Muay thai ve Vucudum

Yazın Muay thai ye gitmeyi düşünüyorum 13 yaşındayım 4 ay sonra lisedeyim kendimi adam akıllı savunmak istiyorum fakat vucudun Muay thai yi kaldırırmı bilmiyorum.
1 ayda aileyi ikna etsek geriye kaldı 3 ay.bu sporu gitmeye başlayınca askere kadar yapmak istiyorum.

Vucudum yeterlimi Muay thai için yoksa Body é mi gidim?

Eklentiler

• IMG_20140519_125100.JPG
    IMG_20140519_125100.JPG
    29,9 KB · Görüntüleme: 583
Çok zayıf ve hacimsizsin tekmeler karşısında dayanaklı olacağını sanmıyorum.
Bi salona yazılarak hacim alıp muay thaie başla derim :)

liseye okumaya değilde kendini savunmaya gitmek olarak görmen tuhaf değil mi? hani okula gidiyorsun dimi?
bence bu iş yürek işi sen git muay taiyi öğren sonrasını oluruna bırak ve okula ilim öğrenmeye git :D

"yeşilfener, post: 846780, member: 121606"]liseye okumaya değilde kendini savunmaya gitmek olarak görmen tuhaf değil mi? hani okula gidiyorsun dimi?
bence bu iş yürek işi sen git muay taiyi öğren sonrasını oluruna bırak ve okula ilim öğrenmeye git :D[/quote]

8 sınıf tayım burda bile haftada, en az 2 kere kavga oluyor lisede durum daha farklı olucak egosu tatmin etmeye çalışan biri mutlaka banada sataşır kendimi korumam lazım

Boyun kaç cm? Sırf okulda kavga oluyor diye mi muay thai'ye başlayacaksın? Bizim okuldada sürekli kavga oluyor bizede sataşıyorlar, liselerin nasıl bir yer olmasını bekliyorsun ki? Normal bence.

Boyun kaç cm? Sırf okulda kavga oluyor diye mi muay thai'ye başlayacaksın? Bizim okuldada sürekli kavga oluyor bizede sataşıyorlar, liselerin nasıl bir yer olmasını bekliyorsun ki? Normal bence.
Hayır aynı zamanda dışardada kendimi savunmak için gidicem yer fark etmez biri insanca konuşmaya çalışırken kafa attı ne yaparsınız? Sokakta haraç kesmeye bile çalışan oluyo akşam[DOUBLEPOST=1400505197][/DOUBLEPOST]Boyum 1.74

Son düzenleme:
Hayır aynı zamanda dışardada kendimi savunmak için gidicem yer fark etmez biri insanca konuşmaya çalışırken kafa attı ne yaparsınız? Sokakta haraç kesmeye bile çalışan oluyo akşam[DOUBLEPOST=1400505197][/DOUBLEPOST]Boyum 1.74
Orasi meksika mi Matazor ? Sanırsın uyusturucu ceteleri çatışma halinde

Bir spor için gerekli vücut özelliği aranmaz olan özellikler geliştirilerek yapılır muay Thai savunma sporudur eger aradığın savunma sporuysa iyi gelecektir

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Orasi meksika mi Matazor ? Sanırsın uyusturucu ceteleri çatışma halinde

Degil elbet ama bu spora gidenlerin %70 İ kendini sokakta savunmak için gidiyordu.kavga taraftarı degilim zaten Vucudum muay thai için uygunmu diye sordum lisede ezilmiyim özgüvenim yerine gelsin dedim.Bu kadar lisede adam dövmim demedim.

Başımdan geçen bir olay :
Bana 2 kişi sataştı sebebini bilmiyorum arkadaşıma dedigi şeyi duydular herhalde tekme atmaya filan çalıştılar yanlışlık olmuştur dedim anlamıyorlar ben de uzakta duruyorum sonra arkadaşım ayırdı topuk yaptık 1-2 yaş büyüklerdi.Eger topuk yapsaydım dövüceklerdi bide ana avrat küfür yedim dayak yemeyi yediririm ama ana avrat sövdüler orda gücüm yetseydi ikisinide hastanelik ederdim.

Benim sana önerim kilo al. Muay Thai salonuna da yazıl ama orada daha çok ter dökersin daha çok zayıflarsın. Onun için beslenmeni düzenle, kilo al. ;)

Benim sana önerim kilo al. Muay Thai salonuna da yazıl ama orada daha çok ter dökersin daha çok zayıflarsın. Onun için beslenmeni düzenle, kilo al. ;)

1.74 60 kiloyum Kilo almaya çalışıcam :)[DOUBLEPOST=1400514813][/DOUBLEPOST]
3 ayda ne kadar gelisebilirsin ki anca kaslarin toparlanir yumruklarinda ve reflekslerinde gelişim olur

Zamana bırakıcam o zaman

yapıcaklarımın listesi:

Kilo alıcam
Dambıll alıcam evde çalışıcam
Muay thai ye yazılıcam
Evde düzenli olarak şınav mekik çekicem Streets workout hareketleri yapıcam
Her sabah düzenli koşucam.

Şimdilik gitmicem vucut geliştirmeye bi kaç konu okudum yaşım birazdaha büyüsün

Son düzenleme:
Nerde oturuyorsun sahısen seninle ilgilenmek isterim muay thai için body salonuna gitmene gerek yok body salonundaki çalışmalar seni yavaşlatır. Seninle sahısen ilgilenmek istememin sebebi kendini savunma isteğin ve bununla beraber kendini geliştirme arzundur hayatla mücadele ediyorsun ve doğru yoldasın insanların söylediklerine aldırma sen. Hayatla mücadele etmek için kendine kattığın her beceri seni bir adım ileriye götürecektir bu birilerine zarar vermeyi öğrenmek bile olsa... bi laf vardır "Dayak cennetten çıkımadır" diye

Bir spor için gerekli vücut özelliği aranmaz olan özellikler geliştirilerek yapılır muay Thai savunma sporudur eger aradığın savunma sporuysa iyi gelecektir

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Muay Thai savunma sporumu ? :))
Karete mi zannettin tayland boksunu, son derece açık bir gard, tekmeler havada uçuşuyor, açık gördüğün anda direkleri, aparkatları yapıştırıyosun. 3 ay oldu başlayalı, hiçde savunma değil :)

Kardeşim muay thai denilen spor vahşi bir spordur savunma ile uzaktan yakından ilgisi yok . Kırma , kilitleme ve daha bir kaç tekniği de var . Kendimi savunmak istiyorum diyorsun o zaman başlaman gereken karate dostum ayrıca sana demişler ki çelimsizsin vb. vg ye ihtiyacın yok kardeşim dövüşmen için zaten seni ilk haftadan çıkarmazlar ringe falan muay thai de.Şuan muay thai ye ilginin artması türkiye'deki sosyolojik yapıdandır.İnsanları kindar,saldırgan yetiştirmeye çalışıyorlar.Muay thai kötü bir spordur demiyorum , amacına uygun kullanılmalı.Ben muay thai nin kullanılacağı bir savaş ortamı görmüyorum Türkiye'de ve görmek de istemiyorum.Her şeyden önce aklında kalan bu olsun kardeşim : Şiddet iyi değildir

Back
Yukarı