SiR_Arawn
Üye
Arkadaşlar ygs sınavı bittiği gibi Muay Thai salonuna yazıldık.Bu çarşamba ilk antremanımızı yaptık , bugün 2. antremanımızı yapıcaz , Pazartesi - Çarşamba - Cuma günleri antreman yapılıyor.Daha önce vücut geliştirme yapıyordum 3 aylık bir süreç daha önceside olduda çok zaman geçti.Salonda ısınma , teknik öğrenme vesaire ilerliyoruz.Muay Thai'ye bayağı ilgim var o yüzden bunu seçtim , vuruş stilleri çok mükemmel bence.
Benim normal body rutinim vardı muay thaide yavaşlamama sebep olacağı için antreman stilimi değiştirmeye karar verdim.Sizce güç , patlayıcı güç , kuvette devamlılık , dayanıklılık gibi çalışmalar yapıp gelişim yapmam için hangi antremanlar ile ilerlemem gerek.
Evde kum torbam , eldivenim var.Kendime program oluşturdum perşembe uyguladım ama doğrumu yapıyorum bilmiyorum size sormak istedim.
Öncelikle ısınma yapıyorum :
-Jumping jack hareketini 30 saniye devam ettiriyorum.
-High kness hareketini 30 saniye devamettiriyorum.
-Burpee hareketi 10 tekrar.
-Ayakta dizleri karna çekerek zıplama 15 tekrar.
-Öğrendiğim esneme - gerilme hareketlerini yapıyorum.(5dk sürüyor)(Bacakları tam açabilmem lazım)
-Squat Jump 10 Tekrar.
Sonra gölge boksu 10 dk tekniklerin hepsini sırayla yapıyorum , sonra gard alıp rakip var gibi kaç git yapıyorum.
Sonra Kum torbasında , 30 dk her teknik başta 20 şer kere doğru yaptığımı kontrol ediyorum.Sonra kombinasyonlar oluşturuyorum.(Sol low kick atarken zorlanıyorum)
En son vücut rutinimi yapıyorum:
-10 ŞINAV
-10 SQUAT
-10 DİPS
-10 MEKİK
-5 BARFİKS(sırt)
-PLANK(30saniye)
-5 DAR ŞINAV
-10 BARFİKS(biceps)
-10 Straight leg pushes
Bu antremanı yapıyor tekrar başlıyorum 4 set olarak.Yanlız dipste bench dips tarzı , diğerini yapıcak pozisyonum yok oda omzum ağrıdı sağ omzum bench dipste yapmadım.Dipsi şimdilik çıkarabilirim.
Fikirlerinzi bekliyorum.Ama bu program bana pek tatminkar gelmedi şu konuda , benim karın için rutinim daha ağırdı 50x4 yarım mekik yapardım en az.Ona göre ilerledikce programı çeşitlendiricem.
Benim normal body rutinim vardı muay thaide yavaşlamama sebep olacağı için antreman stilimi değiştirmeye karar verdim.Sizce güç , patlayıcı güç , kuvette devamlılık , dayanıklılık gibi çalışmalar yapıp gelişim yapmam için hangi antremanlar ile ilerlemem gerek.
Evde kum torbam , eldivenim var.Kendime program oluşturdum perşembe uyguladım ama doğrumu yapıyorum bilmiyorum size sormak istedim.
Öncelikle ısınma yapıyorum :
-Jumping jack hareketini 30 saniye devam ettiriyorum.
-High kness hareketini 30 saniye devamettiriyorum.
-Ayakta dizleri karna çekerek zıplama 15 tekrar.
-Öğrendiğim esneme - gerilme hareketlerini yapıyorum.(5dk sürüyor)(Bacakları tam açabilmem lazım)
-Squat Jump 10 Tekrar.
Sonra gölge boksu 10 dk tekniklerin hepsini sırayla yapıyorum , sonra gard alıp rakip var gibi kaç git yapıyorum.
Sonra Kum torbasında , 30 dk her teknik başta 20 şer kere doğru yaptığımı kontrol ediyorum.Sonra kombinasyonlar oluşturuyorum.(Sol low kick atarken zorlanıyorum)
En son vücut rutinimi yapıyorum:
-10 ŞINAV
-10 SQUAT
-10 DİPS
-10 MEKİK
-5 BARFİKS(sırt)
-PLANK(30saniye)
-5 DAR ŞINAV
-10 BARFİKS(biceps)
-10 Straight leg pushes
Bu antremanı yapıyor tekrar başlıyorum 4 set olarak.Yanlız dipste bench dips tarzı , diğerini yapıcak pozisyonum yok oda omzum ağrıdı sağ omzum bench dipste yapmadım.Dipsi şimdilik çıkarabilirim.
Fikirlerinzi bekliyorum.Ama bu program bana pek tatminkar gelmedi şu konuda , benim karın için rutinim daha ağırdı 50x4 yarım mekik yapardım en az.Ona göre ilerledikce programı çeşitlendiricem.
Son düzenleme: