Mevsimler: Yoğun tempoda çalıştım

Çagın PLEVNE
Mehmet KAYA
Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’nun düzenlediği Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda fitness dalında birinci gelen Meter Mevsimler, haftada 6 gün yoğun tempoda çalıştığını söyledi
Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’nun düzenlemiş solduğu Vücut Geliştirme Şampiyonası geçtiğimiz gün Yakın Doğu Üniversitesi’nde yapıldı. Yarışmada ilk kez düzenlenen fitness (fit vücut) dalında yarışmaya Girne’den katılarak birinci gelen Meter Mevsimler başarısının sıralarını STAR KIBRIS’a anlattı. Mevsimler, haftada 6 gün yoğun tempoda çalıştığını haftanın 4 günü karın ve yan karın idmanı yaptığını söyledi.
Yarışmaya girmeye nasıl karar verdin?
Meter Mevsimler: Yarışmaya girmeye afişi gördükten sonra çalıştığım salon sahibi Tarık hocanın da ricasıyla girmeye karar verdim.
Yarışmaya hazırlanırken son 1 ay da nasıl bir program izledin?
Mevsimler: Zaten rutin çalışmamı yapıyordum. Son 1 ayda pazartesiden cumartesiye kadar yoğun tempoda cardio ve koşuyu ekledim, daha sonrada yağ yakımını gerçekleştirdik. Haftanın maksimum 4 günü karın ve yan karın çalıştım genelde karın hareketlerini, adele hareketlerini çalışmadan önce yapıyordum.
Yarışmaya girmeden beslenme programın ve kullandığın sporcu besinleri nelerdi?
Mevsimler: Beslenme programım yok, Kıbrıs’ta beslenmek zor olduğundan ancak sporcu ürünleriyle bu eksikliği tamamlıyoruz. Bunlarda protein tozu ve creatinlerdir.
Bize fitness sporunu tanıtırmısın?
Mevsimler: Fitness, ‘fit vücut’ anlamına geliyor. Halk dilinde plaj vucudu ve manken vucududa denilebilir.
Hafta sonu yapılacak olan Türkiye şanpiyonasına katılıcakmısınız?
Mevsimler: Kıbrıs’ta kalıp bazı özel işlerimi halletmem gerekiyor o nedenle Türkiye Şampiyonası’na maalesef katılamayacağım. Şampiyonaya katılacak bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum.
StarKıbrıs.net ten alıntıdır.

ya nette dolaşırken son günlerde survivor tanerle gündeme gelen meter mevsimleri araştırdım biraz.bence gelecek vaat eden bir sporcumuz bana göre.