jay kesinlikle bu senenin birincisi olamazmış ama bilemiyorum, phil çok gelişmiş ama kai hepsinden iyi gözüktü gözüme. belki de olayı biraz irrasyonel algılıyorum ama bence sıralama şöyle olmalıydı
1.kai greene
2.phil heath
3.victor martinez
4.jay cutler
5.dennis wolf
6.dexter jackson
sanırım herkes 5-6 da hemfikir. bence esas sıkıntı 3-4 sıralarında. victor bana kalırsa jay'e nazaran daha iyi bir durumdaymış. özellikle sırtı, bicepsleri ve karnı neredeyse 1.lik seviyesinde. jay de ise özellikle sol bicepsteki morluk çok büyük hata. bir diğer husus ta jaydeki sırt eksiği. bariz bir definasyon sıkıntısı var. o sırtla şampiyon olunamazmış (kaldı ki ben jay phil'i geçer diye tahmin edenlerdendim)
bence kai greene'e haksızlık edilmiş. belki 1.lik biraz abartı olabilirdi ama bu haldeki bir jay'in altında olmak mı? kesinlikle hata.
kai'nin sırtı, bacakları, karnı, bir bütün olarak kolları çok iyi bir kondisyondaydı. bunlar onu jay'in önüne geçirmeye yetecekken nasıl olduysa 3.lükle yetinmiş kendisi.
phil'e diyecek söz zaten yok. kolları inanılmaz. bacakları eskiye nazaran çok daha iyi. omuzları gerçekten çarpıcı. göğsünü de olympia düzeyine çekmiş. sırtı neredeyse victor-kai ayarında. abdominallerdeki kesimler muazzam. ilk 2 de olacağı kesinmiş resmen.
dexter ise beni yine hayal kırıklığına uğrattı. simetrisi harika ama boyu 1.68 diye gelişimini durduracak şekilde de hareket etmemesi gerekirmiş. özellikle tricepsler ve omuzlarda eksiklikler var.
dennis wolf ise bence bu olympia'nın esas yıldızı. 5.liği kesinlikle hak etmiş. kütlesi muazzam, kolları harika, omuzları üst düzey. bence önümüzdeki 3 yıl çok daha çekişmeli geçecek. çok sıkı bir phil-kai çekişmesi, bunlara ek olarak iyice kuvvetlenen victor ve dennis...
bu turnuvanın kaybedeninin kim olduğu çok bariz, jay cutler. ama esas olarak enine boyuna düşünmesi gereken kişi jay olduğu kadar dexter da olmalıdır aynı zamanda... bu iki eski olympia gerçekten kendilerine yakışmayacak şekilde bu yarışmaya gelmişler.
hideta yamagishi de aynı zamanda hayal kırıklığı yaratanlardan oldu. bu yarışmada aldığı 10.luk umarım onun moralini bozmaz.