Masturbasyon?

Bence kas gelişimiyle uzaktan yakından alakası yok içinde zaten 150 mg protein varmış verdiği yorgunlukta tamamen psikolojik.

Dogrudur psikolojik korku , endişe felanda yapıyor.Metabolizmayıda dusuruyor.Bırde yaptıgın zaman 2-3 gunde vucut kendıne gelebiliyomus.

Ben sağlıklı diye duymuştum.

Ama bence yapılması gerekir günde en az 2 posta yapın bence :D

Sevgili MyShadowKing ;

Fiziksel bir etkisi yok her şey psikolojik , kayıp yok çünkü vücut için , sadece psikolojik olaylar bütünü :)

Saygılarımla , Danny Boy ...

Evet, dogru söylüyorsun. Fiziksel etki olarak zannettigimiz şey psikolojik bir durum.

Protein kaybı 20-30 gr diyenler oluyor. Arkadaşlar boşaldıgınız miktarı alın dijital tartıya koyun bu kadar merak ediyorsanız. Eger 20-30 gr protein gidiyorsa, en az bir o kadar miktar boşalmalısınız demektir. Bu dediginiz olay imkansız. Çok ama çok az bir protein miktarı bulunuyor meninizde. Çünkü boşalma miktarının 20-30 gr gelmesi gibi bir olay olması cok zordur. Vücutta en kıymetli şey proteindir ve canlıyı ayaktan tutan, direcin tükendigi ve yeterli besinin vücutta kalmadıgı anda, en son tüketilen ana kaynaktır.

Masturbasyonun şöyle bir zarar olabilir;

Testesteron aslında bir üretim hormonudur. Şimdi, vücut sperm üretimi için testesteron hızından yararlanır ama bu hormon sadece sperm üretimi için değil, vücutta büyüyen ve gelişmekte olan kıl, tüy, saç ve kas kütlesi gibi unsurlar için de hızını kullanmaya çalışır.

Libido sürekli boşaldıgında, vücut sperm düzeyini optimal bir değere getirene kadar belli bir performans harcar ve sürekli masturbasyon yapmak protein kaybından ziyade(protein kaybı yok denecek kadar azdır), testesteron hormonunun bu yönde çalışma mekanizmasının biraz yorulmasına neden olabilir. Bu da, güç, dayanıklılık ve kuvvet gibi özelliklerde azalmalar meydana getirebilir. Bu yuzden cok sık yapılması bu yönde bir zarar getirebilir.

boşalma anında vucut rahatlama mekanizmasını harekete geçirerek bazı hormonlar salgılıyor. yani relax konuma geçiyorsunuz. ve bundan oturu eliniz ayagınız gevsiyor halsizlik basgosteriyor. bundandır ki belli bir sure geçip vucudun hormonal seviyelerini standartına getirene kadar bu yorgunluk anı suruyor. sıkı spor yapanların kacınması gereken bir durum bu halsizlik hali.

yani genelde madem bişeyler olacak , bir partnerle bu işi sonlandırmak daha mantıkolı ve zevkli olur tabiki :D ama yoksa oyle bir partneriniz ve duzenli spor yapanda biriyseniz masturbasyonu cok abartmayın.

Ben cinsel birleşmeden 1-2 saat sonra idmana gittiğimde gerçekten feci halsiz oluyordum. Etkisi psikolojik mi bilmiyorum ama benim psikolojime baya etki ediyordu sanırsam ciddi anlamda yorgun hissediyordum çünkü. Çıkan menide pek protein olduğunu tahmin etmiyorum ne kadar olabilir ki yani olsa da çok az bi miktardır, balina gibi sperm atmıyorsan muhtemelen:)

yahu seksi olmak için vücut yapıp ta seksten uzak durmak yada uzak durmaya çalışmak nasıl bir zihniyet allah aşkına biri açıklayablirimi :):):)

cinsel aktivite sanıldığıkadar basit ve birkaç dakikalık bi olay değildir
bilimsel çalışmalara göre
bir tane sperm hücresinin oluşması yaklaşık 2 ay alır
ve sperm hücresi çok enerjik canlı bi yapıdır
sen vucudundaki spermleri attığında vucut onların yerine yenisin koymaya başlar
her seferinde yaklaşık sağlıklı bi insan 30milyon spermini dışarı atar
buda muazzam bi enerjidir
üreme sistemindeki sperm miktarı belirli bi oranın altına düşünce (bu her seferde düşer) vucut yerlerine yenilerini koymaya çalışır
buda günler sürer
yani aslında vucudun tekrar kendine gelmesi günler süren bi olaydır
hiç cinsel aktivite yapmazsan sağlıklı bi vucut bunu rüyalanma yoluyla atacaktır(eskidikçe spermler ölür)
normal cinsel aktivitede 1-2 günde kendine gelirken
çok fazla cinsel aktivite yaparsan aylarca kendine gelemeyebilirsin

bu yüzden cinsel aktivite deyip küçümsemeyin

Dünyanın en saçma yazısını yazdığınız için ödül verlicek size.

