Morgan Aste - 150 kilo Bodyci.

Bacaklari tam "pump" hali..

morgan-aste-legs2.jpg

Craig Golias ve Martyn Ford da çok Büyükler ama simetrileri yüzünden tam yarisma bodycileri degiller.Neyse konudan çikmiyim..

ad187086165instagram-images.png

Bu kesin steroid tamamda şimdi 14-15 yaşında başlayıp 30-40 ına kadar bu hale doğal şekilde gelemezmi insan ? Yanı o testesteron felan sınırlı mı yoksa ilerledikçe yavaşlıyor felanmı :D veya doğal diyebileceğimiz en gelişmiş kişi kim ? Veya sınır nedir :D meram ettim şimdi :D

Bu kesin steroid tamamda şimdi 14-15 yaşında başlayıp 30-40 ına kadar bu hale doğal şekilde gelemezmi insan ? Yanı o testesteron felan sınırlı mı yoksa ilerledikçe yavaşlıyor felanmı :D veya doğal diyebileceğimiz en gelişmiş kişi kim ? Veya sınır nedir :D meram ettim şimdi :D
Sınır kişiye göre değişir. 14 15 te başlayıp 150 yılda yapsan o sınırı aşamazsın. Gelemezsin kısaca.

Sınır kişiye göre değişir. 14 15 te başlayıp 150 yılda yapsan o sınırı aşamazsın. Gelemezsin kısaca.
Peki kuvvet ? Yanı kas oranı aynıyken daha kuvvetli olunabiliyor. Genetik mi bu yoksa neyle alakalı :D yani 15 yıl BB yapan birisi sonra hiç bir anlamda gelişemez mi ? Yanı hem kas kütlesi hem kuvvet olarak ?

belli bir yerden sonra gelişim çok yavaşlar ve milim milim ilerlersin. insan vücudu kas açısından limit koyuyor malesef. tabi doğalda da sağlam fiziğe ulaşabilirsin. jeff cavaliere ve marc fitt'i örnek verebilirim mesela.
Peki kuvvet ? Yanı kas oranı aynıyken daha kuvvetli olunabiliyor. Genetik mi bu yoksa neyle alakalı :D yani 15 yıl BB yapan birisi sonra hiç bir anlamda gelişemez mi ? Yanı hem kas kütlesi hem kuvvet olarak ?
kuvvet olayı bambaşka bir şey , kas geliştirmeye oranla daha adil. yine bir limit var elbette ama bu vücut geliştirmedeki steroidliler ve steroidsizler gibi bir uçurum değil. 80 kiloda 270 deadlift'e doğalda ulaşabilirsin mesela. tabi bunun için çok iyi genetiğe , uzun yıllar çalışmaya ve iyi bir programlamaya ihtiyacın var. ve yine belli bir seviyeden sonra gelişim milim milim olacaktır.

Doğal olarak insani sınırlara gelebilirsin. Millet Kenzo'yu tartışırken, bu limitleri doğal olurmu diye tartışmak bile komik. Doğal limitlere çoğu steroidli bile ulaşamazken bunu tartışmak pekte mantıklı değil. Kaldı ki Youtube camiasında gördüğümüz steroidli elemanlar aradan sıyrılmış kişiler, gidin her hangi bi gym'de steroidli elemanlardan onlarca var onlar bu limitlere gelemiyorlar bile. Tr dışında tanıdığım arkadaşlar arasında steroid kullanan elemanla doğal elemanla 3-4 senelik süreçte fark oluyor ama uçurum olmuyor. Genetik faktörler çoğu zaman son sözü söylüyor. Genetik limitler öyle kişinin ekto veya mezo olmasıyla açıklanıp ölçeklendirlemez, potansiyel uzun yıllar sonra ölçülebilir.

Kaslarin ve biyolojinin bir limit var.
Bence kuvvet bakimindan Deadliftlen, Squat 2-3 defa vücut agirligini geçmek mümkün.
Tabiki bundada genetik faktör günlük yapdigi isler, ortam, gida, antreman, uyku falan bunlari etkiler..

Bu sporda ünl olupta kullanmayan yok her istediğini yap steroidsiz en fazla baran kalaycı

Doğal olarak şu an en iyisi Lazar Angelov. Tabi ne kadar inandırıcı bilemem. Kusursuz bir vücuda sahip. İnsan doğal olduğuna inanamıyor mantık olarak :)

180 boyunda bir insanın 45 cm den fazla kolu varsa ve yağ oranı yüzde 8'in altındaysa steroid kullanmama ihtimali var mıdır sizce? Tr'de çoğu arkadaş ben doğalım diyor. Bakıyoruz parça parça kaslar, tek haneli yağ oranları. Neymiş doğru beslenme, doğru antrenman... Tam bir saçmalık. Genç arkadaşları kandırmaktan başka bir amaçları yok.

180 boyunda bir insanın 45 cm den fazla kolu varsa ve yağ oranı yüzde 8'in altındaysa steroid kullanmama ihtimali var mıdır sizce? Tr'de çoğu arkadaş ben doğalım diyor. Bakıyoruz parça parça kaslar, tek haneli yağ oranları. Neymiş doğru beslenme, doğru antrenman... Tam bir saçmalık. Genç arkadaşları kandırmaktan başka bir amaçları yok.
175 boyu olan abimiz var 107 kilo ve aşırı derecede yağlı 5 yıldır VG yapıyor kolu 48 cm doğal olduğunu biliyorum

Back
Yukarı