Neden Bodybuilding yapıyorsunuz???

neden vücüt-geliştirmeyi seçtin???

• Total voters
    2.995
açık ve net söylüyorum kızsızlıktan :D şaka bir yana kız arkadaşımdan ayrıldığımdan beri spora öyle bir verdim ki kendimi adadım resmen. gitmeyince kendimi kötü hissediyorum. bazı haftalar her gün gidiyorum. bazen sırf salonda olmak için gidiyorum dumbell larla iki oyalanıyorum çıkıp gidiyorum :) spor yeni sevgilim oldu bir nevi. her hafta sık sık buluşuyoruz, ona hediyeler alıyorum (amino+whey vb.) falan hatta bazen trip bile atıyor(hacim kaybıdır sakatlıklardır) :D hayatım spor oldu bu aralar. ama iyi ki başlamışım iyi ki bu kadar kendimi vermişim diyordum. başlamadan önce çalı gibiydim :D sağlığımın elverdiği kadar devam da edeceğim.

benım ıcın bı hastalık bagımlılık yasam sıtılı ama ılk baslarda kılo almak ıcın yapıyordum o gunden bu gune 20 kılo aldım

ilk başladığımda hem vücut biraz düzgün dursun birazda hoş gözükelim :D diye başladım 3. senemdeyim insan bir başladımı bağımlısı oluyo yani en azından ben ben öyle oldum şimdi amacım daha fazla güçlenmek , stres atmak :D

sımdı farkettım ben bu sporu cok sevmısım ya bır kac aydır yapamıyorum sakatlıgımdan dolayı ya gecen kız arkadsımla spor salonuna gıdekrne ındıgım ıett duregının onundne gectım duygulandım ya resmen ınıp salona kosup bı bench bassaım geldı :)

Senden sonra beni bir tek geceler anladı
Bir de sigaramın boynu bükük dumanı.

demk ıstıyorum of ulan offf bı gecsın su saktlıgım :)

insanın bir şey üzerinde çok çalışıp , çabalayıp, emek verip ve bu emeklerinin karşılığını görmesi çok güzel bir şey. ben bu sporu yaparak emeklerimin karşılığını görebiliyorum ve bu bana fazlasıyla yetiyor.

Ben spora kardio ile başladım hayatım boyunca body yapıcağımı asla düşünmezdim bu spora karşı ön yargım vardı şişmekten korkuyordum malum çocuktum

kardıo yaparken agırlık kaldırmaya basladım evde önce ve bende değişik duygular baş vermeye başladı

ağırlığı her kaldırdığımda zevk almaya başladım ve bu spora aşık oldum ön yargılarımdan kurtuldum suplamentlere bile başladım bunları hep zararlı şyler zannederdım çevremde duyduğum abuk sabuk bilgiler yüzünden.

şimdi bu sporda asıl amacım güzel ve sağlıklı bir vücüt elde etmekti ve ettim

yaklaşık 30 kg gibi bir kilodan kurtuldum bambaşka biri oldum

bu spor sayesinde daha sosyal oldum

beslenmeyi öğrendim kötü alışkanlıklarımdan kurtuldum başta pc oyunları.

bu sporu herkese öneriyorum geç olmdan başlayın bu spor anlatılmaz yaşanır.

kendim + kız için iyi bir şık olmuş oyumu bu yönde kullandım :)
kendim için = sağlıklı olmak ve formda kalmak için ve bu sporu yapmaya başladığmdan beri hayatım düzene girdi diyebilirim !
kızlar açısından da yani estetik bir vücuda sahip olup sahilde yürürken kızların size hayranlıkla bakmasını hangi erkek istemezki düşünmesi bile güzel :D

Basketbol hayatımdan sonra ara verince kilo almaya ve düzensiz beslenmeye başladım. Nerdeyse obez olacaktım. Cardio ile başladım, belim dışında bir sıkıntı kalmadı ağırlıklarada girmeye başladım. Kızların bakış açısı değişti resmen. Benim yaşındaki biri içinde güzel birşey bu :D

bence bütün spor ve bakım eğilimleri insanın tamamen kendi egosunu tatmin etme amacı g
üder

vucud geliştirmeyi 10 luk bir değer olarak düşünüp bunda neler amaç olarak genelde pay alır derseniz

