Burak Sertman
Üye
Protein kalitesi yüksek olan bu tarif, C vitamini ve folik asit bakımından zengindir. Günlük protein ve fosfor ihtiyacının yarısını karşılar. Marulda hindi sote, keyifli görüntüsü ve lezzetiyle öğle ve akşam yemeklerinde fark yaratabilirsin
Malzeme
1 adet küçük göbek marul
1 demet maydanoz
2 adet soğan
750 gr hindi but
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
3 adet defne yaprağı
Hazırlanışı
Adım 1
Küp küp kesilmiş hindi etlerini, minik kıyılmış soğan ve maydanozları düdüklü tencereye koyun.
Adım 2
Baharatları ve defne yaprağını ekledikten sonra üzerine çok az sıcak su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve önce orta ateşte, sonra kısık ateşte ortalama 20 dakika pişiriyosun
Adım 3
Pişmiş olan hindi soteleri kaşık yardımıyla marul yapraklarının içine yerleştirin.
Adım 4
Taze soğan ve rendelenmiş havuçla süslemekte tercihe bağlı
Tadını beğendim hep rutin alışageldiğimiz şeylerin dışında denenmeye değer diyorum
Malzeme
1 adet küçük göbek marul
1 demet maydanoz
2 adet soğan
750 gr hindi but
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
3 adet defne yaprağı
Hazırlanışı
Adım 1
Küp küp kesilmiş hindi etlerini, minik kıyılmış soğan ve maydanozları düdüklü tencereye koyun.
Adım 2
Baharatları ve defne yaprağını ekledikten sonra üzerine çok az sıcak su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve önce orta ateşte, sonra kısık ateşte ortalama 20 dakika pişiriyosun
Adım 3
Pişmiş olan hindi soteleri kaşık yardımıyla marul yapraklarının içine yerleştirin.
Adım 4
Taze soğan ve rendelenmiş havuçla süslemekte tercihe bağlı
Tadını beğendim hep rutin alışageldiğimiz şeylerin dışında denenmeye değer diyorum