Merhabalar spora yeni başladım...

gkhngs

Üye
Merhabalar bu spora daha yeni başladım...

Bir spor salonunda çalışmalara devam ediyorum...Yani ilk kez dun gittim aslında :D

Boy:173 kilo 74

Benim hedefim öle çok kas yapmak falan değil...Vucudum şekle girsin yeter...
ve bacaklar biraz kalın onları eritmem gerekicek...(bunun için ne çalışmalıyım)

Sizce haftada 2-3 gun çalışmayla kaç ayda duzgun bir vucuda sahip olabilirim??

Bu spor sabir ister, bu bilgileri site icerisindede bulabilirsin basit bi soru aslinda..

Yapman gerekenler Cardio arti antreman :) Hocan nasil bir program verdi ? 3-4 ayda sonuc görebilirsin tabii nasil calistigina bagli..

Ayrica yanlis yere post yapmissin... Tasiyorum..

...

Yalnız 3 gundur kollar inanılmaz ağrıyo bende...

Cuma gunu bir daha gidiecektim salona ama bu kollarla ne yaparaım bilmiyorum?

Yeni başladığın için vücudunun ağrıması doğal. Sonuçta kasların bu tarz yoğun bir baskıya maruz kalmamıştır, vücudun hamdır yani. Sen birde bacak antremanından sonra gör :) 1-2 gün titreyebilir. Bir ay sonra falan vücut alışır, normal şekilde ağrır en azından! Spordan gelince hemen sıcak su ile duş al, kasları gevşetir.

gkhngs dedi:
Duzenli bir şekilde 6 ay bu sporu yapsam sizce ne kadar ilerleme kaydedirim?

Vucut şekil alırmı?

6 ay sonra spora gittiğin belli olur, büyümüşsün vs... derler. Despo ve Basoda'nın dediği gibi bu 6-7 aylık bir iş değil, yaşam biçimi olmalı. İyi beslenir ve düzenli çalışırsan 1.5 yılda falan güzel bir vücut yaparsın. Ama bence herşeyin oturması 3 yılda olur. Tabi bunlar kişiden kişiye değişir, ve süreler doğal çalışanlar içindir ;)

Bende İlk 3 ay baya bir gelişme oldu, sonra gelişme durdu. Bu süre içinde beslenmeye daha dikkate ediyorsun ve 6 aya doğru tekrar gelişmeye başlıyorsun. Ancak 6 ayda çok uzun bir süre değil. Vücut uzun bir süreç içinde gelişmeye başlıyor. Bu sporun pek genel, standart durumları yok. Yani herkezde gelişme farklı olabiliyor, kimisi hemen gelişirken kimisi uzun süre sonra ancak gelişmeye başlıyor.

O ağrılar bende de olmuştu, zaten herkezde olur. Ancak ilk etapta çok fazla kası birden çalıştırdığında, ağır antreman yaptığında ağrılar artar ve bu olumsuz etkiler. O yüzden ilk aylar, fazla kasmaya ve fazla kası çalıştırmaya bence gerek yok. Ağrıyan yeri çalıştırmanın anlamı da yok...

Peki arkadaşlar ben bu ağrıyan vucudumla antreman yapmaya devam ediyimmi yoksa ağrının geçmesinimi beklemeliyim???

merhaba öncelikle siteye hoşgeldin arkadaşım vücudun hamlığı atıncaya kadar ağrı devam eder gitgide azalır ama sakın ağrılar geçene kadar bırakayım deme başa dönersin ona göre çalışmaya devam ve beslenme bu sporda olmazsa olmaz düzenli spor buda gene öyle ne çok fazla gidip sıkıl nede az git ölçü neyse o o zaman bıkmadan usanmadan yapabilirsin belki buradaki arkadaşlarımızın çoğu bu spora aşık diyebilirim ve gelişmeyi en güzel ölçülerle takip edersin ayda bir ölçü al kolay gelsin sevgiler

kaslarin dinlenmesini sagla yeterki...

Beslenme bölümünü okudunmu ?

Back
Yukarı