10/8 kendi egosunu tatmin eğilimi

geri kalan 10/2 lik duygular ise v.g. ile para kazanma hevesi,etrafa hava etmak,sağlıklı olmak,kadınların ilgisi vs.vs.vs.

ama 10/8 şahsi ego tatmini amaçlıdır bence insan tutkularının esiridir maalesef kendinizi kandırmayın boşa

ego magandalığı istiyorsa kişi magandalık yapar ego v.g. istiyorsa kişi onu yapar ego temiz olmayı isterse kişi yine yapar ego marka giyinmeyi isterse kişi onu yapar bu böyle uzar gider bizler duygularımızım egomuzun etkisinde kalarak böyle işlerle uğraşırız bence.

Şöyle düşününce

%80 kızları etkilemek, çekici görünmek için başlamıştım. Geri kalan kısımda da güçlü olmak, sağlıklı olmak vs. vardı.

Sonra farkettim ki çok daha fazlasını kazanmaktaymışım.

-Özgüvenim artıyor, duruşumu bile etkiyor.
-Spor yaptığım zaman mutlu oluyorum ve kendimi daha iyi hissediyorum, hayatımın en ince detayına kadar bana olumlu dönüş yapıyor.

Bir de kötü bir etkisi olabilir ama, spor yapmayan insanlardan daha iyi olduğumu düşünmeye başladım, hatta spor yapmayanlara acıdığım oldu bazı zamanlar. Nasıl yapmazlar diye sorguluyorum bazen.

ilk başta fazla kilolarımdan kurtulmak ve sosyal hayattan kendimi soyutlamak icin basladım bu spora..

ilk gün ki disiplinde çalışmaktayım hala...

kısa süre de istedigim kiloya ulaştıgım icin daha da bi zevk almaya basladım bu spordan.
hatta yukarıdaki arkadaşın dedigi gibi digerlerinin neden spor yapmadıgını sorgular hale geldim :)

bu sporun insana eksinin oldugunu düşünmüyorum kesinlikle.
artıları ise saymakla bitmez

daha önce çok yorum yazılmış hepsini okuyamadım :) aynı yorum varsa özür dilerim .

Oğluma iyi bir genetik yapı bırakmak için :p

agırlık çalıştıkça kendimi seviyorum ben kendimi sevdikce karsı cinside seviyorum e hersey karsılıklı onlarda seviyor ;) kısacası bu spor mutluluk kaynagım evde aynaya baktıgımda kendimi begenmem cok onemli benim icin :)

Kendim için; ne zayıf, ne obez olmak istiyorum...vb.=kilo vermek istiyordum.80 kg ken başladım şimdi 92 kg'ım amaçla kesinlikle ters orantılı bir gelişme oldu.
Kızlar için, onları, istediğim o kızı etkilemek için..=2 kızı idare ediyordum şimdi 1 tane bile yok.kızlar kaslı erkeklerden pek hoşlanmıyor galiba.gene ters orantılı bir gelişme oldu.
Kendim + Kız için...=kızlar kaslı erkeklerden korkuyor.
Neden Bodybuilding yapıyorsunuz? =artık bırakamadığım için.biri beni durdursun....
hyper_dumbelllls:badgrin:hyper_dumbelllls:badgrin:hyper_dumbelllls:badgrin: :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil: sanırım içinden bunlar geçiyor :D

konu hortlasın az :)

benim bu sporla aramdaki ilişki sekse benziyor dönem geliyor deliler gibi yapıyorum artık tüm benliğim tatmin olana dek hedefime ulaşmak için herşeyi yapıyorum :)

ama dönem geliyor bıkıyorum yapasım gelmiyor

sonra yine aynı istek ve manyağa bağlıyorum :)

• Like
Reactions: Azi
kendim için sırf sağlık için yapıyorum birazcıkta yakışıklı olmak için

Back
Yukarı