makinalar zorluyor ne yapmalıyım

boy:180
kilo:70
hedef: 80 kg kas hacim kol bacak şişirmek
spora 1 hafta oldu başlayalı kısa kollu tişört giymek için ince kolları kalınlaştırmak pantul altından içlik giymemek bacak kalınlaştırmak ve dümdüz tahta vücuttan kurtulup gömlek giyebilmek istiyorum hafiften iştah açıldı beslenmeme dikkat etmem lazım 72 kg oldum zamanla artar umarım asla protestan(protein) tozu korbonmonoksit (karbonhidrat) tozu sütlüdantel (suplumanter) :) türü şeyler kullanmıyorum her şey doğal yollardan bu yolda bana neler tasfiye edersiniz ayrıca spor salonundaki hoca başlangıç aşaması için makinelerde program verdi belki biraz psikolojik de olabilir ama sanırım az da olsa değişim oluyor yalnız bazı kol için hareketler makine de çok çok çok aşırı zorluyor 1-2 derede ağırlıkda bile çok zorlanıyorum gelişme kaydedebilmem için çok aşırımı kendimi zorlamam lazım nefesim kesilip kıpkırmızı olana kadar mı çalışmalıyım öyle hafiften yorulmadan sayıları tamamlayıp boşa kürek de çekmek istemiyorum yeme içme dinlenme hareket babın da ne gerekirse kuralına uygun yapmak istiyorum imdi bu durumda bana neler salık verirsiniz acaba teşekkürler saygılar

kendinizi çok zorlamanıza gerek yok 42 yaşında birisi için limitlerini her hareket set tekrar sayısında zorlamamanızı öneririm yoksa uzun vadede büyümeniz değil sakatlanmanız olur buda çok ciddi sekilde olabilir.
tavsiyem antremanlarınızda 15 tekrar yapabilceginiz agirliga takıp 12 tekrar yapmanız boyle yaparsaniz emin olun gerilemis sayilmazsiniz onemli olan beslenmeniz sizin buyumenizi saglayacak sey beslenmek.
dediklerime uymayacaginizi dusunerekten insallah bi sikinti cikmazda dediklerim akliniza gelmez

Zaman ve sabır + azim herşeyin dermanıdır.
Neden ?
Bende ( Yaşım 33 ) 90 dan 60 a düştüm kendi basıma sonra spor salonuna gittiğimde çok güçsüzdüm ve 5 kilo shoulder press bile kaldıramıyordum herkes gülüyormus arkamda en fazla 1 ay dayanır gider diye.
Sonra aradan 6 ay geçti alayından daha ağır kaldırdım ve vücudumda estetikti ozmanlar kas + damar vs vs. Bunu yaparken sağlıklı ve protein içeren yemekler etler ile birlikte sadece protein tozu kullandıgımı inkar edemiyeceğim onunda sebebi spor esnasında yıpranan kasların direk protein alıp çabuk recover olması içindir.
Yarışmaya katılmak için çalışaşcaktım fakat sakatlık geçirdim ve 3-4 yıl ara verdim. Bu son 4 aydır geri döndüm ve şuan profil resmimde gördüğünden biraz daha kaslıyım tabi bu sefer supplementler kullanıyorum ama DEMEK İSTEDİĞİM azim + sabır sizi istediğiniz sonuca ulaştıracaktır.
AMA UNUTMAYIN BESLENME VE DİNLENME İLE GELİŞİRSİNİZ GERİSİ SALONDA ÇALIŞMA OLAYI ONU DA VÜCUDUNUZU DİNLEYEREK DEĞİL VÜCUDUNUZA LAF GEÇİREREK YAPMANIZ LAZIM

Back
Yukarı