İyi geceler arkadaşlar,
Tahminimce hepiniz uyudunuz.Çoğunuz belki de sabah okur yazdıklarımı.Günlüğü takip edenlerin çoğunun bildiği gibi yarışmaya katıldım.Yine de bilmeyen arkadaşlar varsa veya yeni okumaya başlayanlar olursa tekrarlamamda fayda var.Uzun süredir bu yarışmaya odaklanmıştım,yağ oranım istediğim seviyede değildi.1 buçuk 2 ay gibi bir sürede,full disiplinle; istediğim forma geldiğimi düşünüyorum.Bu zaman içerisinde sürekli sabah kalkar kalkmaz kardiyo yaptım.Kardiyoyu açık havada yapmayı tercih ettim.Bu beni daha çok motive etti.Bunun haricinde ilk defa karnitin kullandım ve çok verim aldığımı düşünüyorum.Hala ölçüm aldıramadım ama aldırdığım vakit yağ oranımı göreceğim.Yarışmanın konsepti hakkında yeniden özet geçmek gerekirse Men's Fitness adlı derginin her ay düzenlediği fit-model yarışması.Yarışmacılar fotoğraflarıyla oylamaya çıkıyor ve %50 like sayısı %50 jüri oyuna göre değerlendirmeye tabi tutuluyor.Kazanan kişi kazandığı ay dergiye çıkmakla beraber 6 ay spor salonu üyeliği ve birkaç supplement kazanıyor.Bunun haricinde 1 ay sonrada antrenman çekimi yapılıyor ve derginin 3-4 sayfasında yer alıyor.İlk olarak sevgili kardeşim hepinizin tanıdığı Berkay(@
Lethe552) katıldı ve başından beri kazanacağını biliyordum,kazandı.Daha sonra ben de katılma kararı aldım.Bu kadar hazırlığa rağmen aksilikler de beraberinde geldi ve yarışmanın tarihini kaçırdık.Cuma günü başvurular kabul edilmiş,biz bunu haftasonu öğrendik.En erken pazartesi katılma şansımız vardı o da kesin değildi.Apar topar çekimler yapıldı ve fotoğrafı yarışmaya yolladık.Diğer yarışmacılar benden önce katılmışlardı ve 1. yaklaşık 200 küsür oydaydı.Mental olarak tamamen düşmüş halde tam vizeme giderken yarışmaya kabul edildiğimi öğrendim ve sınavdan düşük alma uğruna hızlıca bitirip eve döndüm.Sadece 7 saaatte 1. arkadaşı geçtim ve 1.lik koltuğuna oturdum.Şu an 500 küsür like aldım ikinci 300'lerde

Like sayısında öndeyim ama jüri oyu da önemli bana kalan tek şey beklemek.Fotoğrafımı tekrardan paylaşıyorum ve herkesin desteğini bekliyorum.Destek olabilmek için fotoğrafı ve Men's Fitness sayfasını beğenmeniz yeterli:
MF FİTMODEL HAZİRAN 2014 ADAYLARI - Men's Fitness Türkiye | Facebook
.
Artık somut bir başarı elde etmek istiyordum ve bu yarışma tam da amacım için biçilmiş kaftandı.Her sabah koşarken kendime kazanacağımı söyledim,inandım.Hep inandım hiç vazgeçmedim.Şimdi kazanmaya yakın hissediyorum kendimi.Umarım kazanırım.Yarışmaya katıldıktan sonra beni çok destekleyen oldu bunun haricinde hiç beklemediğim şeylerle de karşılaştım.Karşılaştığım şeyler beni çok üzdü,katıldığıma sevinemeyecek duruma dahi geldim.En çok destek beklediğim insanlar salondaki hocalarım beni desteklemedi.Hepsiyle çok şey paylaştım ama adamlar bana bir beğeniyi fazla gördüler.Bunla kalmış olsa tamam fotoğrafları görmemiş olabilirler,beğenmek zorunda değiller diyeceğim. Ama çok değerli abilerim fotoğrafıma bakıp aralarında bu fotoğrafla oynanmış bu çocuk böyle değil gibisinden konuşmuşlar.Hatta yarışmaya katıldıktan bir gün sonra ayrı 2 kişi yanıma gelip biri midemi açıp kontrol etti diğeri şöyle böyle dedi.Ben bunları işittikten sonra hem sinirden hem de üzüntüden patlayacak hale geldim.Neredeyse her gün yüzüne baktığım,konuştuğum adamların hele ki bu işin içindeki adamların böyle yapması bana çok dokundu.Ben de bu dakikadan sonra hoşgörülü olamayacağım,salonda 20'den fazla eğitmen var ve kusura bakmasınlar hiçbirinin vücudu iyi değil.Bir eğitmenin vücudu mesleğine verdiği değeri gösterir ve ben nedense 1 tane iyi adam göremiyorum bizim salonda.Bu durumu gidip yüzlerine söylesem kim bilir ne tepkiler alırım ama ben öyle bir eğitim almadım,böyle bir şey de yapmam.Onlara verebileceğim en iyi cevap birinciliği kazanmak olacaktır.Yarışmaya katılınca çoğu insan ilginç tepkiler vermeye başladı.Bunu forumda da gördüm,bu konuya gerçekten girmek istemiyorum.Hiçbir şekilde de açılmasın bu konu.
Bugün Kevin Durant'in MVP konuşmasını dinlerken şu iki cümle özellikle beni kendine çekti:"Bu yolda ilerlerken yanımda olanlar kadar; bana inanmayan,eleştiren çok kişi oldu ve bu beni daha çok motive etti,daha başarılı hale getirdi.Belki de buraya onlar sayesinde geldim.".Çok doğru söylemiş.Gerçekten de öyle olmalı.Bize inanmayanlara yanıldıklarını gösterebilmek için hedeflerimize daha çok bağlanmalıyız.Benim de inanmayanlar listeme yarışmayla beraber birçok insan katıldı.Bilsinler ki bir gün gelecek ve onlara ne kadar yanıldıklarını göstereceğim.Bu yarışmayı kazanmak benim için ufak bir başlangıç olacak.En sevdiğim cümle olan "Parlayan ışığın sineği çoktur." cümlesiyle bitiriyorum ve o sinekler bilsin ki bizim gibi adamlarda sinek ilacından bol bir şey yok.Hepinize iyi geceler kazeinimi yudumlayarak sizlere veda ediyorum.Yeni kalkacak olan arkadaşlara da şimdiden günaydın.Kendinize inanın,ben her zaman size inanıyorum.Yarın(bugün) yeni bir gün ve her yeni gün bizim için büyük bir şans.