super_hornet
Üye
yemek yedikten 2.30 saat sonra spora 20 dk kala gazı alınmış maden suyu içilmeli bence
Peki midenin pH'i ne kadar yukseliyor? Benim bildigim kadari ile mide son derece asidik (1.5'tu galiba) ve icilecek bir bardak maden suyunun cok ciddi bir degisim yapacagini zannetmiyorum (1.5 litre iciyorsaniz o baska, zaten yemekle beraber su icmenizi de tavsiye etmem. Sonucta mide asidini seyreltiyorsunuz cok fazla sivi tuketirseniz yemek sirasinda). Zaten maden suyu da zayif baz. Kuvvetli baz olsa haklisin ama zayif baz ile kuvvetli asidin bilesiminde midenin pH'inin cok fazla yukselecegini dusunmuyorum.
Antrenmandan sonra kas dokusuna bir an önce aminoasit ulaştırılması gerekliliği falan diye bir şey yok dostum, o aminoasitler depolanıp uyku halinde kas onarımı için kullanılıyor lütfen bilmeden yorum yapma. Protein tozları bu yüzden antrenmandan hemen sonra alınması gerekli değildir bir boka yaramazlar.maden suyu bazik olduğu için midede proteinlerin sindirilmesi için gerekli olan asidik ortamın pH'ını yükseltir. bu da proteinlerin sindirimini yavaşlatır. antreman sonrası kas dokusuna bir an önce aminoasit ulaştırmak için protein tozu kullandığımızı düşünürsek, post workout dönemi için maden suyu uygun değildir arkadaşlar.