Malebolgia
Üye
NATUREWHEY 90
(WPI-Whey Protein Izolate)
Naturewhey 90,geleneksel whey proteinler gibi peyniraltı suyundan değil,aşağıdaki tabloda da görüldüğü gibi direkt olarak sütten whey proteinin ayrıştırılması sureti ile elde edilen ve kolay çözünür saf bir whey proteindir.Bu nedenle de geleneksel yöntemlerle peyniraltu suyundan elde edilen diğer whey proteinlere göre amino-asit bileşimleri açısından oldukça üstün özelliklere sahiptir.
Naturewhey 90'ı geleneksel whey proteinlerden ayıran özellikler :
• Geleneksel whey proteinler ,peynir imalat aşamasında kullanılan bazı enzim ve kimyasallardan kaynaklanan peptid ve yağ kalıntıları içerebilirler.Bu kalıntılar da proteinlerin beslenme değerlerinin azalmasına yol açarlar.
Oysa NATUREWHEY 90 , imalat prosesi gereği olarak direk sütten ayrıştırıldığı için kimyasal ve enzimatik bir katkı maddesi içermez.Bu nedenle de ;
• çok daha yüksek bir e.a.a.(Essential Amino Acids) bileşimine,
• çok daha yüksek bir B.C.A.A.(Branched Amino Acids) bileşimine sahiptir.
- Geleneksel whey proteinlerin düzenlilik arzetmeyen bir protein bileşimleri vardır.
Oysa Naturewhey 90 ,düzenli ve değişmez bir protein bileşimine sahiptir.
Naturewhey 90'ın diğer üstün özellikleri :
• Naturewhey 90,sade bir fiziksel prosesle ; microfiltrasyon ve soğuk ultrafilftrasyon yöntemi ile imal edilmektedir.
• Bu yeni üretim yöntemi Naturewhey 90'ın denature olmasını engeller.
• Naturewhey 90,bütün biyo aktif özelliklerini korur.
• Naturewhey 90,tamamen lipidlerden arınmış olduğundan naturel lezzetini muhafaza eder.
• Naturewhey 90,çok geniş bir pH yelpazesinde tamamiyle çözünürlülük özelliliğine sahiptir.
• Naturewhey 90, yüksek tryptophan (>2.1 % ) ve B.C.A.A.(leucine-isoleucine-valine > 22 % ) bileşimlerine sahiptir.
• Naturewhey 90,sporcu besini,zayıflama diyeti,bebek maması ve yetişkinler için zenginleştirilmiş diyet olarak ideal bir protein kaynağıdır.
• Naturewhey 90,direkt olarak sütten ayrıştırıldığı için hammadde kaynağı konusunda net bilgiler elde edilebilir.
Sporcular için ideal protein kaynağıdır.
-Kas yapısını koruyucu özelliğinin yanında yağ oranını da düşürmesi nedeniyle zayıflama diyetinin bir parçası olarak antremanlardan önce protein takviyesi tavsiye edilmektedir.Bu proteinlerin öncelikle yüksek oranda E.A.A.lere ,kısmen de kas protein sentezini başlatma özelliğine sahip B.C.A.A. bileşimlerine sahip olması gerekmektedir.Söz konusu B.C.A.A. lar arasında leucine ,bu sentezi tetikleyen bir ana element olarak kabul edilmektedir.
-Naturewhey 90,çok çabuk ve tamamıyle emilme özelliği sayesinde hızlı bir protein kağnağıdır.Bu hızlı emilme ise pozitif bir nitrojen dengesini sağlar ve doygunluk hissi verir.
Protein verimlilik hesabı :
PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) olarak bilinen protein ölçme yöntemi FAO/OMS tarafından kabul edilmiş resmi bir göstergedir.Bu yöntem emilim ve E.A.A. dengesi açısından protein kalitesini ölçer.Naturewhey 90'ın PDCAAS değeri geleneksel whey protein izolatlarınkinden % 17 daha yüksektir.
Ayrıca PER (Protein Efficiency Ratio) kas yapımında proteinin etkilerini ölçen başka bir yöntemdir.Naturewhey 90'ın PER değeri geleneksel whey proteinlere göre super farklılık göstermiştir.
Bunun yanında Naturewhey 90,büyüme faktöründe etken (laktoferin,TGF gibi) maddelere veya vücut savunma sistemi için gerekli immunoglobulinler gibi biyoaktif özelliklere de sahiptir.
Saf-katkısız ve denature olmayan protein olarak Naturewhey 90, cystine ve tryptophane açısından oldukça zengindir.
- Cystine ; hem glutathione ve taurine'nin sentezi için,hem de oxdidative streslere karşı vücut savunma mekanizmasının temel bileşimleri için gereklidir.
- Tryptophan ; serotonin gibi nörotransmitter'lerin habercisidir.Uyuma –uyanma ritmleri,acı algılayıcısı ve iştah gibi nörolojik davranışları regule eder.Bir kısım bilimsel araştırmalar göstermiştir ki tryptophan eksikliği yemek yeme alışkanlığını değiştirir ve bulmia nervosa ‘ya yol açar.Yeterli Tryptophan alınması beslenme periyodlarını daha düzenli hale getirir.
AMINOGRAM
Naturewhey 90
WPC/WPI
WPC/WPI
Aspartic asid
10.50
10.45
10.45
Threonine
5
6.70
6.70
Serine
4.30
5.25
5.25
Glutamic acid
17.20
17.11
17.11
Proline
4.70
6.20
6.20
Glycine
1.79
2.05
2.05
Alanine
5
4.95
4.95
Valine
5.10
6.07
6.07
Methionine
2.40
2.12
2.12
Isoleucine
5.20
5.63
5.63
Leucine
12.40
10.42
10.42
Tyrosine
3.70
2.78
2.78
Phenylalanine
3.50
3.33
3.33
Histidine
1.90
1.82
1.82
Lysine
9.60
8.32
8.32
Arginine
2.70
2.67
2.67
Trytophan
2.10
1.55
1.55
Cystine
2.95
2.60
2.60
http://www.naturewhey.com