Bir yöntemi varsa bile ben bilmiyorum; gerçi araştırmıştım, ama herkesin bildiği şeyler. Dokuz yıl önce az uyumaya çalışmaya başladım ve hiç ara vermedim. Teorik (özellikle felsefe) çalışmalarım için daha fazla zamana ihtiyacım olduğundan kendimi uyumama yönünde zorla terbiye ettim. Saat kurarak, nescafe, küçük egzersizler, sıcak soğuk su ile şoklama (Ayrıca nescafe'yi -detoksa merak sardığımdan- 6 ay önce bıraktım ve o zamandan bu yana hiç kullanmadım, bundan sonra da kullanmayacağım. Benimkisi biraz zorlama oldu. Lise yıllarımda okula günlerce hiç uyumadan gittiğim olurdu veya bazen 1,2 saat... Başarısız olduğumda pes etmedim, ilkel metodlarıma devam ettim. Birçokları 'çok fazlı uyku' veya 'uykuyu kademe kademe azaltarak hipotalamusu alıştırma' yoluyla uykularını azaltır (bununla ilgili internette veya Türkçe birkaç kitapta bilgi bulabilirsiniz, yabancı diliniz varsa, sayısız kaynağa ulaşabilirsiniz). Onları araştırırsanız daha başarılı olabilirsiniz. Benim yaptığım ise, irade veya disiplin veya enayice kendini yıpratma gibi bir şey. Pek yardımcı olamadım, ama sahiden bir tekniğim yok. Hem baksanıza; işin ehli olan tecrübeli bodybuilderlar (en azından benim karşılaştıklarım) "en az 7,8 saat uyku şart, yoksa antrenmanların istediğin hacimlenmeyi sağlamak bakımından verimsiz olacaktır" diyorlar. Az uyumayı tatmamışken, kas yapınızı önemsiyorsanız, hiç bulaşmayın, derim. Veya birileri, ikna edici bir açıklamayla, az uykunun hacimlenmeyi çok da engellemediği yönünde bizi bilgilendirsinler.