Mr. Olympia 2011 Sonuçları

kai daha iyide bence hızlı bir çıkış yaptı ama onun arkasından gelen dennis wolf victor martinezde var seneye daha çekişmeli olur bence kai alabilir birde yarışmada iriliğemi bakıyorlar yoksa simetriyemi ?

İri, simetrik ve kuru olmalı öncelik bunlar. Podyumda ki ve zorunlu pozlarda ki duruşu, anitipatik yada sempatik tavırları ile müzikli pozlardaki hareketleri de artı ve eksi puandır. Puanların hepsi toplanır çıkarılır ona göre sıralama belli olur.

Bir video izlemiştim olympia'da birinci açıklanacak. Ve Ses geliyor Jaaaayyy Cutlerrrr ve phil heath arkada ağlamaya başlıyor. O videoyu izlediğim günden beri Phil Heath'in almasını istiyordum. Bu sene hocama da dedim. Phil alacak diye. Kendisi jay son kez alır sonra bir daha alamaz dedi. Ben kazandım. :)

Evet bende izlemiştim.phil heath sanırım şu an dünyanın en mutlu adamı hyper_

olympia tarihinde kaybettikten sonra kazanan tek kişi jay cutler ve yine kaybetti seneye tekrar deniyecektir ve seneye kai bu sefer kesin 1. liğe oynayacaktır definasyonu daha iyi bir yaratık olarak seneye olympia çok daha zevkli olucak 90 lardaki olympia çekişmelerini aratmıcaktır 2012 mr olympia..

Bence listene Arnold'u da ekle.... 1975 ten sonra 1980 de galibiyeti var..

jay kesinlikle bu senenin birincisi olamazmış ama bilemiyorum, phil çok gelişmiş ama kai hepsinden iyi gözüktü gözüme. belki de olayı biraz irrasyonel algılıyorum ama bence sıralama şöyle olmalıydı
1.kai greene
2.phil heath
3.victor martinez
4.jay cutler
5.dennis wolf
6.dexter jackson

sanırım herkes 5-6 da hemfikir. bence esas sıkıntı 3-4 sıralarında. victor bana kalırsa jay'e nazaran daha iyi bir durumdaymış. özellikle sırtı, bicepsleri ve karnı neredeyse 1.lik seviyesinde. jay de ise özellikle sol bicepsteki morluk çok büyük hata. bir diğer husus ta jaydeki sırt eksiği. bariz bir definasyon sıkıntısı var. o sırtla şampiyon olunamazmış (kaldı ki ben jay phil'i geçer diye tahmin edenlerdendim)

bence kai greene'e haksızlık edilmiş. belki 1.lik biraz abartı olabilirdi ama bu haldeki bir jay'in altında olmak mı? kesinlikle hata.

kai'nin sırtı, bacakları, karnı, bir bütün olarak kolları çok iyi bir kondisyondaydı. bunlar onu jay'in önüne geçirmeye yetecekken nasıl olduysa 3.lükle yetinmiş kendisi.

phil'e diyecek söz zaten yok. kolları inanılmaz. bacakları eskiye nazaran çok daha iyi. omuzları gerçekten çarpıcı. göğsünü de olympia düzeyine çekmiş. sırtı neredeyse victor-kai ayarında. abdominallerdeki kesimler muazzam. ilk 2 de olacağı kesinmiş resmen.

dexter ise beni yine hayal kırıklığına uğrattı. simetrisi harika ama boyu 1.68 diye gelişimini durduracak şekilde de hareket etmemesi gerekirmiş. özellikle tricepsler ve omuzlarda eksiklikler var.

dennis wolf ise bence bu olympia'nın esas yıldızı. 5.liği kesinlikle hak etmiş. kütlesi muazzam, kolları harika, omuzları üst düzey. bence önümüzdeki 3 yıl çok daha çekişmeli geçecek. çok sıkı bir phil-kai çekişmesi, bunlara ek olarak iyice kuvvetlenen victor ve dennis...

bu turnuvanın kaybedeninin kim olduğu çok bariz, jay cutler. ama esas olarak enine boyuna düşünmesi gereken kişi jay olduğu kadar dexter da olmalıdır aynı zamanda... bu iki eski olympia gerçekten kendilerine yakışmayacak şekilde bu yarışmaya gelmişler.

hideta yamagishi de aynı zamanda hayal kırıklığı yaratanlardan oldu. bu yarışmada aldığı 10.luk umarım onun moralini bozmaz.

emiroa yanlışın var bilmeden yazıyosun veya okumadan kaybettikten sonra dedim arnold 1975 de kaybetmediki..sadece ara verdi..

Son düzenleme:
Phil Heath in ismi açıklandığında gözyaşlarını tutamaması çok dikkatimi çekti...
O kadar emek , acı , çalışmanın karşılığını aldığında gözünden akan yaşlara hakim olamadı...

Jay ın sol kolundaki morluk gerçekten gözden kaçırılacak gibi değildi ..
Bence son bir kez kazanmak için yarışmalı , kazandıktan sonra da bırakmalı ..
Ama kazandıktan sonra bıraklıyor mu , gelecek seneye girme zorunluluğu var mı bilmiyorum , yanlış konuşmuş olmıyım...

Jay cutlerin sol koldaki morluk görüntüyü büsbütün bozmuş,philin kolları oda dert edinmiş kendine demek.Herkes hak ettiğini aldı.

Gerçekten phill in hakkıydı :)

victor dan güzel bir çıkış :)
bu forumdak herkezle kavga etmiştim zamanında jay cutlerin bicepsleri synthol diye ama inanmamıştınız. alın size o sevdiğiniz jay cutler.

Phil Heath hakketiğini düşünüyorum ama jay olur demiştim sanırsam 2 si iyi arkadas gibi phil 1.seçilirken jay destek verdi güzel bi olay bnce=)

jay gördüğüm en centilmen pro.lardan..herzaman güler yüzlü ve hoşgörülü..konuşmalarına herzaman dikkat ediyor ..yani hırsla kimseyi kırdığını görmedim..
hayranlarına karşıda aynı sabrı ve hoşgörüyü gösterdiğini gözlemliyorum videolardan..
bu yüzden 2.liği alınca yaptığı konuşma bana sürpriz gelmedi..

jay cutler da tendon iltihabı var,kolundaki morluk da ondan dolayı synthol olduğunu zannetmiyorum kaldı ki ihtiyacı da yoktur ve onu yapmayacak kadar profesyonel biri.phil içlerinde en iyisiydi ve hak etti.

• Like
Reactions: kod
benchpresse katılıyorum. dünyanın en gözönünde vücut geliştirmecisi olacaksın ve dünyanın en büyük yarışmasına kolunda kocaman synthol morluğuyla çıkacaksın. hiç mantıklı değil.

Back
Yukarı