Selam, ben sabahları yaptığım cardio çalışmasında nabız aralığımın kaç olması gerektiğini sormak istiyordum.Yasım 38 ara vermeme ragmen spor geçmişim var.Önceleri 144 e falan çıkıyordum ama çalıştığım salondaki hoca (aslında hoca demek güç
) 123-133 aralık yeterli dedi.Isınmaların dışında bu nabız aralığında 40 dakika çalışıyorum (hafta arası hergün).Birşey daha var eskiden nabzımı yükseltmek daha kolaydı ama gün geçtikçe bunun için daha çok efor harcamam gerekiyor.Şu sıralar bisiklette ancak 8.-9. düzeyde 80-90 dev/dak. da yakalayabiliyorum.2-3 günde fitness yapıyorum.Yağ yakımı için bu çalışma yeterli mi? Çalışmalarımı aç karnına yapıyorum ve antremandan sonra ne yemem gerektiğini bilemedim bir türlü.Yağsız süt ile protein tozu içsem (benim için çok pratik) ve bundan 2-3 saat sonra yemek yesem uygun olurmu?
Birde gece atıştırma alışkanlığıma engel olmak için bir süreliğine antremanlarımı akşamüstü-akşam saatlerine alsam cardiodan sağladığım fayda düşer mi?Sanırım biz bayanların yağ yakımı erkeklerden daha güç oluyor.
Tüm yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

Birde gece atıştırma alışkanlığıma engel olmak için bir süreliğine antremanlarımı akşamüstü-akşam saatlerine alsam cardiodan sağladığım fayda düşer mi?Sanırım biz bayanların yağ yakımı erkeklerden daha güç oluyor.
Tüm yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.