"Mike Mentzer'in prensipleriyle çalışınca mike mentzer gibi olamazsınız" Düşüncesi çok yanlıştır. Mike Mentzer bir çok profesyonel gibi değildir. Belki onun resimlerine bakıp sahip olamayacağınız tek şey arka koldur. (resimlerde gördüğünüz gibi arka kolda pazusu vardır

) Vucut geliştirmeyle uğraşan sıradan her insan gibidir.. Sinirlenir bırakır bir sene sonra tekrar döner. Nasıl desem coleman gibi değildir yani. O vg sporunuda 29 yaşında bırakmış birisi. Bu sözlerim şöyle anlaşılmasın direk onun gibi olamayabilirsiniz tabiki genetiktir. Bu arnold içinde geçerlidir. Volume çalışarak arnold gibi olacağını düşünenler var mı ? tabiki yok onun gibi yani.. Ama aradaki fark şudur. Mike Mentzer'in prensipleriyle 12 yada 20 günde toplamda 1 saati aşmayan 3 ila 6 gün aralıklı priyotlarla çok ileri seviyede işler başarabilirsiniz..
Nerde okusanız okuyun onun için şöyle söylerler "o bir dehadır" kasın ağır çalışarak geliştiğini bilimsel olarak bir vucutçu olarak dünyaya tanıtan sayılı kişilerden birisidir (o zamanlar için) ki onun savunduğu şudur ; madem ağır çalışarak kaslar gelişiyor neden ağırlıkları yüzdelere bölerek set çıkartalım.. en ağır ve tek set.. Tabi bu genel bakış açısıdır en ağır çalışarak herkes aynı şeyi yapamaz. Tabi onun içinde bir açıklama var. Bu konuda benim açıklamam şu ; 1-2-3-4 diye ayrılan "workout" (eğitim) programları çok basit hareketlerden oluşuyor. workout 1 : DB fly( yada pec deck) + i. press + pullover (yada o şekilde barfiks) ve Deadlift. 2 sete bölün. 2. setin son tekrarında bitin yanınızda birisi yoksada sorun değil bittiğiniz yerde ağırlığı kaldırmak çekmek ittirmek vs için gücünüzü tutun. Yani hareketi sonlandırmaya çalışın.. ( Bu evde yeterli ağırlığı olmayan yada ağır çalışamayanlar için, spor salonuna gidiceksiniz tamamen HD prensiplerine göre hareket ediniz

)
Tabiki bu sistemde dikkat etmeniz gereken altın kurallar var. Bunlar ;
1 - Negatif tekrar yani konrollü ve yavaş şekilde indirip kaldırmak. yani 4 saniyede kaldırmak 2 saniye tutarak 4 saniyede indirmek.
2- Birleşik setler , Pec deck hemen arkasında I.press yada Leg exp. arkasından squat
3- Süper setler pazudan sonra arka kola girebilirsiniz programa görede zaten ikisi arka arkaya 1-2 dk dinlenme yerine süper set olarak 10 saniye sonra arka kola girebilirsiniz arkadan birleşik set olarak dips geliyor. ( size kalmış birşey "dips değil, pazu arko kol süperseti)
4- Ağır çalışmak.. Evet aslında bu ana temadır. yani HIT. çünkü workout 1-2-3-4 aralarında *en az* 3 gün dinlenme süreleri var. Yani 12 günde bir kez pazu çalışıcaksınız yada göğüs. O yüzden ağır çalışmak esastır. Bir sitede bununla ilgili bir anket görmüştüm. Soru şuydu Mike Mentzerin önerdiği süreler sizce ne kadar doğru (yeterli) genelde herkes çok fazla cevabı vermiş

Mike Mentzer gibi çalışmıyorlar olsa gerek.. Çünkü o kol antremanlarından sonra kollarını oynatamayacak hale geliyordu.. Ki anketi anlamış değilim.. Soru mu yanlış anlayamadım. Hacim için haftada 1 kez tek bölge öneriliyor. Bu 12 gün nesi fazla ? üstedik HIT program için ? "Mike haklı yeterlidir" şıkkını işaretlemiştim. Birleşik setlerin Negatif tekrarların ve max ağırlığın kullanıldığı bir programı elbetteki 3-4 günde bir tekrarlayamazsınız...
En önemli konu beslenme "mike mentzerin prensipleri steroidsiz geçersiz" saçmalığına daha sonra açıklama getireceğim.