriyorsun bilemeyeceğim ama daha sık, çok daha sıkı antrenmanlar geçirmen dileğimle,başarılar.

Göğüsler ve mide hariç güzel sayılır. Bench presste olabildiğince kendini zorla derim , yapamadığın ağırlıkları dene mesela son setlerde ya da piramit sistem yap ilk baştan en zor ağırlığa gir.

tşk ederim yorumlar için tekrar kemal 2 senede 4 ay boşluğum oldu bu sene yarışmaya girmeyi düşünüyorum şu an kür içindeyim ve baya bi farklılık oldu kür bitiminde fotoları tekrar sizlerle paylaşıcam

kollar ve omuzlar güzel karın düz ama daha kaslar çıkmamış :( göğüslerde kol ve omuza göre biraz geride gözüküyor başarılar

tşk ederim yorumlar için tekrar kemal 2 senede 4 ay boşluğum oldu bu sene yarışmaya girmeyi düşünüyorum şu an kür içindeyim ve baya bi farklılık oldu kür bitiminde fotoları tekrar sizlerle paylaşıcam

VG gözüyle bakınca "güzel, başarılı" demek istemedim, ama vg gözlüğünü çıkartırsam vücudun güzel ve başarılı, doğal şekilde devam ederek gelişimini devam ettirebilirdin. Madem hedefin müsabakada derece ve küre girmişsin artık bize de başarılar dilemek düşer, başarılar.

Ancak bence yönetimden mesajının editlenmesini iste. Kür, müsabaka kelimeleri yüzününde göründüğü bir fotoğrafta geçmemeli, birşey olmaz ama yine de ne olur ne olmaz :)

evt acun biraz göğüs eksikliği var yapıdan sanırım bu sıra daha cok yüklenmeye başladın karın kaslarınada yeni çalısmaya başladım biraz üşeniyorum doğrusu ondan pek kas yok :)
bide kemal editlenmesini nasıl isticem onu bilmiyorum yardımcı olurmusun

engin son resimin diğerleri ile alakası yok.bir sporcu olarak gayet güzel bir vucut ama bana soracak olursan müsabıklık için oldukça erken.kaslar poz çalışmaları ile derinlik kazanır.bu yönden oldukça geridesin.kürde olman önemli değil çunki kürün getiri tamamen soru işareti.hedeflerini garantilemek istiyorsan biraz daha uzun vadeli plan yap işin sağlam olsun.sırf tecrübe edinmek için podyuma çıkma.rakiplerini yarışmalarda takip edersen ne demek istediğimi anlarsın.

açıkcası, gövden pek kalın değil, ama bunu düzeltmek senin elinde..

tricepslerin her pozunda bana farklı izlenimler verdi..son pozuna göre konuşursam tricepslerin cok iyi değil, biceps adamı gibi duruyorsun, ama bicepslerin uzun değil, bu yüzden net birşey söyleyemiyorum..

sırtın, sahip oldugun en iyi 2 bölgeden biri..deadlift, barbell rowing, close grip pull down, lat pull down ---> sırtının aç oldugu hareketlerin başında geliyor..

göğüsler için; hacim yönünden eksik, ama çoklu press yapmanı tavsiye etmiyorum..çok tekrarlı pullover,incline bench press 8-10 tekrar,10-12 tekrarlı incline dumbell flly, cable cross over 10-12 tekrarlı gibi hareketlere agırlık verirsen iyi olabilir..

biceps için, 6-8 tekrarlı incline dumbell curl, 10-12 tekrarlı dumbell preacher curl, standing hammer curl 8-10 tekrarlı hareketleri bicepslerini düzeltecektir..

triceps için; skull crusher şart ve bench dipsle süper set çekersen cok iyi olacaktır..birde one arm cable push down da 10-12 tekrarlar daha kütleli ve simetrik tricepsler için yararlı olacaktır..

omuz için;smith machine military press 6-10 tekrarlı, cable lateral raise 10-12 tekrarlı ve barbell front raise yi süper set çekebilirsin, arnold shoulder press 10-12 tekrar ve dumbell shrug 12-15 tekrar , daha da kütle katacak omuzlarına..ama omuzların iyi, diğer bölgelerine göre..

bu arada, kür yaptıgında insanlara asla söyleme kür bittiginde bunu insanlara söylemeyi tercih edersen, çevrendeki gereksiz insanların senin üzerindeki gereksiz baskılarından kurtulmuş olursun..bu senin yaptıgın işteki büyünün bozulmasını engeller..kürden sonraki fotolarını görmek isterim, kolay gelsin

Son düzenleme:
tşk yorumların için wolf şu an sıkı bi idmana girdim haftada 2 gün 4*6 ağır kiloyla 2 gün eksiltmeli tekrarlarla 1 gün bacak giriyorum yavaş yavaş gelişmeler olmaya başladı.

boy 1.70 kilo 70 lynx yeni fotolar

sizin değerli yorumlarınızı bekliyorum herkese tşk ederim şimdiden :)

Eklentiler

• Foto004-1.jpg
    Foto004-1.jpg
    58,9 KB · Görüntüleme: 536
  • Foto003-1.jpg
    Foto003-1.jpg
    65,7 KB · Görüntüleme: 527
  • Foto002-1.jpg
    Foto002-1.jpg
    120,1 KB · Görüntüleme: 525
  • Foto001-1.jpg
    Foto001-1.jpg