thums: çok haklısın senin kadar bişey bilmem mümkün olamaz... burdan ne yazsam nasıl olsa cevap yazmak içinde olsa yazacağın için bişey diyemicem... yaşımız yaklaşık aynı olmalı ben bu işe ilk girdiğimde yaşım 17ydi 10 sene öncesinden bahsediyorum... ozaman bir yıl boyunca gençler için hazırlanmıştık hocalarımla... ozaman philde yoktu... sadece ronnie ile yatıp kalkardık... az çok üniversitede çalıştığımdan dolayıda ingilizcem var şükür adamın hemen hemen tüm belgeselleri ve röportajlarını dinledim... Bu adamın bulk halde kolunun 65cm olduğunu full define hatta waterless diye ifade ettiği su diyeti sonraki halkinin yani susuz kuru halinin ise 58 cm olduğunu çok iyi hatırlıyorum... ilk yarışmalarından biri olmalı tam tarihini hatırlamasamda bir ölçüsünün de 55cm olduğunu hatırlıyorum... ve bunların hiçbiri ama hiçbiri konumuzla alakalı değil... istersen doğduğundan beri bu işin içinde ol boş yere karşındakini görüşlerini görmezden gelerek yermeye çalışmak mantıksızlıktan öteye gitmez... senin dünyan ronniedir... benimkide mahmut hoca şuan... itiraz mı edeceksin gir aklımın içine değiştir arkadaşım... senin bulk halin ki muhtemelen tam bulk olmuyorsun... define halin arasında 1 inch oynayabilir... sende 50 kol var bulk diyelim adamda 62 bırakda ondada 2 inch 3 inch oynasın ya...

)) ayrıca bu adamın bulk sezon ile yarışma tartışı ağırlığı arasındaki fark yaklaşık olarak 20kg dır (zamanında ortalama 117 ve 137kg)... sana göre bu fark 10 kilo olmalı ki yap oranı %10 üzerine çıkmasın zaten 3.5 yağ oranı ile giriyorlar onu bile yakalayan hemen hemen çok yok... sen oranla gerisini... bu fark emin ol senin o çok beğendiğin bacaklarıda 97 civarına taşır belki dahada fazla... kas ne kadar fazla bulk sezonda kalınlık okadar fazla olacaktır... Aynı zamanda kütlece ronnienin çok daha fazlası özellikle boyu uzun olan adamlar gördük... forumdada bunları paylaşan arkadaşlarımız oldu sanıyorum...

) ama yeterince define olamadığından ve ıfbb pro card vs alamadığından bahsettik...
bu konuyu uzatmayalım senin her bildiğinin doğru olduğunu düşüneceğin tabi müsabık olduğundan ötürü tüm forumunda böyle düşüneceği aşikar ama ben okumadan araştırmadan bişey söylemem... tartışmak anlamsız başından beri "bence ......................." dediğim bir görüşüm var yani "bu benim görüşüm arkadaşlar diye haykırdığım..." bu görüş ne seni ne başkasını bağlar... gelenekçi dogmatik bir bakış açısı ile bir adım ileriye gidemeyiz zaten... bu böyledir şu şöyledir... kendi açından bakarsın ama başkasının açısından bakma yetin yoktur... bu adam ne demek istedi demezsin... ne zaman mahmut hoca kadar mütevazi olursun ve yerini konumu bilerek sana duyulan saygıyı görerek davranırsın ozaman zaten bu usluba hiç girmemiş olurduk ... yazsanda cevap atmayacağım konu uzamasın.. tüm forumdan özür dilerim... bu yüzden banlayacaklarsada banlayabilirler... saygılarımla...
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:53 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:51 ----------
tabiki değil kardeşim sonuçta bu adam boy olarak ondan 10-15cm daha kısa normal değil mi kaldıramaması ben sadece kendi kütlesinde gerçekten muazzam özelliklere sahip diyorum...