Vitamin Üretimi Probiyotik bakteriler bağırsak florasında yeterli sayıda bulunduklarında, vitamin ve amino asit sentezledikleri belirtilmiştir. Bu bakterilerin ürettiği vitaminlerin en önemlileri, tiyamin (B1), riboflavin (B2), piridoksin (B6) ve naftokinin (K)’dır. Bir araştırmada, B. bifidum’un bağırsak florasında bulunduğunda, bağırsaklarda B6 vitaminin %400 artığı belirtilmiştir.
Kaynaklar:
1-Probiotics in the new millenium.Vaughan EE,Mollet B Narhrung 1999 Jun 43:3 148-53
2-Consideretions for use of probiotic bacteria to modulate human health. Sanders ME J Nutr 2000 Feb 130:2S Suppl 384-390
3-Probiyotik Sunumu, Tbp.Murat PINAR, 10/10/2002
4- H.M. Timmerman, C.J.M. Koning, L. Mulder, F.M. Rombouts, A.C. Beynen (2004). Monostrain, multistrain and multispecies probiotics- A comparison of functionality and efficacy, International Journal of Food Microbiology, 96, 219– 233
5- Robert Penner, Richard N Fedorak, Karen L Madsen (2005). Probiotics and nutraceuticals: non-medicinal treatments of gastrointestinal diseases, Current Opinion in Pharmacology, 5(6):596-603.
ayrıca bu sitede de her vitamin için bütün özellikleri ve sporcu açısından önemide yazılmıştır...
http://www.vucutbilim.com/beslenme/beslenme-grafigi/98-vtamnler.html