Neden evde Body yapıyorsunuz.

Neden evde Body yapıyorsunuz.

• Zamanım yok, evde ufaktan takılıyorum.

Votes: 63 25,8%
  • Ekonomik olarak zorlanıyorum.

Votes: 64 26,2%
  • Çevremde salon yok veya o salonları beğenmiyorum.

Votes: 42 17,2%
  • Zayıfım utanıyorum. Kendime güvenim yok.

Votes: 21 8,6%
  • Evde çalışarakta bişeyler yapabileceğine inanıyorum.

Votes: 88 36,1%
  • Salon a gittim memnun kalmadım evde çalışıyorum.

Votes: 38 15,6%

• Total voters
    244
Merhaba arkadaşlar adım Ercan bügün katıldım foruma. sizden evde çalışma ile ilgili bir kaç bilgi edinmek istiyorum daha öncesinde 2 - 3 ay kadar spor salonuna gitmiştim fakat iş saatimin uymaması nedeni ile bırakmak zorunda kaldım bu süre zaafında da kendimi çok saldım ve fazladan 10kg aldım. 400 tl kadar bütçem var. aldığım fazla kilolardan kurtulmak için ve vücudumu sıkılaştırmak için eve alabileceğim aletler ile ilgili bilgi verebilirmisiniz. Sehpa - Dumbell vs.. şimdiden çok teşekkürler.

ayarlanabilir agırlık sehbası
168 cm uzun bar
2 adet 36 cm dumbell barı
yeterince döküm plaka ( yeni başlayan biri için 50-100 kg arası olabilir )
kondüsyon bisikleti

tabi bu yazdıklarım 400 ün üzerine çıkar ama evde spor yapacak birinin genel olarak bütün ihtiyaçlarını karşılar......barlar ve döküm plakalar 2. el almak büyük avantaj saglar

Pahalılar... Salon hocaları yetersiz... Ekipmanlar yetersiz... Talimatlarda zorunlu ekipmanlarda yer almasına karşın çoğunun squat düzeneği yok, decline pressi yok... Tercih edilen müzikler bana hitap etmiyor, hiç tarzım değil... Salona gidip gelmeyi de düşünürsek bir de zamandan da büyük kayıp... Her gün çanta yapma derdi ve onu taşıması daha büyük bir dert... Yeni başlayanların soruları ve onlardan kaçamama... Bu liste uzayıp gider. Önümüzdeki zamanlarda da kardiyoyu dışarıda, vücudu evde çalışmak tercihim olacak gibi...
Her kelimesine katılıyorum.

Şık olarak "Ekonomik olarak zorlanıyorum"u işaretledim. Çünkü beslenmeye ve diğer ihtiyaçlarımı karşılamaya zor yetişiyorum birde salon parası çıkarsa daha da zorlanacağım bu yüzden evde mini salonumda çalışıyorum...

Bir de buna ek olarak , her şeyin kontolü elimde olmasını isterim her zaman. Öyle salona ayak uydur , oraya gelen kendini beğenmişlerden uzak dur -Söz meclisten dışarı ve Salona gerçekten vücudunu çalıştırmaya gelen beyefendi yada hanımefendiler dışındaki tipler- kalabalık vakite denk geldiğinde iki saat sıra bekleme gibi bazı olumsuzluklardan ötürü de evde çalışmayı tercih ediyorum...

Hem evde istediğim zaman sporumu yapabiliyor ve beslenmemi daha rahat yapabiliyorum...

zaman zaman zaman....
evli ve iki çocuklu isen zamanın yok demektir.
evde 1 saat çalışacak zamanı bile göbeğim çatlayarak yaratabiliyorum :D

tamamiyle doğru
zaman olmaz o durumda
ancak kendine özel bi spor odası tasarlayabilirsen evde spor yapmak çok keyifli olabilir
uygun mekan
aletler
yer döşemesi
ses sistemi vs

Eğer salona gidersem ailem beni sonsuza kadar gönderemeyecek veya ben hayatım boyunca salona devam edemeyeceğim. Bu tür aksaklıklar olmaması için, evde alıştım ve evde sürdüreceğim.

sıra beklemek salonun tek dezavantajlı yanı; diğer yönlerden bakınca ev mi salon mu denirse %100 salon denilebilir değil, denir! Ben de bir ara evde 8kglik dumbellarla çalışıyordum sonra salona geçtim ancak salonda bench press sırası, dumbell sırası beklemek de çok can sıkıcı..!

evde boş bi oda olsa alacam bırsuru alet sporsalonuna verecegım parayı taksıtlere verecem aletlerı eve alacamda evde boş yer yok :D

Evde çalşmanın aslnda birçok dezavantaj var.
1) Motive olamıyorsun
2) Yaptıgın hareketler doğrumu yanlışmı bilemiyorsun
3) Ayna yok etrafında boydan boya kendini göremiyorsun
4) Yüksek ağırlıklarn altına giremiyorsun
5) Ve her zaman ben evde gelişemiyorummu düşüncesi seni yiyip bitiriyor..

