Belli bir yerden sonra okumadım. Aslında cevap verilebilecek çok bir şey yok. Karşımda kör ve sağır biri var ve biliyorum ki böyle birine bir şeyleri gösteremem. Ancak değineceğim bir kaç şey var yalnızca.
Eski mesajlarımda sıkça kullandığım bir tablo var, müsabık vücutgeliştiriciler için 1 g/kg proteinin pozitif nitrojen dengesi sağlamak için yeterli olduğuna dair. Ayrıca sık öğün konusunda da yorumlarım var. Mesela JISSN nin meal frequency review'ini çok sık kullanmışımdır. Ne diyor? Az ve sık beslenmek vücut kompozisyonu(kas yağ su vs) üzerinde minimal etkilere sahiptir. Bunları bilim söylüyor. Hani diyorsun ya bilim kandırıyor diye. Çok popüler olan ketojenik diyetin kardiyak aritmiye neden olabildiğini bize bilim söylüyor. Şu senin beğenmediğin, kötü şeyleri bize hep iyi gibi gösteren bilim.
Bu arada sormuşsun birine Avicenna'nın eserini okudun mu diye ve ekleyip Galen'den bahsetmişsin.
Bilirsin, küçük kan dolaşımını bulan Galen'dir ancak bunu doğru şekilde bulan/gösteren İbni Nefs'tir. Bu da sana İbni Sina, Galen gibi kişilerin söylediklerinin değişmez bilgiler olmadığını göstermiş olur.
Bir nokta daha var. Peygamberimiz 2 öğün yenilmesini önerirdi demişsin. Öneri olarak bunu söylediği sahih hadisini senden atmanı istiyorum.
Peygamber efendimiz, yatmadan önce yatacağı yeri eliyle çırparmış. Sen yatağa girmeden önce elinle yatağın içini çırpıyormusun? O dönemin şartlarıyla veya 20-30 yıl öncesinin şartıyla şimdiyi bir tutarak konuşmak düşünmeden boş konuşmak oluyor.
Seni düşünmeye davet ediyorum.
Protein konusunda ben de 3 ay öncesine dek baya az alıyordum. 85 üstü kiloyken bazi gunler bitkisellerle 90-100 gr falan. Bazen o bile tutmuyordu. Ama tam bilemiyorum çünkü ne kalori ne de protein sayıyordum. Neyse biri bana cok az protein alıyorsun falan dedi. Ben de 120-130 gr üstünü almaya çalışıyorum 2,5-3 aydır .(bitkisellerle toplam) öyle bir artı kas kazanımı,daha kolay recovery falan olmadi açıkçası. Hatta protein oranini tamamlamak için fazla yemeye başladım 2-3 kilo aldim bu sebeble

hergün tavuk yiyecek ne mide ne de hayat enerjisi yok ben de. Gün içinde bir sürü problemi oluyor insanın uğraşmak istemiyor yemek yapmakla falan. O sebeble yumurtayla sütle kapatmaya çalışıyorum o da pek sağlıklı değil muhtemelen.
Diğer yandan illa bu bulk kalori surplusu olayına da inanmıyorum. En azından yağ orani yüksek biri için. Kilo almadan kuvveti artarsa birinin recomposition oluyor bana göre
Son düzenleme: