Mma hakkında bilgisi olan arkadaslar

Arkadaşlar 1 sene boks 4 ay kick boks yaptım.Yaş 31 mesleğim ogretmen.Mma e merak sardım buaralar.Bu yaştan sonra MMA olur mu ? Amacım spor olarak yapmak çünkü dövüş sporlarıyla uğraşmak bana keyif veriyor. level sinavlarina katılıp MMA light da dovusebilir miyim? Yada grappling alanında . Çünkü bildiğim kadarıyla light olarak dovusebiliyormusuz böyle olunca seviye farkı olmaz sanırım . Düşünceleriniz nedir ?

Tabi ki olur. 1 level alıp light'da maça girebilirsin. 4 ve üstü normal müsabakada dövüşebiliyor. Light'da kask ve koruyucular var(yerde atak yok, diz dirsek yok.). 1 level için 100 tl istiyorlar(leveli 3 ay arayla alabiliyorsun ve bir seferde 1 den fazla alamıyorsun). Siklete kayıt için de 200 tl istiyorlar(hem light hem grapling de dövüşebilirsin,400 tl ödemen gerekir). 20 tl lisans ücreti istiyorlar. Kendi otelinde kalma zorunluluğu koyuyorlar. Kabul etmez ve farklı otel de kalmak ister isen 120 tl günlük giriş ücreti ödemek zorundasın. Son olarak maça girmek için belirtilen malzemeleri (kask,eldiven,ayak koruyucu,rash guard,şort) federasyon onaylı siteden almak zorundasın. Bu kadar. Para verip dövüşüyorsun yani.

Tabi ki olur. 1 level alıp light'da maça girebilirsin. 4 ve üstü normal müsabakada dövüşebiliyor. Light'da kask ve koruyucular var(yerde atak yok, diz dirsek yok.). 1 level için 100 tl istiyorlar(leveli 3 ay arayla alabiliyorsun ve bir seferde 1 den fazla alamıyorsun). Siklete kayıt için de 200 tl istiyorlar(hem light hem grapling de dövüşebilirsin,400 tl ödemen gerekir). 20 tl lisans ücreti istiyorlar. Kendi otelinde kalma zorunluluğu koyuyorlar. Kabul etmez ve farklı otel de kalmak ister isen 120 tl günlük giriş ücreti ödemek zorundasın. Son olarak maça girmek için belirtilen malzemeleri (kask,eldiven,ayak koruyucu,rash guard,şort) federasyon onaylı siteden almak zorundasın. Bu kadar. Para verip dövüşüyorsun yani.
Çok teşekkür ederim bilgilendirici cevabınız için.

Light olarak dövüşme ssistemi Türkiye'deki mma federasyonu olarak kurulmaya çalışan kuruluşun çıkardığı bir şey gayet aslında mantıklı ama zaten
1 yıl boks 4 ay kick boks eğitimin var bulunduğun bölgede Bjj derslerine bakmanı tavsiye ederim cok detaylı bır sey Bjj zaten daha önceki ayakta aldıgın boks kick boks egitimi birleştirmen zor olmaz

Back
Yukarı