Eğer yarışmalarda derece hedefiniz yoksa evdede istediginiz her şekle gelebilirsiniz fit vücuttan bahsetmiyorum iri kaslı vücutta yapabilirsiniz bar,arttırılabilir dumbel,ayarlanabilir sehpa ve 100 kg plakanız olsun ve işi bilin salonda yapılabilecek vücutların aynısını evdede yapabilirsiniz fakat evde çalışan arkadaşlar genel olarak bu spora yeni başlıyorlar 0 bilgi ve 8,10 kg lik dumbellarla elbette birşey yapılamaz size tavsiyem bi 1 1,5 yıl salona gidin vücudunuzu yeterli seviyeye bilgi haznenizi yeterli seviyeye getirin evinize alın aletleri

Bence işin özünü ogrenene kadar salona godilmeli sonra ben bu isi kaptim,alet,hoca sorunun yok diyosan rahatlikla evde calisilabilir

ilk 3-4 ayımı ben de evde geçirdim. burada kilit nokta bence eve alınan aletler. her türlü aleti alıp bir ton para gömen de evde yapıyorum diyor, sadece 80 liraya ayarlı dambıl seti alan da evde yapıyorum diyor...

evde yapılacaksa kural 1: her bölgeyi çalıştıracak atyapı ve idman programı kurulacak (tamam lat pull down için alet almayabilirsin ama barfiks demirin de yoksa o iş olmaz)

kural 2: yeterli derecede ağırlık olması şart. ince bara 10 ar kilo takıp aylarca bench çalışıp hacimlenemedim diyen çok kişi var.

evde çalıştığım dönem bu spora şu anki gibi tam bağlı olmadığım bir dönemdi. işten eve geldiğimde aman bugün spor yapmayayım dediğim günler, 1-2 saat sonra fikrim değişip idman yaptığım çok gün oldu. o dönem salona yazılmış olsam saat geç olduğu için gidemeyecektim. belki de zamanla bırakacaktım sıkılıp. o yönden faydasını çok gördüm.

ama her şey bir yana, bir süre sonra sıkılıyorsunuz. hele ki 3-4 ay evde sağlam çalışıp, haftasonu tatil gibi bir sebepten evden uzak kalıp tek bir gün salona giderseniz olay orada kopuyor. millet cıvıl cıvıl klimalı ortamda sosyal şekilde çalışırken ben kapanmışım evde ne la bu diyip gidip yazılıyorsunuz bir salona :D

Eğer yarışmalarda derece hedefiniz yoksa evdede istediginiz her şekle gelebilirsiniz fit vücuttan bahsetmiyorum iri kaslı vücutta yapabilirsiniz bar,arttırılabilir dumbel,ayarlanabilir sehpa ve 100 kg plakanız olsun ve işi bilin salonda yapılabilecek vücutların aynısını evdede yapabilirsiniz fakat evde çalışan arkadaşlar genel olarak bu spora yeni başlıyorlar 0 bilgi ve 8,10 kg lik dumbellarla elbette birşey yapılamaz size tavsiyem bi 1 1,5 yıl salona gidin vücudunuzu yeterli seviyeye bilgi haznenizi yeterli seviyeye getirin evinize alın aletleri

Bu resimler yaklaşık 17 ay önce çekildi ve şu hale 7 aylık ev çalışmasıyla geldim sonraki süreçde full spor salonlarına çalıştım işi evde yapabilecek bilgi seviyesine geldiğimi düşündüğüm için asıl salonum yani evime dönüş yaptım

Eklentiler

• Cam0Pic12-03-15_17.47.34.jpg
    Cam0Pic12-03-15_17.47.34.jpg
    26,3 KB · Görüntüleme: 438
  • Cam0Pic12-03-15_17.48.19.jpg
    Cam0Pic12-03-15_17.48.19.jpg
    30,1 KB · Görüntüleme: 483
Back
Yukarı