Nargile Hakkinda

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

NARGİLE SİGARADAN NE KADAR FARKLIDIR

• Total voters
    1.646
Nargileci arkadaş grubum olmasına rağmen alışmak istesemde kesinlikle alışamadım zaten nargileyi sigara ile içerdim ben :) Dumanı kesmeyince marpucu arkadaşıma verirdim o devam ederdi bende bi sigara yakardım.Şİmdi sigarayı bıraktığım için maşlamamak adına duman olan herşeyden korkuyorum.Teşke İngilizler 1600 lü yılarda tütünü ülkemize hiç sokmasalardı bizde millet olarak tütün ve benzeri ürünleri hiç tüketmeseydik.
Çok doğru davranıyorsun; benim babam da çok uzun yıllar içti. Belki de 30 yılı bulmuştur; sigara müptelasıydı yani. 5 Yıldır içmiyor içmek de istemiyor; içesi de gelmiyormuş artık. Ama senin dediğin gibi kahve,cafe vs.. sigara içilen mekanlara gitmez. Nargileyle pek arası yok; ama zamanında olasydı sigara isteğimi tetikler diye ondan da uzak dururdu sanırım.
Anlatmaya çalıştığım şey gerçekten bu ortamlardan uzak durunca sigara insanın aklının ucuna bile gelmiyor...

Çok sık içtiğim dönemler oldu , en son nisanda yurtdışında döndükten sonra 2 ay içinde 10 kez filan içtim galiba. Zarar konusunda ben sigaradan bir farkı olduğunu düşünüyorum i hayatımda sigara içmedim ama nargile farklı..tadı güzel :)

Onceleri cok ho$uma giderdi, ama sigaraya ba$ladiktan sonra sogudum, midemi bulandiriyordu. En son 2 yil once Turkbuku`nde ictim, son ici$im oldu tabii, 1 nargileye 40 ytl verince icine oturuyor insanin :)

bidefa 1 karton sigara içerim yinede 1 nargile içmem. ben 2 sinide kullanmam.

nargile dumanı carbonmonoksittir. mono latincede tek anlamına gelir.
co 2 si yok. sade CO bu gaz saf tatsız kokusuz olmasıdır. tam manasıyla yetersiz oksijenle yanma sonucu çıkan bir gazdır.

ve bugaz nargilede yüksek oranda vardır. ee peki nedir bu korkmamız gereken gaz. vucudunuzda kan içinde bulunan hemelolobin ( sporcular hücrelere oksijen taşıyan maddedir. ) oksijetden 200 kat daha fazla tutunur ve kötüsü bırakmaz ve hücreler oksijensiz kalır belirtileride.

baş ağrısı baş dönmesi bulantı kusma taşikardi ve kan basıncı yükselmesi kulak çınlaması dalgınlık genel bitkinlik ve halsizlik
bazen pektanjinöz yakınmalar.

ve bunu içiyorsunuz helal derim başka birşey demem.

Son düzenleyen: Moderatör:
bır dumanının bır paket sıgaraya eşdeger olan bırsey....

Fakat bu genel olarak bı acıklama deıl Kimi yerde nargıle tutunlerı dış devletlerden getırtılıyor ... artık yasalar geregı sadece turk tutunu kullanılmak zorunda kalındı ve içler acısı bı durum ki turkler herseyın ucuzunu imâl etmek acısından merdıven altı tabırınde yerlerde tutun uretımı yapan yerler mevcut bahsettıgım konu bu tarz tutunlerde soz konusu yanı merdıven altı tabırınde uretım yerlerınde yapılan tutunlerle ıcılen bır duman bır paket sıgaradan daha kotu he nargıle ıyı bısımı yok deıl ama sıgara kadar bagımlıklık oranı yok olursa ıcersınız olmayınca kafayı yemezsınız ayrıca ıcınde su bulunması ıle tutunun zararlarını cok cok dusuruyor bu nedenle İçilesi bi Velet be :D

Salon Çıkısı Cafeye giderim ben kesin kafama girdi bi kez uzun zamandır içmiyorum :D

Su dumanı filtrelemez sadece soğutur. Siz dumanın sudan süzülüp arındığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. İçinize çektiğiniz duman bütün zararlı içerikleriyle beraber akciğerlerinize oradan da kan dolaşımı vasıtasıyla vücudunuzun her yerine ulaşır ki en değerli organımız beynimizde buna dahildir. Eğer öyle olmasaydı öyle keyif vermezdi. Bu ölürken haz duymak gibi birşey.

Çok nadir içmeye fırsatım olduğundan, bulduğumda affetmem. Zaten ne içki, ne sigaram var. Bunu içiyorum ara sıra o kadar...

3-4 sene once içmeye başlamıştım.yaklasık 2 sene once kuzenımle beraber dozunu kaçırınca kuzenım saatlerce kusmuştu bende cok fena olmustum.korkunc baş ağrısı mide bulantısı soğuk soğuk terleme üşüme vs.O günden sonra yanımda bile içilse midem bulanıyor. Ama güzel bir gelenek.

Eniştem hayatında sigara içmedi sadece nargile içerdi ama hilafsız hergün tombeki bu işin profosyenellerinin takıldığı yerlere giderdi modada bomanti çay bahçesi, beşiktaş iskelede biyer adını hatırlamıyorum birden kalp krizinden gitti allah rahmet eylesin sigaradan daha beter bi şey bu kesin meyvalıları bilmem gerçek nargileden bahsediyorum.

En son Ramazan bayramında Cemberlitaş Erenler Nargile de içtim. İlk 5 dakika da acaip başımı döndürüyor. Daha sonra sedatif bir etki bırakıyor ve adamın çenesine vuruyor. Acaip sohbet ettiriyor. Yanında arkadaşın yoksa cep telefonuna sarılıyorsun bu da pahalıya patlıyor :) Zararlı bir meret bence her keyif verici madde zararlı, ama Body kadar keyif vermediği kesin. Yanlış anlamayın bodybuilding in acısı daha keyifli. (Bu arada Mazosist değilim :) )

Bana sorarsanız kendinizi sınırlamayın istiyosan iç abicim body salonunda dogmadınya.Tabi suyunu çıkarmamak suretiyle bence bi zararı yok.Baba hadi efkarlandım nargileye maç muhabbeti nargileye kızlarla nargileye derken nargileyle muhabbete girer hale gelirsin artık:D
İdeali 2 ayda bir bence.

Bana sorarsanız kendinizi sınırlamayın istiyosan iç abicim body salonunda dogmadınya.Tabi suyunu çıkarmamak suretiyle bence bi zararı yok.Baba hadi efkarlandım nargileye maç muhabbeti nargileye kızlarla nargileye derken nargileyle muhabbete girer hale gelirsin artık:D
İdeali 2 ayda bir bence.

maksat muhabbet olsun ama zararı yok nedir!..sigaradan zararlı denir..

zarar açısından, tütün çiğnemekten sonra en zararlısı nargile, sonra sigara, sonra puro ve pipo geliyor...
ama işin tuhafı sigara içtiğim zamanlar, nargile ne zaman içmeye gitsem, tatmin etmez, nargile bitmeden sigara yakardım...neyseki bunlar geride kaldı...

yaklaşık 9 ay boyunca yaklaşık 3 gün arayla kullandım, vücut geliştirmeye başladıktan sonra bıraktım gibi bişey oldu, şuan ayda 1 kere keyif amaçlı içiyorum, bence böyle içilmesi en güzeli, kasmadan yavaş yavaş üstelik maddi gider tablosuna baktığımda giderlerden bayağı kıstım nargileyi bırakınca, onun yerine şimdi aminoasit ve l-carnitine içiyorum :D ha bide su ;)

Benim için kondüsyon en önemli faktör.Bu yüzden ne sigara nede nargile içiyorum.Tabi 3-4 ayda bir böyle arkadaş ortamında hafif içmenin sakıncası olacağını sanmam.Dünyaya bir kere geliyoruz sonuçta o kadarda kasmaya gerek yok.:)

Vücuda zarar olarak nargile daha zararlıdır diye biliyorum ancak toplum açısından tehlikesini soruyorsanız o zaman sigara açık ara öndedir. Nargile ayda yılda bir arkadaşlarla gidilip içilebilir keyif için, ancak sıklığı abartmamak lazım. Sonuçta işin ucunda sağlık var.

Sudan Süzülünce Temizlenmez Sadece Soğur Diyen Olmuş..
Nargile Dumanı Suda Süzülür.. Bir Kere Nargile İçmenin Verdiği Baş Dönmesiyle Kimseyi Yanlış Bilgilendirmeyelim Arkadşalar..
Nargile İçtikten Sonra Açıp Suyuna Bakarsanız Renginin Nasıl Değiştiğini Açıkça Görürsünüz..
Rengi Oldukça Koyulaşır.. Yani Duman Suda Süzülür..

ben lise de her hafta giderdim birgün kakaolu içtim 3 4 saat kadar arkadaşlarla konuşup muhabbet ederek sonra kalktığımda ciğerlerim çok acayip oldu sanki parçalanmış gibi ,

nargile içmek hoş birşey ama çok fazla aşırı içtinmi çok kötü etki yapıyo başında ağrı felan yapıyo

Back
Yukarı