Mekik Nasıl Çekilmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Azi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Azi

Yeni Üye
Arkadaşlar her spora gittiğim gün 150 mekik çekiyorum.Bu mekikleri 3*50 şeklinde çekiyorum.Sizce üstüme ağırlık alıp 6*25 şeklinde çalıştırsam daha etkili mi sonuç alırım?Yoksa iki türlüde 150 yapmış olacağım,hiçbir şey fark etmez mi?Bana mantıklı olanı 6*25 gibi geldi.Çünkü karnımı 6 kez zorlamış olacağım ötekisinde 3 kez zorlamış olacağım.Ama 6 set de ağır gelebilir diye düşünüyorum.4*35-40 da yapabilirim?Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar...

ilk önce cok tekrar yaparak karın bölgesini sıkı bir hale getir. Daha sonra belirginleşen karın kaslarını ekstra agırlık kullanarak hacimlendirirsin.

• Like
Reactions: Azi
merak edıyorum 150 mekıgı nasıl cekıyorsunuz sırtınızı tammı kaldırıyorsunzu yerden yoksa yarımmı?

• Like
bence sıkıştırarak yaş bir şekilde hissede hissede yapılmalı ve direnç hiç kesilmemeli .yani tam yatış ve tam oturuş pozisyonuna hiç gelmemk lazım .sürekli karın kasları sizi tutması lazım onun için yarım mekik daha iyi bence

• Like
omuzların yerden kalkması karın kaslarının çalışması için kafi.Fazlası yarar sağlamaz aksine beli zorlar ve sakatlanmaya yol açabilir :)

• Like
omuzların yerden kalkması karın kaslarının çalışması için kafi.Fazlası yarar sağlamaz aksine beli zorlar ve sakatlanmaya yol açabilir :)

Salona gittiğimde ilk başta 25 mekikte zorlanıyordum.1.ayımı doldurdum.Aynı zorluğu 50 mekikte yaşıyorum şuan.Haftanın 4 günü gidiyorum ve gittiğimde mekik çekmeden dönmüyorum.İlk setteki 50 mekik fazla zorlanmadan yapıyorum.2.setteki 40 dan sonrası zorluyor.3.sette 30 dan sonrası zor oluyor.

Karın kaları yorularak gelişen kas gruplarındandır.Setlerdeki tekrar sayılarını 50 yerine 20ye düşür fakat hareketi yavaş yapmayı dene.Karın kaslarının yandığını hissediceksin, fakat çok zorlama kramp girebilir.

Birde Men's Health dergisinin yağtığı bir araştırmada, mekiklerde ağırlık yerine kollarınızı kullanın yazıyordu işte yapılışı ;

Türkçe çeviri ;

Zor ve Daha Zor : Burada karın kasları egzersizlerini daha zorlu yapmak için 4 yol mevcuttur.

1.Eller kulak arkasında,
2.Eller havai genişletilmiş,
3.Eller göğüste,avuç içinde plaka tutularak,
4.Eller havai açılarak ,avuç içlerinde plaka tutmak,

Karın kasları yorularak gelişen kas gruplarındandır.

Önemli bir tespit lakin diğer kas grupları gibi (bacağın bazı bölümleri hariç) yanma hissi elde edilemezse abdominal egzersizler pek bir işe yaramıyor. Tecrübeyle sabittir.

Kas gruplarının büyük bir çoğunluğu yanma hissi elde etmeden de geliştirilebilir. (Profesyonel BB yapanlar hariç...) O yüzden TEURG'un da belirttiği gibi bu bölgede ki kas gruplarını oldukça zorlamalısınız.

3.Eller göğüste,avuç içinde plaka tutularak...

Bu bende işe yarayan bir hareket, tavsiye ederim...

tam kaldırma belın yerde kalsın yarım kaldır cok az kaldır yerden ordaki gerılımı azaltma gerılır dursun ve kalkınca 3 sn say yansın ınıne yavas ın kalkınca yavas kalk ve bı sure kalkık halde 2-3 sn dur ve o zaman asıl mekık olur yoksa bzıde tam kalkıp 100 cekerız ama bu tur yaparsanız ac ıcıdan 30 u zor yapıyor ınsan 3x30

• Like
Back
Yukarı