boksbody´isimli üyeden Alıntı
cinsel aktivite sanıldığıkadar basit ve birkaç dakikalık bi olay değildir
bilimsel çalışmalara göre
bir tane sperm hücresinin oluşması yaklaşık 2 ay alır
ve sperm hücresi çok enerjik canlı bi yapıdır
sen vucudundaki spermleri attığında vucut onların yerine yenisin koymaya başlar
her seferinde yaklaşık sağlıklı bi insan 30milyon spermini dışarı atar
buda muazzam bi enerjidir
üreme sistemindeki sperm miktarı belirli bi oranın altına düşünce (bu her seferde düşer) vucut yerlerine yenilerini koymaya çalışır
buda günler sürer
yani aslında vucudun tekrar kendine gelmesi günler süren bi olaydır
hiç cinsel aktivite yapmazsan sağlıklı bi vucut bunu rüyalanma yoluyla atacaktır(eskidikçe spermler ölür)
normal cinsel aktivitede 1-2 günde kendine gelirken
çok fazla cinsel aktivite yaparsan aylarca kendine gelemeyebilirsin

bu yüzden cinsel aktivite deyip küçümsemeyin...

Bir fen bilgisi öğretmeni ve ünviersitede araştırma görevlisi olarak yazıyorum alanım biyoloji... biyoloji labaratuvarlarına girerim yıllardır... spermin üretimi ortalama 2aydır doğrudur... yaklaşık 70gündür tam olarak bir spermetogenezin sonlandığı süredir esasında vücut bu üretimi her daim gerçekleştirir taki siz çooooooook uzun süreler bu üretimi kullanmazsanız bu sefer vücut her defada olduğu gibi bu üretimi azaltma yoluna gider... Bu nedenle makul miktarlarda kullanılmalıdır... bu ilk kısmı ikinci kısım olarak spermler içerisinde booolca mitakondri ve booolca glikoz bulundururlar ama emin ol o 20milyon diye bahsettiğin spermin toplam kalorisi 20 kaloriyi geçmez... :D 1 kesme şeker kadar yani... çok fazla cinsel aktivite yaparsan bir şey olmaz tek olan şey vücudunda boşalmanın vermiş olduğu rahatlama ve uyuma etkisi ile ekstra 50-60 kalori (sevişme kısmını işin içine sokmuyorum herkesin kişisel tercihidir) :D harcamak olacaktır... Son olarak düşüncesi fikri çok ama bilgi fakiri olan ülkemizde böyle görüşlere ve insanları yanlış yönlendirmelere sürükleyecek arkadaşlar evet mevcut... bu arada söylemeden geçmeyim. boşalma durumu kandaki çok az miktar testonun dht ye dönüşümünü sağladığı bununda bazı durumlarda saç dökülmesine neden olduğu ile ilgili bir yazı okumuştum ama bilimin kümülatif ilerlemesini göz önüne alırsak genellemeler tek bir bilimsel araştırma ile mümkün değildir... bunu destekleyen de başka bir yazı okumadım... kalori yakmaktan korkmuyorsanız ki bu devasal rakamlar değildir yaşamanızda bir sorun yok... korkan varsada yaşadıktan sonra 4 amino bir bardak üzüm suyu içsin yatsın uyusun... saygılarımla :D

ben başladım başladım başlıyalı ara verdim ve şu son 10-15 gündür hiç yapmadım bi sıkıntı olurmu yada ne biliyim testesteron seviyesinden bahsettiniz onda bi gerileme olurmu? yapmayıda hiç düşünmüyorum doğrusu masturbasyon olursa rüyalanma olsun kendimide zor tutuyom hani

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:02 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:53 ----------

2 ayda nasıl oluyor yahu ?şimdi masturbasyon yaptık diyelim sonra cinsel ilişkiye girdimi hamile kalmycakmı karşıdaki? saçma geldi biraz :S

ben başladım başladım başlıyalı ara verdim ve şu son 10-15 gündür hiç yapmadım bi sıkıntı olurmu yada ne biliyim testesteron seviyesinden bahsettiniz onda bi gerileme olurmu? yapmayıda hiç düşünmüyorum doğrusu masturbasyon olursa rüyalanma olsun kendimide zor tutuyom hani

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:02 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:53 ----------

2 ayda nasıl oluyor yahu ?şimdi masturbasyon yaptık diyelim sonra cinsel ilişkiye girdimi hamile kalmycakmı karşıdaki? saçma geldi biraz :S

Hiç düşünmüyormusun ? Yapma gözünü seveyim 1 boşalmad 150 mg ( Miligıram ) sıvı dışarıya çıkıyor . Bunun içinde sence kaç gr protein olabilir bu kadar ufak şeylere takılmayın . Yapın efendim masturbasyon yapın . Bağzısı vardır masturbasyon yapmaz yerinde duramaz , böyle hurafelere inanmayın ama abartıp günde 4-5 e çıkıp kendinizi heba etmeyin.

hocam o deil kendiligimden rüyalanmak daha mantıklı geliyo aslında hem daha tatminkar hemde işi tehlikeye atmamıs oluyoz ondan

bende bu konuyu cok merak ederdım her zaman. bu gun salona ıdaretenlık gelen bır hoca ıle konustum antalyadan gelmıs. dedım böle böle dıyorlar aslı varmı. bana kendı fıkrının su sekılde oldugunu söledı. bosalma sırasında mats yada sex vucuttakı kaslar kasılıyor ancak cok agır olmadıgı ıcın antrenman kadar kaslar zedelenmez dedo. mats yada sex onemlı degıl bosalmak vucuttakı testesteronu arttırır ve cogu kısının bıldıgının aksıne kas gelısımıne engel degıldır dedı. anca cok abartılmamalı dedı antrenmandan önce yapılması kısının kendı performansı na baglı ancak antrenman sonrasında hemen yapma dedı cunkı zaten yorgun kaslarındakı yıkımı engellemek ıcın supplement alıyorsun dedı vucuda zaman tanı bırazcık dedı hanı 2 3 mu 4 6 saat mı bekleyelım dedım. onu ben bılmem ama dedı ben 4 6 arasında gıdıyorum salona genelde sen cıktıktan sonra gece 12 gıbı yatarken yapsan bır sıkıntı olacagını sanmam dedı. yanı 6 saat felan beklemek lazım gıbı bır sonuc cıkarttım ben. bu arada sex sonrası fızıksel yorgunluk olmazmıs bu konu uzerınede konustuk.

bende bu konuyu cok merak ederdım her zaman. bu gun salona ıdaretenlık gelen bır hoca ıle konustum antalyadan gelmıs. dedım böle böle dıyorlar aslı varmı. bana kendı fıkrının su sekılde oldugunu söledı. bosalma sırasında mats yada sex vucuttakı kaslar kasılıyor ancak cok agır olmadıgı ıcın antrenman kadar kaslar zedelenmez dedo. mats yada sex onemlı degıl bosalmak vucuttakı testesteronu arttırır ve cogu kısının bıldıgının aksıne kas gelısımıne engel degıldır dedı. anca cok abartılmamalı dedı antrenmandan önce yapılması kısının kendı performansı na baglı ancak antrenman sonrasında hemen yapma dedı cunkı zaten yorgun kaslarındakı yıkımı engellemek ıcın supplement alıyorsun dedı vucuda zaman tanı bırazcık dedı hanı 2 3 mu 4 6 saat mı bekleyelım dedım. onu ben bılmem ama dedı ben 4 6 arasında gıdıyorum salona genelde sen cıktıktan sonra gece 12 gıbı yatarken yapsan bır sıkıntı olacagını sanmam dedı. yanı 6 saat felan beklemek lazım gıbı bır sonuc cıkarttım ben. bu arada sex sonrası fızıksel yorgunluk olmazmıs bu konu uzerınede konustuk.

Sevgili Mehmet bence sexten sonra fiziki yorgunluk olup olmayacağı o sırada sergilenen aktivitelere ve zamanına bağlı,ama bence de mastürbasyonda problem yok.:)

tabı canım o kısmında haklısın benım fızıkı yorgunluk kastım bosalmadan dolayı olusan bır yorgunluk olmazmıs kaslarda:D mesela 5 dakıkalık cok kısa bır matürbasyonun hıc bır zararı olmayacagı söledın :D

bence kendinizi çok kasmayın çünkü gerçekten halsizlik falan yapmıyor mastürbasyon çünkü kol oynuyor o kadar.bende hiç halsizlik olmadı. (ama seks için birşey diyemiycem :( )

yaklaşık 2 haftadır bu konu üzerinde kendim mantıksal sonuçlara varabileceğim bir deney yaptım diyebilirim.lütfen konuya bel altı espirilerle yaklaşmayın tamamen kendim ve bu konu hakkında tereddütleri olan arkadaşlar için yazıyorum bunları.

kapsamlı bir şekilde açıklıyorum;

Pazartesi - antrenman
Salı - off
Çarşamba - antrenman
Perşembe - off
Cuma - antrenman
Cumartesi antrenman
Pazar - off

benim programın bu şekilde.

1.hafta
off günlerin hepsinde partnerim ile günde 2 defa olmak üzere seviştik.
antrenman günlerinde ağırlık düşürmedim lakin bir güç kaybı olduğu kesin.normalde 1 saat süren antrenman 1 saat 20 dakika sürdü ve setlerin son tekrarlarında -özellikle yukarı ittirmeli hareketlerde(bench press,shoulder press vb.)- neredeyse barı tam yukarı kaldırmam 4-5 saniye sürüyordu.

2.hafta
off günlerin hepsinde günde 2 kez olmak üzere mastürbasyon yaptım.
antrenman günlerinde o kadar etkisi olmadı güç düşüşü açısından.tabi ki mastürbasyon ya da cinsel birleşme yaşamadığım günler daha etkili antrenman çıkarıyordum fakat psikolojik olarak pek rahat olduğum söylenemez.

tabii bu söylediklerim kendime ait deneyimlerdir kimisi günde 10 kere sevişir ertesi gün hiç güç kaybı yaşamaz kimisi 1 kere sevişir ağırlıkları bile düşürür.

saygılar...

Forum forumluktan çıktı adult forum oldu.

Back
Yukarı