Simdi iki ayri nokta var, catisi dar adamdan iyi vucutcu olur elbette, eskilere donecek olursak, ilk mr. olympia Larry Scott, adamin catisi daracik, ama omuz baslarini kavun gibi sisirmis, kollar mukemmel, vucut orantili.
Sokakta bile bir suru var o sekil insan, giyimli gayet siradan, ustunu cikardiginda, kas yapisi cok geliskin.
ama iste diyorum ya, markus gibi yapamaz ilaclar insani, adamin omuz catisi belli ediyor kendisini, onun uzerine ilaclarla muazzam kutle yapmis.
Simdi ilaclarla siradan insanin Mr. Olympia olabilecegi konusunda sana kesinlikle katilmiyorum.
Herkes Dorian Yates'in genetikleri igrenc falan diyor, ama alakasi bile yok, 21 yasinda basliyor body'e 3 ay sonra kilosu 1.78 boya son derece define olarak 82 kg.
ve daha o zamandan sirti ve tricepleri cok iyi.
Tamam bir Arnold kadar super degil genleri ama genede cok iyi bir yapisi var bu spora uygun, ve kendisi anlatiyordu bir dergide, daha cocuklugundan itibaren cok kuvvetliymis.
Salonlarda duyuyorum, ilac mucizesi falan diye.
ılaclarla siser insan, siradan bir adam 47-48 kolda yapar, ki inanilmaz bir sey, siradan genlerle o kollari yapmak, ama ilaclar asla Mr. Olympia yapamaz siradan insani, sebebi basit, o ilaclari kullanan cok yetenekli adamlarda var
kimse kullanmayip, vatandas hamdi kullansa, tamam diyecem, ama o zaman bile eminim, genetik limitler izin vermez.
Kisa bir kasi uzatamazsin, Mike Matarazzo super bir adamdi, ama kanatlari hep rezildi, zira asla uzatamadi alta dogru, sirtina kutle koyamadi, beli kalindi, bir turlu cok genis omuzlu oldugu halde, v-taper yapamadi.
Tom Platz herkesten once growth hormone kullandi, bacaklari malum inanilmaz oldu,ama omuzlar,sirt,triceps olmadi, olamadi.
Ayni sekilde Andreas Münzer, adamın kaslari cok cok iyi, define, bacaklari bence gelmis gecmis en iyi,ama omuz yapisi berbat oldugu icin asla estetik bir adam olamadi, structure yuzunden onca kutlesine ragmen bir pro show kazanamadan rahmetli oldu.
Bence bu spor herseyden once yetenek isi, uluslararasi arenada, yetenek olmadan kimse bir yere gelemez, hele Mr. Olympia'nin yanina bile yaklasamaz kanımca.